Det danske magasin i Spanien
Team Norrbom’s Sommertips – til dig og dine feriegæster

Team Norrbom's Sommertips - til dig og dine feriegæster

Tom anbefaler:

Barranco Blanco

Alle har vi nogle favorittsteder, som vi besøger mere eller mindre regelmæssigt i løbet af året her langs Costa del Sol, og her afslører jeg et sted, som jeg selv synes, er helt perfekt at besøge om sommeren, når der er rigtig varmt, og strandene er fulde af mennesker, som alle kæmper om en plads. Vi besøger Barranco Blanco.
Dette magiske sted ligger i indlandet, lidt tilbagetrukket fra kysten, men alligevel ikke længere væk, end man kan nå frem i løbet af ca. 25 minutter med bil fra Fuengirola. Stedet er meget omtalt og velkendt, så jeg afslører ikke med denne lille artikel noget ”hemmeligt sted som ingen kender til”, tværtimod, denne naturperle fortjener lidt mere opmærksomhed, så man bedre kan bevare den unikke flora og fauna, som findes i dette natur-område.
Nu skal det siges, at stedet nok er bedst egnet for voksne mennesker, da flere af stierne, samt stien, hvor man går ned til vandfaldet, du ser på billederne her, har skrå sider, som er usikre, og som definitivt udgør en fare, hvis man skulle falde. Af den grund bar vi forsigtigt vores børn ned til floden for at tilbringe en dag her, men normalt er det bare mig selv og min kone Veronica, som kører til dette sted, uden børn.
Barranco Blanco er et naturskønt område. Det lever både fisk, frøer og slanger i det krystalklare vand, og området er meget godt egnet til hiking. Man kan sidde i skyggen nede i dalen, og vandet er opfriskende køligt – glimrende hvis man en dag bare vil ”get away from it all”!

Henrik anbefaler:

Arabisk wellness på højeste niveau

I én af Málaga bys ældste kvarterer ligger mit sommertips til læserne. Vi skal til byens gamle araberkvarter, som er præget af smalle gader og små pladser.
På Plaza de los Mártires – et stenkast fra Carmen Thyssen museet – finder vi de gamle arabiske bade ”Hammam Al Ándalus”.
Indgangen er ikke overvældende. Overvældet bliver man derimod, når man kommer indenfor. Badene består af fem sammensatte bygninger på i alt 1.300 m2. Der er bassiner i to etager med kolde bade, lunkent- og varmvandsbassin og tyrkisk bad. Turen i badene sluttes med dejlig massage.
I Hammam Al Ándalus bliver man sendt 700 år tilbage i historien, til gengang maurerne besad Andalusien. Det er derfor meget mere end en wellness oplevelse, jeg anbefaler. Det er et stykke spændende historie og et fantastisk renoveringsprojekt, Málagas gamle araberkvarter skjuler. Det tog ti år og et par millioner euro at få klargjort de arabiske bade i Málaga. Firmaet bag driver også Hammam-badene i Madrid, Córdoba og Granada, men badene i Málaga er kronen på værket.
Det kan opleves for ca. 30 euro per person. Turen i badene med massage tager cirka halvanden time. Du skal kun have badetøj med.
Mere info og tidsbestilling på www.malaga.hammamalandalus.com
 
hammam andaluz malaga

Louise anbefaler:

Paddlesurfing

Min favorit-sommeraktivitet må absolut være paddlesurfing. Første gang jeg overhovedet prøvede det, så jeg delfiner på 30 meters afstand! Der føles det så tæt på, at man nærmest kan række ud og røre ved dem. Vi kunne i hvert fald høre dem.
Jeg tager altid ud med Sun & Surf i Elviria: facebook.com/sunandsurfstanduppaddle
Det er en aktivitet, der passer mig, fordi man ikke behøver bruge hele dagen på det, og når man lejer brættet, skal man ikke have andet end sig selv med – ganske frit og nemt lige at tage en time på vandet. Min veninde tager endda sin hund med på tippen af brættet. Har man ikke ballance til at stå, bliver oplevelsen ikke mindre flot af at sidde på knæ eller bagdel. Og så skal man helst ud ved solopgang eller solnedgang, der er det bare så ubeskriveligt flot og stille.
 
