Det danske magasin i Spanien
Top 5: Her er de bedste spanske fodboldspillere

Top 5: Her er de bedste spanske fodboldspillere

fodbold elNino
Foto credit: Mah Figueiredo – Flickr Creative Commons
 
Okay, så Messi, Ronaldo og Neymar er nogle af de bedste fodboldspillere i øjeblikket. Det kan man ikke komme udenom.
Men selvom det oftest er argentineren, brasilianeren og portugiseren, der er under rampelyset blandt alle verdens fodboldfans, findes der en lang række spanske fodboldspillere af høj kvalitetskaliber, som ikke får nær så meget opmærksomhed.
I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de mest talentfulde og interessante fodboldspillere af spansk oprindelse.
Det er en fordel at vide mere om de forskellige profiler, hvis du vil følge med i live fodbold fra alle La Liga kampe.
 
5. Iker Casillas
Casillas er uden tvivl den bedste målmand, Spanien nogensinde har haft.
Den 33-årige keeper har haft 165 kampe med det spanske landshold, og var med til at vinde det famøse EM i 2008, hvor Spanien fik lukket ned for en  44 års periode med trofætørke.
Iker Casillas er desuden en trofast holdspiller, som har brugt det meste af sin ungdoms- og voksenkarriere på at vogte målet hos Real Madrid – indtil 2015, hvor han skiftede til Porto.
 
4. David Villa
Født i Langreo, 34 år. Begyndte sin professionelle karriere tilbage i 2005 og spiller lige nu for New York City.
Villa er den spiller, som har scoret flest mål for det spanske landshold (59 mål), i 2014 trak han sig dog tilbage fra La Roja.
Spillemæssigt er Villa kendt for sine hurtige driblinger og sin tekniske styrke. Han har været med til at vinde alle titler, man kan vinde inden for spansk fodbold, både med landsholdet og de klubber, han har spillet for.
 
3. Andrés Iniesta
Født i den lille landsby Fuentealbilla i ’84. Har spillet for Barcelonas førstehold siden 2002 og er i dag kaptajn for Blaugrana truppen.
Størrelsesmæssigt er Iniesta ikke den største på banen, men hans hurtighed og tekniske evner er ikke til at tage fejl af.
Beskrevet af Vicente del Bosque som ”den komplette fodboldspiller. Han kan angribe og forsvare, han kan skabe chancer og score.”
 
2. Xavi
Født og opvokset i Catalonien, og har spillet for Barcelona hele sin karriere – indtil 2015 hvor han skiftede til Qatar klubben Al Sadd.
Xavi er ofte blevet nævnt som værende Barcelonas hjertebanken.
Selvom den 35-årige midtbanespiller ikke har scoret overdrevent mange mål (58 for Barcelona og 13 for det spanske landshold), er han stadig blandt en af Spaniens bedste fodboldspillere pga. sine fantastiske, tekniske evner.
Han er blevet kåret til ”Verdens Bedste Playmaker” af det Internationale Fodboldforbund for fodboldhistorie og statisikker (IFFHS) hele 4 gange.
Han har desuden vundet 28 trofæer i sin karriere, hvilket er mere end nogen anden spansk fodboldspiller.
 
1. Raúl
Født i 1977 i en af Madrids forstæder. Hører til blandt de absolut største fodbold legender inden for spansk fodboldhistorie. Også kendt under navnet ”El Ferrari”.
Raúl begyndte sin professionelle karriere i midt-90’erne, da han skrev kontrakt med Real Madrid.
Den nu pensionerede angriber blev hos Los Blancos frem til 2010, og sammen med resten af holdet var han med til at vinde seks La Liga mesterskaber og tre Champions League titler.
Udover sine mange målscoringer og sit kreative spil, huskes Raúl også for sin bemærkelsesværdige disciplin og lederevne. Veteranen har fx aldrig fået rødt kort i sin karriere.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.