Det danske magasin i Spanien
Shoptalk november 2015
Flemming
 
Manden med de gyldne hænder
Han er beskeden af sind, men han kan noget, som kun de færreste magter. Flemming Lockenwitz kan heale. Og når det kombineres med massage, bliver resultatet optimalt. Det har hundredvis af klienter erfaret over de sidste ti år, hvor Flemming har haft sit virke på Costa del Sol. “Det er oftest stressproblemer, spændinger i ryg og skuldre, spændingshovedpine og smerter i led og iskiasnerven, som folk døjer med,” forklarer jubilaren, som er glad, for den store interesse, folk viser for hans service. Og tilsvarende for de gode resultater. Blandt dem historien om klienten, der havde kronisk spændingshovedpine og som havde søgt behandling verden over. “På rigshospitalet havde de givet op og fortalt patienten, at han måtte tage smertestillende medicin og ellers lære at leve med smerten,” fortæller Flemming Lockenwitz, som efter fem behandlinger fik fjernet smerten. Det var i 2008 og siden har klienten ikke haft hovedpine. “Ved at kombinere massage og healing mikser jeg det fysiske og psykiske. Det retter blandt andet op på energierne og helbreder. Det kan virke lidt uforklarligt, men er ikke spor mystisk,” siger den danske massør og healer. “Mine hænder mærker og fornemmer, hvad og hvor der er noget galt,” slutter han.
En ferie på Costa del Sol vendte op og ned på Flemming Lockenwitz’ liv, da et fast kundepar fik ham overtalt til at starte op. Det er nu ti år siden. Jubilæet fejres med nye rabatkort og særpriser til pensionister.
Flemming Lockenwitz
v/ Wellness Corner
Feriepladsen i Fuengirola
Telefon 610 907 198
 
 
CafeCopenhagen
 
Ny dansk bager i Benalmádena

Der dufter af hjemmebagt rugbrød, wienerbrød, spandauere, kanelstænger og andet godt dansk bagværk på Avenida de Bonanza i Benalmádena. Under et 100 år gammelt palmetræ har en ny dansk bager og café nemlig set dagens lys.
“Alt er hjemmelavet fra bunden. Intet er bake-off eller lavet på pulver,” garanterer det nye iværksætterpar, Indira og Arne Møller. Førstnævnte har sine rødder i Bosnien, men har siden 1992 boet i Danmark. Med sin baggrund har hun især øje for den franske og italienske konditorkunst, som hun har forenet med den danske.
“Jeg elsker danske kager, og sætter en ære i, at alt er hjemmelavet. Derfor er alle vores lagkager og andre kager altid friske og lækre. Det samme gælder vores rundstykker og wienerbrød, som altid er nybagte,” fortæller bageren og konditoren fra den nyåbnede Café Copenhagen.
Mens Indira bager, betjener Arne de mange kunder, som allerede har fundet vej til butikken. “I vores hyggelige café serverer vi også smørrebrød og vores populære sandwichbolle “Wonderfull Copenhagen” med hjemmelavet frikadelle, remoulade, rødkål, agurkesalat, ristede løg og mild peberrodscreme på toppen,” fortæller Arne.
Fra november lancerer Café Copenhagen hver tirsdag og fredag hjemmebagt rugbrød. Og den første fredag i hver måned er der fra kl. 17-19 “Unge danskere på kysten”.
“Det bliver et par uforpligtende timer, hvor de mange unge studerende og arbejdende kan mødes og danne netværk,” forklarer Arne og Indira, som glæder sig til at tage imod nye kunder på Café Copenhagen.
 
Café Copenhagen
Avenida de Bonanza nr. 1,Benalmádena
Telefon: 952 56 36 83
Mandag-lørdag 9-18, søndag 9-14.
 
 
Annis
 
Jubilæum i Annis Vitalshop
Der var masser af mennesker og masser af glade smil hos Annis Vitalshop i Los Boliches den 14. oktober.
De mange fremmødte blev tilbudt nakke- og skuldermassage, info om kost, vitaminer, mineraler og – naturligvis – lidt godt til ganen.
Anni Dahms åbnede sin første helsekostforretning på Costa del Sol for præcis 25 år siden.
Siden da er den ene forretning blevet til fem.
 