paddle surfing

Mugge anbefaler:

Tivoli

Hvad jeg skal hver sommer? Tage sol, drikke Mojitos på Nikki Beach, nyde en picnic på stranden, den obligatoriske tur til Puerto Banús med gæster etc etc. Dette program kan dog skifte ind imellem, men én ting jeg skal hvert år, selvom det måske nok er enormt barnligt, er en tur i Tivoli, sammen med venner eller gæster. Den bedste dag til dette, er en supervarm hverdag, og så skal alt prøves (Dog ikke “Frit Fald” tårnet.), der skal spises is, (gerne flere gange) ses show (jeg har selv lavet show i Tivoli for mange år siden, sammen med Lilli Dancers – så jeg kan her tænke tilbage på nogle herlige oplevelser med skønne mennesker i min tidlige ungdom) en enkelt øl, en herlig bænk, sætte mig ned, tage mine antropologiske briller på, og sidde og studere mængden af gæster, nyde det – se folk der har det sjovt, børn der skriger af glæde eller skræk over at være hele tre meter oppe i det lille pariserhjul. Turister der nyder ferien… Aftenens clou er selvfølgelig vandrutschebanen, og efter rigtig mange ture i denne attraktion, skrig og skrål, er der ikke et eneste stykke tørt tekstil tilbage på kroppen. Og her er den hærdede årlige gæst (mig) selvfølgelig forberedt, så bilen er fyldt op med håndklæder, et par tørre shorts og en T–shirt. Så plaskvåd går det ned ad bakken til P-pladsen, til de tørre håndklæder, med minderne om endnu en herlig aften. Indgangen til Tivoli er 7,95 EUR, og et Supertivolini armbånd koster 14,95 EUR. www.tivoli.es

tivoli
 

Sara anbefaler:

En dag ved poolen

Da jeg som byboer ikke har en privat pool, flyttes de hedeste sommerdage til poolkanten hjemme hos vores bedste venner. Dagene begynder lige inden frokost og afsluttes sent om aftenen. I løbet af dagen hygger vi med god mad, snak, grin og en masse leg i poolen – under disse stunder er vi gode til at få vores barnlige side frem og fylder poolen med luftmadrasser, vandpistoler, vandballoner mm. Når det er tid til at spise, samles vi omkring et stort bord – helt ukompliceret, bare en stor træskive som lægges på nogle bukke, og med hensyn til maden, tager alle nogle ting med sig som et rigtigt sammenskudsgilde. Det skal være enkelt, ingen gider stå længe i køkkenet en varm sommerdag. Variationen efter mange er sammen har udmundet sig i nogle favoritter. Vil du afprøve noget af det, der typisk serveres på vores bord?
 
langostinos
 
Her følger opskriften (alle ingredienser findes i velassorterede madbutikker som Hipercor eller Carrefour):

Grillede langostinos

4 pers.
Beregn ca. 5 store langostinos per person
1 citron
2 fed hvidløg
1 rød chili
Lidt olivenolie
En knivspids havsalt
Tilbehør:
1 lille dusk persille
1 citron skåret i både
Læg alle langostinos i en skål. Hæld saften fra citronen over, samt fint skåret hvidløg, strimlede chili og et drys havsalt og et skvæt olivenolie. Bland så alle langostinos dækkes af citron- og hvidløgsblandingen. Lad stå i køleskabet nogle timer. Grilles let til de får fin farve – ca. et minut på hver side.
Serveres med hakket bladpersille og citronbåde som garniture.

Muslinger på grillen

Servér denne ret som sideret til grillede langostinos
4 pers.
ca. 500 gr. muslinger af f.eks. sorten almejas, som findes i enhver madbutiks fiskeafdeling (eller de muslinger du synes bedst tom)
Sauce:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 fed hvidløg, finthakket
½ dl tør hvidvin
Tilbehør:
1 lille dusk persille
1 citron skåret i både
Begynd med saucen: Stil et ovnfast lerfad eller en lille kasserolle på den varme grill. Hæl olivenolie og smør i. Når smørret er brunet, tilsæt finthakket hvidløg og hæld hvidvinen i, inden løgene får farve. Lad det koge op, stil til siden men sørg for, at den holdes varm.
Læg en rist på grillen, og lad denne blive rigtig varm. Læg muslingerne på risten, dæk evt. med et låg. Muslingerne er færdige, når de åbner sig. Lad dem ikke grille for længe, så bliver de tørre.
Servér muslingerne på et dybt fad og held saucen over, garner med hakket persille og en citronbåd.

