Det danske magasin i Spanien
Velkendte vinfolk er tilbage

Velkendte vinfolk er tilbage

I september 2016 genåbnede La Cuenta Vinos efter godt fire års pause, hvor Viggo Bjørn nød et velfortjent otium. Nu er det hans kone, Birte Altenburg, der står for firmaets daglige drift, og om sin tilbagevenden til vinbranchen fortæller hun:
”Mange herboende danskere kender mig fra månedsmagasinet Solkysten, hvor jeg arbejdede gennem godt og vel 20 år. Sidste sommer valgte jeg imidlertid at forlade mit job, og i min alder er det svært at finde nyt arbejde. Jeg har lært en masse om vin i tidens løb, dels fra min mand, dels ved adskillige besøg på bodegaer rundt om i Spanien og dels ved at skrive artikler. Alligevel er jeg glad for, at Bjørn bakker mig op, og selv om han stadig er pensioneret, kan både kunderne og jeg hente gode råd og vejledning. Han har jo arbejdet i vinbranchen både her og i Danmark i rigtig mange år”.
Det var ikke den nemmeste start, firmaet fik. Kun to uger efter åbningen blev Viggo Bjørn indlagt på hospitalet, hvor han fik foretaget en tredobbelt bypass. Det giver sig selv, at Birte tilbragte en stor del af sin tid på hospitalet, og virksomheden måtte så passes ind imellem – ofte med hjælp fra gode venner, der kunne køre varerne ud og give en hånd, når der skulle pakkes vin til eksport.
Viggo Bjørns interesse for vin stammer fra den tid, han var i lære som kok og tjener, og da han solgte sin restaurant i Los Boliches for mere end 20 år siden, besluttede ægteparret sig for at etablerede en forretning med kvalitetsvine fra mindre kendte bodegaer. Den havde først til huse i Centro Nórdico og senere i industrikvarteret La Vega. Mange husker og savner de tilbagevendende vinsmagninger i forbindelse med påske og jul, samt åben-hus arrangementerne hver torsdag eftermiddag, hvor der altid var travlhed og god stemning på lageret.
”Desværre er der ikke mulighed for at samle store grupper til vinsmagning i det nuværende lokale, som er en del af Silkeborg Flytteforretnings lager, men man er altid velkommen til at aftale en tid, hvor man kan kigge på varerne, og har man lyst til at arrangere en vinsmagning for vennerne derhjemme, kan det sagtens lade sig gøre”, fortæller Birte.
Som en ekstraordinær service tilbyder La Cuenta Vinos at levere varerne til døren efter aftale inden for en rimelig afstand og ved køb af minimum 12 flasker.
Tel.: 670 619 688 / 952 666 725. Mail: lacuenta@interbook.net

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.