Det danske magasin i Spanien
Spanske banker atter i problemer – Nye rekorder på vej – Starlite festivalen sagsøgt

Spanske banker atter i problemer - Nye rekorder på vej - Starlite festivalen sagsøgt

Spanske banker atter i problemer

Med stærk opbakning fra EU har de spanske myndigheder forbudt kortsigtet handler med Liberbank-aktien de næste 30 dage. Det sker, efter at der de sidste 14 dage på børsen er blevet spekuleret voldsomt mod Liberbank og aktien af faldet med rundt 40 procent. Både EU og Spanien har et særligt organ, som har til formål at sikre et sikkert og stabilt finansielt marked.
 
Man frygter, at Banco Popular historien fra sidste uge kan gentage sig. I sidste uge var denne bank nemlig nær konkurs, da den blev opkøbt for én sølle euro af Banco Santander.
 
Banco Mare Nostrum (BMN) har også indset, at de ikke kan klare sig alene. Fusionen med Bankia bliver en realitet ved månedens udgang. Banco Mare Nostrum er resultatet af en tidligere fusion mellem tre sparekasser, hvoraf Caja Granada var den største.
 

Nye rekorder på vej

De gode tider for turismen ser bestemt ikke ud til at ændre sig. Alene i maj måned rundede Málaga lufthavnen 1,8 millioner passagerer. Fra januar til maj har lufthavnene registreret i alt 6,5 millioner passagerer, hvilket er en stigning på 11,2 procent i forhold til sidste år. Ingen er længere i tvivl om, at lufthavnen igen i år sætter rekord, men fortsætter den gode stime kan Málaga runde de 18 millioner passagerer. De største flyselskaber i lufthavnen er Ryanair, Easyjet, Vueling, Norwegian og AirEuropa.
Året bliver ikke bare godt målt på mængden af besøgende. I følge Junta de Andalucías beregninger vil hver enkelt turist i år forbruge tre til fem procent mere end sidste år.

 

Starlite festivalen sagsøgt

Den offentlige anklager i Málaga har netop sagsøgt Starlite festivalen i Marbella for ulovligt byggeri. Festivalen har en lokal tilladelse fra Marbella kommune til at opføre og gennemføre deres festival i perioden 15. juni til 15. september, men en meget stor del af Starlite’s faciliteter er ikke mobilt byggeri men derimod permanent byggeri, som står opført året rundt. Festivalen er også sagsøgt for at have åbnet deres udendørs diskotek – på samme areal som koncertstedet – uden tilladelse. Sagsanlægget kommer næppe til at påvirke sommerens koncerter, omend fremtiden for Starlite er uvis.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.