Festaostblanding

Denne kolde blanding passer lige godt til grillet kød som til brød, gulerodsstave eller på hamburgeren – eller hvorfor ikke gøre den lidt tyndere (bland bare lidt mælk i til den har den ønskede konsistens) og hav den som en dressing til salaten.
2 dl. græsk yoghurt
½ – 1 pakke god fetaost (alternativt en god gedeost (chévre) hvis man foretrækker det)
1 spsk. friske urter som persille eller timian
1 knivspids sort peber
Smuldr ½ pakke ost i en skål og bland med yoghurt samt finthakkede urter og sort peber efter smag (salt behøves ikke, da fetaosten har salt i sig). Ønskes mere smag af osten, smuldr da mere ned i blandingen.
 

Kold, falsk bearnaise

Bearnaisesauce er noget, som mange er bange for at servere i sommervarmen. Så hvorfor dog ikke lave en variant med samme smag, men som er lidt tåleligere i varmen! Lav denne sauce i forvejen og lad den stå og trække køleskabet nogle timer inden servering.
1 bøtte creme fraiche
½ spsk. tørret estragon
2 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. løgpulver
½ teske gurkemeje
Salt og peber
Evt. 1 spsk. smeltet smør
Rør alle ingredienserne i en skål, husk at smuldre den tørrede estragon. Smag til med salt. Hæld evt. mere eddike i, hvis det ønskes (syrligheden i creme fraichen varierer alt efter mærket). Ønskes i stedet smørsmag, er det godt at hælde en spiseskefuld smeltet, lidt kølet smør i. Gurkemeje kan udelades, men giver en fin gul farve til saucen.
Denne sauce passer bedst kold, men kan varmes på svag varme under omrøring (den bliver da løsere i konsistensen).
Når det kommer til kødet til maden, vælg det kød, som du synes bedst om. Både fetaostblandingen og den kolde, falske bearnaise passer godt til både kylling, oksekød og svin, eller hvorfor ikke et grillspyd. Som salat til måltiderne er det bare at vælge det, som lokker smagsløgene mest, som f.eks. en frisk tomatsalat med groft skårne tomater, fint skårede salatløg og hakket hvidløg, med bare et stænk af god olivenolie og rødvinseddike, toppet med frisk timian. Eller hvad med skiveskåret avokado sammen med fint skårede agurker, lidt fintskåret salatløg, et stænk olivenolie samt salt og peber.

Gino – dessertklassikeren fra 80’erne

4 pers.
Til en gino er det egentlig bare at vælge sine favoritfrugter, her er et forslag:
ca. 500 g jordbær
2 bananer
1 håndfuld grønne druer
1 håndfuld blåbær
100 g hvid chokolade
Begynd med at rive chokoladen fint på et rivejern. Spred chokoladespånerne ud på en tallerken, så den tørrer lidt. Skær jordbærrene og bananerne i skiver, halvér druerne. Læg al frugt samt blåbærrene i en ovnfast form og drys chokoladespånerne over. Sæt i ovnen på 250 grader (evt. grill til sidst), til chokoladen bliver gylden og frugterne varme. Hold godt øje, for hvid chokolade bliver let brændt.
Servér med en kugle vaniljeis.
Gino kan også laves på grillen. Portionsanret da frugten og strø chokoladen over i separate foliepakker og læg på grillen ca. 8 minutter. Forskellen er, at gino i ovn får en sprød skal med den tørre hvide chokolade, mens den i foliepakken får et ydre med smeltet chokolade.
Nyd sommeren og velbekomme!

Frokost: Grillede langostinos
Grillede muslinger
Salat

Middag: Eventuelle rester fra frokosten
Grillet kød
Fetablanding
Falsk bearnaisesauce

Salat

Dessert: Gino med vaniljeis
Til at drikke: Vand i massevis (både con og sin gas)
Rosévin ”Domaine de Paris (Côtes De Provence)”
Blanco de verano (også kaldet spritzer)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.