Det danske magasin i Spanien
Den Skæve Vinkel – Mette Nør Mønsted
Hun kan sidde i Benalmádenas sommerfuglepark og skrive på sin fantacy-bog om en pige, der er halv sommerfugl halvt menneske. Hun kan også sidde på en af kystens nye eco-caféer i fuld gang med en ny kostartikel. Eller stå i hjemmet med pensler og staffeli.

Hænderne og tankerne står aldrig stille på Mette. Men det gør ikke spor – blot der er styr på dem.
 
Det er på nettet og de sociale medier de fleste har stødt på Mette Nør Mønsted. Her er hun yderst aktiv, for hun er et aktivt væsen, som ved, kan og oplever en masse. Og hun deler gerne det hele med andre.

Den blotte blogger

Mette er det, som på moderne dansk hedder en blogger. På sin blog mettenoer.com og Facebook publicer hun flittigt artikler om kost, helse, motion, rejser, yoga, psykologi og andet godt fra hjertet. Og hun er ikke bange for at blotte sig.
”Jeg har meget på sinde, og åbner mig gerne. Det gør ikke spor, at folk trænger indtil min sjæl,” fortæller Mette, som ikke skjuler, hun har en lidt anderledes vinkel på flere af livets facetter. ”Jeg skriver oftest om ganske almindelige hverdagsting. Min hensigt er at inspirere og få folk til at reflektere.”

Spis kærlighed

Kost er et af de emner, som interesserer Mette mest. Hun er sikker på, at kost kan ændre meget, give os mere energi og få os i bedre balance. Mette tøver sågar ikke med at kalde god kost for funktionel medicin. Det har hun en god grund til.
”Da min ældste søn var syv år gammel, led han af Tourettes syndron. Lægerne gav mig deres råd, men jeg ville ikke fylde min dreng med medicin. I stedet gik jeg til en ernæringsterapeut, som via kostændring og kosttilskud helbredte min søn,” fortæller Mette.
Hun blev så betaget af resultaterne, at hun efterfølgende selv tog uddannelsen. ”Sund kost er kærlighed til dig selv. Vi har her alle de gode råvarer til at lave sund og lækker mad,” fortæller en meget sund, madglad Mette, som ikke tøver med at give et helsetip.
”Spis fisk, avocado og olivenolie, som er rig på de sunde fedtstoffer – altså celle fedt og ikke delle fedt. Kombiner det med en multivitamin og gerne magnesium til natten. Det er med til at holde sig sund,” siger Mette, som er stor fortaler for basisk kost. Hun hæfter sig i, at Otto Warburg vandt nobelprisen, fordi han fandt ud af, at kræftceller kun overlever i ilt fattigt blot. Derfor spiser Mette så basisk som muligt. Eneste bivirkning er mere energi, smukkere hud og større sundhed.

Den øverste etage

Det er bare ikke nok at spise sundt. Der ligger mere bag Mettes livsglæde.
”Det er vigtigt, at få hovedet med. Ofte er vi for hårde ved os selv og har en stemme i os, der siger, vi ikke gør det godt nok. Dén skal der arbejdes med, og vi skal huske at rose, acceptere og elske os selv,” mener Mette Nør, som selv har kæmpet med stress. Med tre børn, den yngste med helbredsproblemer, og masser af arbejde har Mette i perioder haft for meget om ørerne. Yoga og meditation hjalp hende tilbage på sporet.
”Man lærer at lukke af og få alt ud af hovedet. Alle har tid til det, for 5-10 minutter om dagen er nok. På nettet kan man downloade en gratis app,” er Mettes klare tip til folk, der har mistet den mentale balance. Samspillet mellem kost og det mentale er roden til hendes virksomhed.
”Body IQ er et pædagogisk spil til skolerne. Det lærer eleverne om krop og kost,” forklarer Mette. Spillet sælges i ti lande via bodyiq.com.

Multimennesket

Mette Nør satser stærkt på at gøre 2017 til et aktivt år. Hun vil have god tid til sin mand, Per, og børnene Phillip, Nicoline og Christopher. Og ikke mindst sig selv. Huset i Benalmádena skal færdigrenoveres og hun vil også have sin fantacy-bog om sommerfuglepigen og sin erotiske thriller færdigskrevet og udgivet.
”Til sommer går jeg sandsynligvis også i gang med en langdistanceuddannelse som psykoterapeut, for jeg er utrolig interesseret i, hvad der sker og hvordan vi arbejder i vores øverste etage,” slutter Mette, som også er begyndt at male igen. I sine helt unge dage gjorde hun kunsten til sin levevej og drev en overgang to gallerier. Der er mange bolde i luften.
Men det gør ikke spor, for Mette har styr på dem.
Der er masser at skrive om på bloggen.

Ti skæve til Mette

1. Hvad er den vildeste oplevelse, du har haft på Costa del Sol?
At se min 7-årige dreng klare sig på engelsk efter kun to måneder. Og så da jeg overvandt min højdeskræk på vandreturen ”El Caminito del Rey”. Fantastisk tur.
 
2. Hvis jeg vandt en million euro ville jeg…gøre noget for at hjælpe andre. Min hjerte ligger hos børnene.
 
3. Hvornår bliver du blød om hjertet?
Når jeg ser mine børn sove. Når de bare ligger helt stille uden at gøre noget.
Jeg bliver også blød, når folk gør noget uselvisk f.eks. hjælper en dame over gaden.
 
4. Tror du på gud?
Jeg er kulturkristen og tror på, der er mere mellem himmel og jord. Jeg er troende, men går ikke i kirke.
 
5. Tror du, Donald Trump bliver en god præsident?
Nej, jeg synes hverken om ham eller hans idéer.
Men demokratiet har talt og så kan vi kun sende nogle gode tanker og idéer efter ham.
 
6. Har du nogensinde røget en fed?
Ja, og jeg havde ti sjove minutter. Kun prøvet det én gang.
Jeg søger rusen et andet sted fra…
 
7. Jeg har aldrig forstået, at …
utilfredse mennesker ikke gør en indsats for at ændre sig.
Ellers forstår jeg det meste af det, der sker i livet.
 
8. Er der noget, du for alvor har fortrudt i dit liv?
Ikke for alvor. Jeg ville gerne have taget et længerevarende uddannelse. Måske er det derfor, jeg i dag fordyber mig meget.
 
9. Har du en helt eller et forbillede?
Jeg har det svært med helte. Et forbillede kunne være en uselvisk type som
Dalai Lama.
 
10. Et tip til at blive mere positiv?
Vær selektiv i valget af din omgangskreds.
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Foto: Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.