Det danske magasin i Spanien
04 03 16 RpJaviGracia01
 

Den ellers så besindige Málaga-træner, Javi Gracia, er frustreret over sin og holdets
situation – derfor overreagerede han.

Vi møder ham på træningsbanen Estadio Ciudad de Málaga.
Javi Gracia, baskeren fra Pamplona, der nu i snart to sæsoner har stået i spidsen for Málaga CFs La Liga-mandskab, kommer os smilende i møde. Og er usædvanlig åben. Siger ting om sin fremtid, som ikke er sagt så direkte på de officielle pressemøder.
“Jeg kan være på vej væk”.
Situationen i Málaga CF med en lunefuld ejer i sheik Al-Thani siddende i Doha og et usikkert spillerfundament gjorde ham usikker. Hvilke spillere råder han over i næste sæson? Hvem kommer til og hvem forsvinder?
Han vidste det ikke.
To uger efter var situationen en anden.
Hans agent indgik en principaftale med Málaga CF om endnu to år. På et tidspunkt, hvor tre andre La Liga-klubber, Betis, Athletic Bilbao og Sevilla, viste interesse for Gracia.
Efter sidste sæson mistede han de unge talenter Castillejo og Samuel til Villarreal og Juanmi til Southampton. Spillere af egen avl opbygget på akademiet. Herfra er i denne sæson den 20-årige Pablo Fornals røget op på La Liga-mandskabet med debut i 0-0-opgøret mod Real Madrid den 26. september 2015 med en tre-årig kontrakt signeret i marts til følge. Salgsklausulen lyder på ikke mindre end 20 mio. euro.
Men ellers er næsten intet sket med henblik på sæsonen 2016-17 – udover to aftaler med nye spillere og forhåndstilsagn fra spillere fra andre klubber.

Gracia bortvist
Grundet sin egen situation, et hav af skader, advarsler og udvisninger af spillere og en række afgørende dommerkendelser, der er gået Málaga-holdet i mod, overreagerede Gracia i opgøret Málaga CF – Valencia (1-2) overfor dommer Gonzalez Gonzalez. Protesterne resulterede i en bortvisningskendelse. Og to spilledagens karantæne, hvor han ikke kunne bistå sine spillere, men måtte overlade roret til sin assistent, Marcel Romero, tidligere La Liga-spiller for Málaga med landskampe for sit hjemland, Uruguay.
”Undskyld”, sagde Javi Gracia. ”Jeg overreagerede”.
Bortvisningen var den blot tredje i den 45-årige Gracias karriere.

Camacho udvist
Og i kampen efter kunne Málaga CFs eneste spanske landsholdspiller, Camacho, ikke styre sig og blev udvist i La Coruña mod Deportivo (3-3). Også et intenst opgør i en periode i La Liga, hvor Málaga-spillerne kæmper for en plads i Europa League.
”Jeg er vred på mig selv”, sagde Camacho efter kampen. ”Ganske idiotisk, at jeg ikke kan beherske mig.”
Men symptomatisk for situationen i Málaga, hvor så meget er uafklaret. Måske også Camachos fremtid.
Alle er stort set i spil.

Arnaus plan
Sportschef Arnanu glæder sig foreløbig over, at han og Gracia har indgået en hensigtserklæring om et forsat samarbejde.
Gracias store og engagerede arbejde i Málaga CF er blevet bemærket mange steder. Ikke kun i La Liga-klubber, men også af klubber i udlandet.
”Vi vil gøre det bedste for at beholde Javi Gracia”, siger Arnau.
Men én ting er sikker: Der skal lønforhøjelse til.
Gracia, der såvel som sin kone og deres tre børn elsker livet i Málaga, er en af de dårligst lønnede i La Liga.

”Jeg er vred på Camacho og alle de andre spillere, der hele tiden får advarsler og karantæner. Det er jo helt galt, når de rutinerede og bærende kræfter på holdet ikke formår at forvalte deres ansvar.
Det er tosset, at det skal være med til at vanskeliggøre holdets mulighed for europæisk deltagelse. Et hold i god balance får ikke så mange advarsler. Og det er altså trænerens og hans teams opgave at få den ”sygdom” behandlet, men måske vanskeligt, når træneren selv lider af den”.

Kaj Kohave, Vejle – medlem af La Peña de Dinamarca

Javia Gracias liv i fodbold

Som spiller:
1989-1992: Athletic Bilbao
1992-1993: Lledida.
1993-1995: Valladolid
1995-1999: Real Sociedad
1995-2002: Villarreal
2003-2004: Córdoba

Som træner:
2004-2005: Villarreal ungdom
2007-2008: Pontevedra
2008-2010: Cádiz
2010-2011: Villarreal B
2011: Olympiakos Volou, Grækenland
2011-2012: Kerkyra, Grækenland
2012-2013: Almería
2013-2014: Osasuna
2014-2016: Málaga CF

Javia Gracia har som midtbanespiller opnået 4 U-landskampe for Spanien.

Idolet røg på operationsbordet

Kameni tog imod danske talenter og blev så alvorligt skadet i kamp.
Gennemsympatisk og imødekommende tog Málaga CFs superstar af en målmand, den 32-årige Idriss Carlos Kameni fra Douala i Cameroun, imod 12 danske unge målmandstalenter efter træningen på Estadio Ciudad de Málaga. De havde overværet en intensiv træning af ham og reserve-keeper Ochoa, og nu tog han imod efter badet.
Kameni skrev beredvilligt autografer i bøger og på de unges tøj og stillede op til selfies.
Den afrikanske landsholdsmålmand tog de unge og deres to ledere fra Keepers Development & Coaching, Dan F.C. Petersen og Kent Haven Poulsen, med storm. Træningsbesøget og mødet med Kameni var en del af de unges intense træningsophold i Málaga CF, arrangeret af formanden for La Peña de Dinamarca, Morten Møller.
To uger senere led Kameni en krank skæbne i La Liga-dysten Deportivo La Coruña – Málaga CF. I en duel med hjemmeholdets Lucas Perez pådrog han sig en meniskskade med omgående operation til følge.
Måske bliver han ikke klar mere i denne sæson, der slutter i midten af maj.
Han er i Málaga-målet afløst af reserve-keeper Ochoa, mexicansk landsholdsmålmand.

Igen i kamp om en plads i Europa

I sæsonen 2014-15 kæmpede Málaga CF i lang tid om en plads i Europa League.
En slutposition som nummer 7 i La Liga var nok.
Og det bliver det sandsynligvis også i denne sæson. Feltet er tæt, så helt afgørende, at Málaga CF kommer flyvende igennem april, hvor modstanderne er Espanyol hjemme, Granada ude, Athletic Bilbao og Rayo Vallecano, begge hjemme, og Atlético Madrid ude.
I sidste sæson kørte holdet træt til sidst.

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Pedersen 661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Kommende La Liga-kamp i april på Estadio La Rosaleda :
Den 3. kl. 16.00 Málaga CF – Espanyol
Den 16./17. Málaga CF – Athletic Bilbao
Den 19./20. Málaga CF – Rayo Vallecano
Kick off for de to sidstnævne kampe ikke fastsat ved redaktionens slutning, hvor Málaga CF lå nummer 9 af 20 hold i La liga

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.