Det danske magasin i Spanien
En inspirerende historie om den naturlige vej til at overvinde kræft

En inspirerende historie om den naturlige vej til at overvinde kræft

En inspirerende historie om den naturlige vej til at overvinde kræft

Lorraine Ereira begyndte rejsen udi naturmedicin, da hun under graviditeten med sit første barn studerede aromaterapi. Senere har hun taget en uddannelse indenfor sportsterapi, og da hendes mand blev diagnosticeret med kræft, fandt hun hjælp i en naturlig, plantebaseret kost. Bogen ”Love and Wheatgrass” er en historie om kærlighed, håb og en sejr over kræft.
La Danesa har mødt den karismatiske britiske forfatterinde, som i dag tilbringer det meste af året på Costa del Sol, til en snak om bogudgivelsen, samt hvordan deres liv ser ud efter at være kommet ud på den anden side af sygdommen.

Tog kontrol – på den naturlige måde

Som hun sidder her på cafeen med sit smukke brune hår, der som en løvemanke omkranser hendes ansigt, fremstår Lorraine Ereira som en ægte ”powerwoman”, der ikke kan væltes om kuld af noget som helst. Men ”Love and Wheatgrass” er Lorraines hudløst ærlige fortælling om de nedture, der naturligt følger med en så voldsom rystelse, det er, når ens partner får kræft. Det er dog også historien om, hvordan hun tager kontrol i en uhåndterbar situation og varetager det eneste, hun reelt har nogen indflydelse på; dét hendes mand Simeon indtager.
I de perioder under sygdomsforløbet hvor det så allerværst ud, og de dårlige tanker holdt hende vågen om natten, stod hun op og tilbragte de utallige søvnløse timer foran computeren, hvor hun lavede grundig research om alt fra hvilken salve, der var bedst til de sår, Simeon ville få pga. strålebehandlingen, til hvilken medicin, der var den mest skånsomme. Lorraines research gik i høj grad også ud på at finde ud af, hvordan hun vha. naturlige remedier kunne hjælpe Simeon til at styrke sit immunforsvar og til at bekæmpe kræften, samt de skadelige virkninger den medicinske behandling havde på hans krop.
Bogens mange kildeangivelser er resultatet af Lorraines utallige søvnløse nætter med endeløs krydstjekning af artikler og referencer.
”Vi havde begge brug for det,” forklarer hun, ”Jeg pga. et mentalt behov for at tage kontrol og ikke miste forstanden, og Simeon pga. et fysisk behov for den korrekte næring.”
Selvom Simeon ikke just var begejstret for de sunde grønne smoothies, drak og spiste han trofast alt, hvad Lorraine satte foran ham.
”Når man har med en person at gøre, hvis immunforsvar er så svækket, er det tvingende nødvendigt at eliminere de giftstoffer, vi dagligt omgiver os med, og som findes i behandlede fødevarer, så kroppen ikke skal bekæmpe dem også. Noget af det første jeg gjorde, var derfor at fylde køkkenet med økologiske varer,” forklarer hun.

Mødet med sundhedssystemet

Lorraine havde ikke i sin vildeste fantasi forventet at møde modstand imod at ville sikre sin mand en økologisk og plantebaseret kost.
”Det rystede mig, at lægerne slet ikke ville anerkende, at kræftpatienter har brug for sund og frem for alt nærende økologisk kost, sideløbende med medicinen.” Lægerne, og sågar diætisten, havde som det eneste fokus på, at Simeon ikke måtte tabe sig – og hvordan han opretholdt sin vægt, var mere eller mindre underordnet. Da diætisten hørte, hvilken kost Lorraine serverer for Simeon, var meldingen, at den britiske statslige anbefaling er 5 x frugt og grønt om dagen, og at dette måtte være tilstrækkeligt. Lorraine indså hurtigt, at de, når det kom til kostvejledning, i hvert fald ikke skulle forvente nogen hjælp fra hospitalet, og hun besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.
”5 x frugt og grønt om dagen er en fornuftig anbefaling, hvis man er et normalt fungerende menneske med et godt helbred. Er du en kræftpatient, hvis i forvejen svækkede immunforsvar skal bekæmpe kræftceller og de skadelige bivirkninger ved medicinen, er det helt hen i vejret. Jeg havde jo et hav af videnskabelige artikler, der bakkede mig op i, at en økologisk plantebaseret kost forhøjede chancerne for at bekæmpe kræften.”
Der tænder sig en ild i øjnene på Lorraine, når hun taler om emnet, og det er tydeligt, hvor drivkraften til bogen stammer fra.
Den plantebaserede økologiske diæt samt de mange kosttilskud gav da også resultat. Simeons blodprøver viste hver gang rigtig flotte resultater og værdier, hvilket er usædvanligt for en patient der gennemgår kemo- og strålebehandling.
”Jeg havde lært, at mine tilgange ikke var populære blandt lægerne, så jeg nikkede og smilede blot uden at forklare, hvad der var årsagen bag. Der var kun en enkelt sygeplejerske, som viste oprigtig interesse for, hvordan vi havde opnået de flotte resultater.”
Det var også Lorraines grundige research, der sikrede Simeon den mest skånsomme form for kemo.
”Lægerne fremstillede det som om, at der kun var én mulig form for kemo, men da jeg spurgte til et andet og mere skånsomt præparat, som jeg havde læst om, forklarede de, at det absolut ikke var at anbefale, fordi bivirkningerne var voldsomme udslæt på huden. Bivirkningerne ved den kemo, de anbefalede os, var bl.a. nedsat nyrefunktion, nedsat hørelse og nedsat føling i hænderne, hvilket ville være en kæmpe ulempe for min mand, som er tømrer og lever af at bruge sine hænder. Og det var endda langsigtede bivirkninger – udslættet på huden ville kun være et problem, så længe han tog medicinen.”
Lorraine var altså ikke i tvivl om, hvilken medicin hendes mand skulle have – uanset lægernes anbefalinger.

