Det danske magasin i Spanien
Største skovbrand i flere år – Tre terrorister anholdt i Madrid – Tyvstart på sommerudsalget

Største skovbrand i flere år - Tre terrorister anholdt i Madrid - Tyvstart på sommerudsalget

Største skovbrand i flere år

225 brandfolk, 200 skovfogeder og 15 helikoptere har siden i lørdags kæmpet for at få slukket nogle gigantiske skovbrande i og omkring naturparken La Doñana i Huelva-provinsen. Først mandag aften kom de sidste brande under kontrol og de sidste af de næsten 2.000 evakuerede beboere i området kunne vende hjem til deres boliger. Skovbranden udbrød lørdag, og grundet den voldsomme vind og tørke i området spredte branden sig så hurtigt, at flere brandfolk og de særlige helikoptere, som bruges til at slukke brande fra luften, måtte kaldes til undsætning. Det vides endnu ikke, om branden har været påsat eller ej. I weekenden var der også en mindre skovbrand i Benahavís nord for Marbella, som et lynnedslag sandsynligvis var skyld i.
 
{loadposition landingpage}
 

Tre terrorister anholdt i Madrid

Aktionen var ikke stor. Til gengæld var den hurtig og gennemtænkt. Spansk politi har anholdt tre formodede terrorister i Madrid, hvoraf den ene er et fuldgyldigt medlem af IS’s terrorgruppe. I hans bolig lå han nemlig inde med manualer og ingredienser til fabrikationer af bomber. Tilmed fandt man i hans lejlighed korrespondance med nogle af de terrorister, der har stået bag angreb i Paris og London. De to andre anholdte delte lejlighed med føromtalte og formodes at være samarbejdspartnere. Den spanske indenrigsminister roser politiets arbejde og forsikrer, at hans ministerium fastholder linjen i arbejdet mod terrorismen. Han mener, anholdelser bør skabe tryghed frem for frygt, for de viser, at politiet er helt oppe på dupperne i deres efterforskningsarbejde.
 

Tyvstart på sommerudsalget

El Corte Inglés og alle Inditex-gruppens mærker som bl.a. Zara, Massimo Dutti og Berskha skyder deres store sommersalg i gang allerede nu på fredag kl. 10.00. Normalt begynder udsalget første mandag i juli, men flere store detailkæder har igen i år valgt at tage forskud på glæderne. Det store sommersalg online begynder også fredag morgen. Det forventes, at hver enkelt andalusisk husstand vil bruge 214 euro under sommersalget, som varer hele juli og det meste af august. Ofte lyder rabatterne på 30-50 procent, men på udsalgets sidste dage kommer rabatterne ofte helt op på 70 procent. Årets sommersalg forventes, i følge vikarbureauet Adecco, at skabe 18.900 arbejdspladser i Andalusien.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.