Det danske magasin i Spanien
Andalusierne drikker for meget – Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonien – Málagas teknologipark sætter ny rekord

Andalusierne drikker for meget - Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonien - Málagas teknologipark sætter ny rekord

Andalusierne drikker for meget

”Et enkelt glas vin om dagen er godt for krop og sjæl.” Sådan har det lydt i et par årtiet, men nu har piben fået en anden lyd fra sundhedsmyndighederne. Junta de Andalucía anbefaler nu, at man nøjes med fire til fem ugentlige genstande. Alt derover er for meget og vanedannende, mener myndighederne. Følger man Junta de Andalucías anbefaling, drikker hver fjerde andalusier i dag for meget. Helt præcist indrømmer 26 procent af andalusierne mellem 18 og 65 år, at de ugentligt indtager mere end den nye anbefaling. Både de andalusiske, spanske og danske myndigheder holder dog fast i, at man først har et decideret alkoholproblem i det øjeblik en kvinde og en mand indtager henholdsvis to og tre genstande om dagen.

 

Sánchez støtter Rajoy i debatten om Catalonien

Efter blot en uge på posten som ny (gen)valgt formand for PSOE har det første telefonmøde mellem statsminister Mariano Rajoy og Pedro Sánchez fundet sted. Uenigheden mellem de to er stor, men i spørgsmålet om Cataloniens tilhørsforhold står de to sammen. De er begge enige om, at et uafhængighedsvalg er ulovligt og ikke kommer på tale. Sánchez’ klare udmelding kom mandag og sikrer den siddende regering et massivt flertal i spørgsmålet. Tidligere var Sánchez lidt vaklende i sine udtalelser om temaet.
Den catalanske regionalregering er fortsat ikke kommet med en dato for deres længe ønskede valg.
 

Málagas teknologipark sætter ny rekord

Otte teknologivirksomheder med i alt 130 medarbejdere var friske på idéen, da Málaga i sommeren 1992 indviede teknologiparken PTA i Campanillas lige uden for byen. I dag – 25 år senere – har 635 virksomheder sæde i teknologiparken og beskæftiger 17.776 personer, hvilket er en stigning på seks procent i forhold til sidste år. Det er primært virksomheder indenfor elektronik, informatik og telekommunikation, som holder til i parken, og det sidste årti er flere udenlandske virksomheder kommet til. Málagas teknologipark forudser mere vækst de kommende år men påpeger, at infrastrukturen skal forbedres. Der går hverken tog eller metro til parken, så køerne af biler og busser til og fra teknologiparken er hver morgen og sidst på eftermiddagen uendeligt lange.
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.