Det værst tænkelige – flydende føde

Fordi Simeons kræft sad i halsen, og strålebehandlingen gjorde det umuligt for ham at spise normalt, var han på et tidspunkt nødt til at få et kateter indsat i maven. Herigennem fik han flydende føde fra hospitalet, hvilket var proppet med konserveringsmidler for at kunne holde længe – helt op til et år.
”Det rystede mig, at dette er, hvad man giver syge mennesker, der har brug for så meget næring, som de kan få, uden at kroppen skal bruge energi på at nedbryde overflødige stoffer som konserveringsmidler.”
Lorraine fandt trøst i at snige møjsommeligt blendet hvedegræs i kateteret, selvom lægerne forbød det.
”Hvedegræsset blev min redning i den forstand, at hvis jeg blot kunne få et par centiliter i ham om dagen, fik han i det mindste dette ene naturlige tilskud, som ikke bare var det sjap af langtidsholdbar flydende ’mad’, som hospitalet gav ham.”
Og hvedegræsjuice er en sand vitaminbombe – bare 2 cl. svarer til at spise 700g broccoli. Den indeholder alle vitaminer på nær vitamin D og et hav af mineraler, enzymer og aminosyrer, som alle er redegjort for i bogen.

Hvem kan læse bogen?

Alle, der har haft kræft inde på livet i et eller andet omfang, vil have glæde af at læse bogen, som, foruden at give en guide til præcis hvilke naturlige remedier man kan indtage for at styrke immunforsvaret, også fortæller en medrivende historie om kærlighed, håb og venskab.
Sidste del af bogen fungerer som et opslagsværk og indeholder en guide til at få renset ud i de giftige produkter, der er i hjemmet og i den daglige skønhedspleje. Der er også samlet en række opskrifter på nærende måltider, hvor der redegøres for, hvilke vitaminer og mineraler samt andre vigtige næringsstoffer der er i ingredienserne, og præcis på hvilken måde, det gavner kroppen.

Efter endt behandling

Dér, hvor Lorraines hårde arbejde helt tydeligt bærer frugt, er i rehabiliteringsfasen, hvor Simeon viser et overskud, som lægerne aldrig har set mage. Til det første møde efter endt behandling, var lægerne fuldstændig bjergtagede over den hurtige fremgang. Simeon er i dag, to år efter at have overvundet kræften, stærkere, slankere og sundere, end før han fik kræft, hvilket i sig selv er et bevis på, at Lorraines naturlige kost og tilgang faktisk virker.
”Det er svært at holde fokus på sin sundhed, når man er syg, og frygten driver os ofte til at overgive os til det, der synes at være det eneste svar; konventionel medicin, men ingen fortæller dig, at du faktisk har et andet valg.”
Det er i dag Lorraines overbevisning, at konventionel medicin ikke er den eneste mulighed, når man står overfor en kræftdiagnose.
Efter hendes mands sygdom har andre kræftpatienter søgt hjælp hos Lorraine, og hun hjælper og vejleder dem, også selvom de foretrækker den konventionelle medicinske behandling, som hun i dag ikke selv ville vælge.
”Uanset om du vælger at få medicinsk behandling eller ej, er det din beslutning, og jeg kan og vil ikke træffe den for dig. Vælger du at modtage konventionel behandling for kræft, er det ligeså vigtigt (hvis ikke vigtigere), at du støtter dit immunforsvar på alle områder, og det er det, jeg hjælper med.”

Har man lyst til at møde forfatteren, afholder Lorraine workshops om:

Detox
Ernæring
Naturlige produkter
Følelsesmæssig sundhed
Dyresundhed
Hormonbalance
”Love and Wheatgrass” kan købes hos VitaFakta Health Clinic i Fuengirola.
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.