Det danske magasin i Spanien
Málaga i fugleperspektiv – højt at flyve laaaangt at falde

Málaga i fugleperspektiv – højt at flyve laaaangt at falde

DSC00401
En ny attraktion har set dagens lys i Málaga centrum. Et 70 meter højt pariserhjul, med det royale navn Mirador Princess, har nemlig indtaget havnefronten lige ved shoppinggaden Calle Larios. Det består af 42 aflukkede kabiner med plads til otte personer i hver, og for blot 10 euro kan et imponerende syn over Costa del Sol opleves.

 
Motoren sætter lydløst i gang, og kabinen bevæger sig langsomt opad i takt med hjulets cirkulerende bevægelser. Klimaanlægget nedkøler de svedige håndflader, som er opstået ved tanken om de 70 meter over jorden. Højdeskræk og pariserhjul er ikke den bedste kombination, men den robuste kabine og udsigten gør, at angsten snart erstattes af smil. Hjulet kører i langsom fart, så panoramaudsigten på 360 grader kan indfanges med både kamera og iPhone, inden kabinen når bunden igen. Turen stopper dog ikke her, for pariserhjulet tager hele tre omgange, hvilket giver tid til både selfies og familiefotos med Málagas kyst og den smukke by som baggrund.
 
DSC00519
 
Størrelsen på pariserhjulet er imponerende, og det krævede da også en kran på hele 300 ton, før den gigantiske forlystelse, der i sig selv vejer 600 ton, stod sikkert fast på jorden. Det er desuden Europas største mobile forlystelse, og inden den kom til her til stod den i det lille fyrstedømme Andorra. Planen er, at den skal pryde Málaga centrum de næste otte måneder, hvorefter en ny aftale skal forhandles på plads, hvis pariserhjulet fortsat skal blive stående. Indtil da er der fri udsigt over Costa del Sol – og Afrika, der kan ses på skyfri dage.
1000 personer kan på en time nå en tur, og hjulet holder åbent fra kl. 11.00 til kl. 01.00, så det kan anbefales både at tage en tur by day og by night. Med pariserhjulet markerer Málaga sig blandt rækken af prominente storbyer, der alle har denne forlystelse som et varemærke. Pariserhjulet i Málaga er dog ikke helt så højt som The Eye i London eller det i Las Vegas, men der er dog ingen tvivl om, at Mirador Princess nok skal fange de forbipasserendes opmærksomhed alligevel.
God tur.
 
*Prisinfo: Voksne, 10 euro. Pensionister og børn over 1,20 meter, 6 euro. Børn under 80 cm kommer gratis ind. Handikappede, 6 euro. Familier (minimum to generationer), 7 euro pr. person. Grupper (minimum 4 personer), 8 euro pr. person.
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com (foto og tekst)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.