Det danske magasin i Spanien
Glamping – naturen serveret på et sølvfad

Glamping - naturen serveret på et sølvfad

5 klokkeformede telte står rejst mellem oliventræer i ly af bjergsiden. I en indhegning går høns og gokker fredeligt rundt i mellem hinanden – nogle af dem går ude mellem områdets borde og stole og klukker fredfyldt. Vi befinder os på Hidden Valley Glamping oppe over byen Álora og ejerne Red og Jayne, byder os velkommen til stedet, der emmer af personlighed. Hidden Valley er et perfekt eksempel på, hvad glamping er; al komforten man kender fra et hotel – midt ude i naturen.
 

Glamping er et nyt og voksende koncept

Ordet ’glamping’ er en fusion imellem glamour og camping, og konceptet er perfekt til dem, der ønsker campistens naturoplevelse uden dog at give køb på komforten.
 
Flere og flere webportaler er dukket op, hvor man nemt har kunnet registrere, hvis man f.eks. har en renoveret togvogn på sin grund, der lige netop egner sig til, at give et antal gæster en lækker og luksuriøs naturoplevelse. Man behøver dermed ikke have plads til flere end et par personer, for at kunne drive et glampingsted, selvom mange steder kan huse mere end det. Man kan på de forskellige platforme nemt finde f.eks. tippier, lerhytter eller trætophytter lokaliseret på mere eller mindre afsides steder og booke sig ind midt i naturen direkte fra sin egen dagligstue.
 
Vi er blevet tildelt teltet ’Tawney’ i Hidden Valley, der som de andre fire telte har en uforstyrret udsigt over hele Áloras dal. Det er et stilfuldt indrettet ’klokketelt’ på 5m i diameter med rigelig plads til en dobbeltseng, et par stole og nogle småmøbler. Der bliver altså ikke noget med at vågne op med en dugvåd teltdug klistret til siden af ansigtet. Red viser os de andre telte, som er indrettet i hver sin stil – der er et med helt rosa interiør og et, der er fuldstændig blåt. Alle møblerne, på nær senge og madrasser, er genbrugsmøbler, hvoraf de fleste er udsmykkede med decoupage.
”Sådan er vi sikre på at få noget, der passer lige i vores stil, som er især er det, gæsterne godt kan lide ved stedet,” fortæller Red.
Man kan tilberede sin egen mad i udekøkkenet på området, eller man kan bestille maden hos chef Red, der tidligere har lavet mad til den engelske hær, og han har ved flere lejligheder også tilberedt maden til den engelske dronning. Han har dog ingen intentioner om at forvandle Hidden Valley til en teltlejr:
”Vi vil gerne have et enkelt telt til, så vi har plads til 20 personer, men så skal vi heller ikke vokse mere. Det skal aldrig blive for kommercielt,” siger Red, der har været beskæftiget på nogle af de travleste restauranter på Costa del Sol og nu nyder at drive en virksomhed med højt til loftet – i bogstaveligste forstand.

Glamping frem for traditionel camping

Med glamping skabes en 5-stjernet hotel-oplevelse i kombination med naturens vildskab. Lektor på Aalborg Universitet Bodil Stilling Blichfeldt, som har forsket i camping forklarer, hvorfor glamping har vundet indpas:
”Glamping er et rigtig vigtigt tiltag, netop for at få slået nogle af de fordomme, som folk har om camping, ihjel. Pladserne forsøger at bevæge sig væk fra at skulle være alt for alle, for hvis du er det, så er der ikke nogle af dine gæster, som bliver specielt tilfredse. Traditionel camping giver alle lidt, men giver ikke nogen meget,” fortæller Bodil Stilling Blichfeldt og fortsætter:
”Nogle synes, det er rigtig hyggeligt at vaske op i fælleskøkkenet og snakke med de andre, men det er der andre, der bare ikke gider. Det er blandt andet dem, som glamping henvender sig til. Det er især det lidt mere magelige og berejste hotelsegment, som glamping tiltrækker.” Glampingstederne skal altså tilbyde campingoplevelsen uden på nogen måde at glemme, at deres kunder skal have maksimal komfort.

Hvem glamperer?

Glamping har både i og udenfor campistkredse et ry for at være noget snobberi, der ikke har noget med ’rigtig’ camping at gøre. Det kan diskuteres, hvor meget hold der er i den påstand. Naturen bliver jo ikke smukkere at se på, blot fordi man nyder den fra et koldt og hårdt liggeunderlag. Udsigten er den samme at stå op til, og selvom man kigger ud gennem teltet fra en dobbeltseng, bliver nattehimlen ikke mindre spekulativ at se på.
Publikummet er rimeligt bredt og spænder fra pensionister til børnefamilier. Alle, der gerne vil opleve naturens skønhed helt tæt på, uden at skulle bøvle med et gasblus eller en oppakning, der besværliggør dagsture. På ’Hidden Valley’ har de haft besøg af skandinaver og mange danskere, mens de ellers naturelskende spaniere ikke rigtig forstår konceptet, fortæller Red.
 
I gårdhaven foran ’restauranten’, som består af et køkken og en flot indrettet udestue, er placeret borde og stole malede i pastelfarver, og i udkanten af området kan man skimte to grise, der går rundt og grynter i deres indhegning. Da mørket sænker sig, vokser farvestrålende grene frem overalt omkring os. Træerne er indhyllede i net af kulørte lamper, der skaber en magisk stemning på gårdspladsen. Vi sætter os til bords og får serveret to retter mad, hvis kvalitet langt overgår de 15€ pr. person, måltidet koster. På hylden over bordet står udvalgte flasker vin, der rangerer i pris fra 6 – 20€, med flere lokale producenter iblandt. Vi vælger en chilensk drue og tager resten af flasken med op i teltet. Nu skal der kigges stjerner fra teltåbningen på en kulsort klippeskråning.
 
Har du lyst til at afprøve glamping konceptet på Hidden Valley, kan du booke dig ind i et af teltene på www.hiddenvalleyandalucia.co.uk eller tlf.: 634358206 / 630982413
For at se andre glampingsteder i Spanien, kig her:
http://www.glamping.com/destinations/europe/spain
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.