Det danske magasin i Spanien
Er der nok offentlige toiletter på strandene?

Er der nok offentlige toiletter på strandene?

Toiletter
 
Redaktionen blev stillet spørgsmålet af en læser: “Hvorfor er der ikke flere offentlige toiletter på Fuengirolas ellers så dejlige strande? Opfordres der mon til, at man tisser i havet?” Det spørgsmål sendte La Danesa videre til chefen for afdelingen for Fuengirolas strande, Yolanda Lirio.
Bor du i en af Costa del Sols andre strandkommuner, så lad dig inspirere af svaret her, og tjek op i din egen kommune.

 

Fuengirolas strande består af en strækning på godt otte kilometer med en gennemsnitlig bredde på 40 meter. Strandene er inddelt i fire områder, Playa Carvajal, Playa Fuengirola, Playa del Castillo, og Playa Los Boliches-Graviotas. Alle strandene på nær Playa Fuengirola har blåt flag, hvilket er et internationalt kvalitetsstempel, som sikrer de besøgende rent badevand, sikkerhed på strandene og gode faciliteter. Spørgsmålet er, om kvaliteten også er at finde, hvad angår de offentlige toiletter?

Ifølge oplysninger fra Fuengirola Kommune, så er der seks offentlige toiletter fordelt på de fire strandområder (et på Playa Castillo, et på Playa Fuengirola og fire på Playa de Boliches-Gaviotas). Årsagen, til at der ikke er flere offentlige toiletter opstillet, er, at alle de små strandbarer, chiringuitos, ifølge loven også er offentligt tilgængelige. Og ifølge ordensreglementet for strandene burde hver strandbar også have et informativt skilt hængende, som påpeger dette. Du kan således frit benytte dig af deres toiletter, uden at du behøver at købe noget.
Kommunen vil desuden investere i fire selv-rengørende toiletter som en del af planen “Qualifica”, hvilket skal sikre kvaliteten på de offentlige områder. De nye toiletter vil være de eneste af sin slags på hele Costa del Sol. I den sammenhæng påpeger kommunen:
“Det er vigtigt for os, at vores offentlige områder fremstår i perfekt stand, ikke mindst vores strande, da det er vores største turistattraktion.”
Der burde således være rigeligt med toiletter på Fuengirolas strande, så længe man medregner de mange chiringuitos, og ellers kan man se frem til at afprøve de nye selvrengørende toiletter.
 
Er du interesseret i at se, hvordan de selvrengørende toiletter fungerer, kan du se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=nDaHt9iRkmg

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.