Det danske magasin i Spanien
Ekstrem varm sommer på vej – Málaga eksporterer som aldrig før – Politimand bag tragisk trafikulykke

Ekstrem varm sommer på vej - Málaga eksporterer som aldrig før - Politimand bag tragisk trafikulykke

Ekstrem varm sommer på vej

Sommeren bliver varmere end normalt. Det forudser det spanske meteorologiske institut (AEMET). Baseret på de høje forårstemperaturer er instituttet sikker på, at sommeren i Málaga og det øvrige Sydspanien bliver op til én grad varmere end sommeren sidste år. De meget høje temperaturer vil også betyde en forhøjet chance for torden og regnbyger, men det vil primært ske i indlandet, som det sås i søndags, hvor der faldt en pæn mængde regn i bl.a. Antequera, Granada og Córdoba.
 

Málaga eksporterer som aldrig før

På årets første fire måneder har Málagas eksportvirksomheder øget faktureringen med hele 28 procent. Det er primært salget af provinsens olivenolie, der er steget, men eksporten af frugt, elektronikdele, kød og tekstil følger godt med. Málaga har aldrig været kendt for sin eksport, men da krisen brød ud i 2008, forsøgte flere virksomheder sig på nye eksportmarkeder. Og indsatsen giver nu resultat. Italien er klart største aftagere efterfulgt af Frankrig, Portugal, Tyskland og USA. Italienerne er tilsyneladende store nydere af Málagas olivenolie. Salget er steget med hele 56 procent i år, og fortsætter den udvikling, vil der ved årets udgang være eksporteret for over 2.000 millioner euro i olivenolie.

Politimand bag tragisk trafikulykke

Tre unge mistede livet, og fire personers tilstand er fortsat kritisk efter en voldsom trafikulykke onsdag eftermiddag på AP-7 motorvejen (km 225) i Torremolinos. Ifølge vidneudsagn kørte en bil i høj fart op i en større personbil – også kaldet en van – med ni passagerer. Føreren mistede kontrollen over bilen, som væltede flere gange rundt om sig selv. Da ambulancer, politi og brandvæsen kom frem, blev de mødt af et skræmmende syn med flere tilskadekommende liggende på asfalten og i alt 13 forulykkede biler. Bilisten, som forårsagede ulykken, er en Guardia Civil betjent, som blev testet positiv for både alkohol og narkotika. Han er i dag varetægtsfængslet og stilles i løbet af fredagen for en dommer.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.