 
DeCotta
 

Professionel dansk advokatbistand ved ejendomskøb

De Cotta McKenna & Santafé er et af Costa del Sols veletablerede advokatfirmaer med over 25 års erfaring og kontorer i Mijas, Nerja, Coín og på Tenerife. Firmaet har et internationalt team af advokater, og blandt dem finder man den dansktalende, spanskuddannede advokat Thomas Gant López, som kan bistå danskere ved køb og salg af fast ejendom, gennemførsel af forretninger i Spanien, rådgivning om arv og testamenter samt almindelig juridisk assistance underlagt spansk lovgivning.
Overvejer man at købe en spansk ejendom, kan Thomas Gant López gennemføre hele processen uden, at klienten behøver at være til stede, men alligevel kan føle sig tryg gennem hele købsprocessen. Det kan gøres ved udstedelse af en fuldmagt. Købsprocessen omfatter alt fra anskaffelse af NIE-nummer (skattekontrolnummer) til en omhyggelig undersøgelse af ejendommens forhold samt udarbejdelse af købekontrakt, skødeunderskrivning, tinglysning, opsætning af forsyningskontrakter og betaling af diverse afgifter.
Har køberen brug for at optage lån i Spanien, kan De Cotta Law også være behjælpelige med at finde passende lånemuligheder. Bemærk venligst, at hvis kunden som gift person køber ejendom kun i dennes navn, vil ægtefællen blive anmodet om at underskrive lånedokumenterne sammen med ægtefællen.
Bemærk venligst, at et NIE-nummer er et obligatorisk skattenummer for udlændinge i Spanien. Det er faktisk nødvendigt ved enhver transaktion. Ifølge ny spansk lovgivning skal man ansøge om NIE-nummeret personligt, men De Cotta Law sørger selvfølgelig for at udfylde de nødvendige ansøgningsblanketter og følge klienten til den lokale politistation. På den måde vil klienten på politistationen kun skulle vise sit pas.
Har du brug for at tale med en dansktalende spansk advokat, kan Thomas Gant kontaktes på e-mail-adressen thomasgant@decottalaw.net eller på +34 952 52 70 14.
 
 
Alamo
 

Alamo udvider

Det sker meget i denne tid hos den skandinaviske mægler Alamo Costa del Sol Real Estate i Fuengirola.
Virksomheden udvider staben med Daniel Holmquist. Han har en fortid hos Daytona Computer og er kommet til som Marketing & IT Manager. “Alamo vil frem. Og det vil jeg også,” fortæller Daniel og fortsætter: “Alamo er ikke bange for at gå nye veje for at finde nye kunder, og det er derfor, jeg er kommet til.”
Daniel får som sin primære opgave at fokusere på internet, sites, sociale medier, boligportaler og al markedsføring af Alamo. Det er firmaets stifter og daglige lejer, Sven F. Kallstrom, der har skabt den nye stilling. “Vi vil være med helt fremme og drage nytte af de mange nye muligheder, som nettet giver. Derfor er ansættelsen af Daniel Holmquist endnu en investering i vores fremtid,” fortæller Sven F. Kallstrom, som i den grad også ser positivt på udviklingen af markedet. “Det går absolut den rigtige vej for boligmarkedet, men det går ikke lige godt for alle mæglere. Det er mit klare indtryk, at de mæglere, der investerer i deres forretning, også klarer sig bedst. Det nytter ikke noget at spare,” slutter han.
På kontoret centralt i Fuengirola får Susanne Sebestyén nyt arbejdsområde og overtager det daglige ansvar som ny kontorchef. Susanne har næsten 25 års erfaring i branchen.
 
Alamo Costa del Sol
C/ Córdoba, Fuengirola
Tlf. 952 46 95 19
www.alamocostadelsol.com
 
 
GolfVinos
 

Velkommen til fernisering hos Golf y Vinos

Nu, hvor efteråret er kommet til Costa del Sol, og alle spaniensdanskere er tilbage på kysten, sørger Golf y Vinos for, at der sker en masse sjove og spændende ting. Derfor arrangerer de en spændende fernisering, hvor alle er velkomne, søndag den 15. november i Golf y Vinos’ lokaler i Mijas Costa på Camino de Coín 1,8 km. GPS-koordinater: Lat/Long: 36.542761, -4.651932.
Så tag dine venner med til en dag i kunstens tegn og få mulighed for at hilse på kunstnerne selv: Michael Schmidt, Bodil Schön, Reginald Hager, Lili Öst og Ariana Ramhage. Disse dygtige og interessante personer byder på et bredt spektrum af malerier fra abstrakte motiver i dæmpede toner til kunstværker i lyse farver, hvor inspirationen er hentet fra hverdagen, naturen og menneskekroppen samt idylliske nordiske skærgårdsmotiver m.m. i både olie, akryl og voks.
Og skulle du falde for et af motiverne, er alle malerierne selvfølgelig også til salg.
Dørene åbnes kl. 12.00 og lukkes ikke før kl. 18.00. Alle fremmødte bydes på dejlige forfriskninger.
Hvis du ikke har mulighed for at komme den 15. november, bliver udstillingen i Golf y Vinos’ lokaler to uger frem og kan besøges i butikkens åbningstid mandag til fredag kl. 10.00 – 14.00.
Hvis du er i nabolaget, hvorfor så ikke komme forbi butikken, hvor du kan nyde det store udvalg af internationale vine samt prøvesmage nyhederne.
Du kan jo også planlægge en egen event for dig og dine venner og booke en privat vinsmagning hos Golf y Vinos og bliv klar til efteråret!
Tlf. +34 952 664 177, web: www.golfyvinos.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.