Det danske magasin i Spanien
Den skæve Vinkel – Bjarne Dideriksen
BJARNE-IMG 45531
“Jeg gik ud af skolen i 8. klasse.

Så mente jeg ikke, de kunne lære mig mere.”
 

Rolig og velafbalanceret byder han velkommen til dagens fællesmatch. I lokalmiljøet er han primært kendt for sit arbejde i det skandinaviske golfmiljø. Bjarne Dideriksen har dog haft et langt mere hæsblæsende liv – og i en helt anden boldgade – end den så rolige golfsport.

 
Benzinmanden & Baronessen
For hans kone, Henriette, er han en stor romantiker – en rigtig latin lover. Om der var den store romantik over Gulf-tankstationen i Hvidovre er dog tvivlsomt. Men det var her, Benzin-Bjarne, som han dengang blev kaldt, mødte sin baronesse, som Bjarnes medarbejderne hurtigt fik døbt Henriette. Hun var fast kunde på tankstationen, og hun fyldte tanken tilstrækkeligt til, at ægteskabet stadig kører som smurt på snart 30. år.
Gulf-tankstationen var andet skridt på vejen for den arbejdsomme og ambitiøse unge Bjarne. Han gik ud af skolen i 8. klasse for at gå i lære som blikkenslager. Men knapt var han udlært, før han blev selvstændig. Hurtigt fik han travlt. Der gik blot ét år, før havde han seks ansatte.
“Det var en tid, hvor man kunne komme langt, hvis man var villig til at smøge ærmerne op,” husker Bjarne, som bestemt ikke var bange for at tage fat. Arbejdstimerne blev ikke færre, da han overtog føromtalte tankstation.
“Dybest set ville jeg hellere arbejde med biler, så jeg solgte mit lille firma for at kunne købe den lokale tankstation.”
Bjarne fik hurtigt omsætningen i vejret og endnu en tankstation kom til. Og senere endnu én. En række værksteder blev også opkøbt.
“Det blev mere og mere, og alt blev større og større. Til sidst arbejdede jeg så meget, at jeg en dag i bilen ikke vidste, om jeg var på vej til eller fra arbejde. Så sagde jeg stop,” fortæller Bjarne, som samme år rundede de 50, og solgte hele forretningen. Turen gik nu til Costa del Sol. Det er ni år siden.
 
De grønne hænder
På tankstationen og værkstedet gav arbejdet ham sorte hænder. På hjemmefronten blev de derimod grønne. En stor del af fritiden, både dengang og i dag, bruger han nemlig i haven. Lysten og talentet er så åbenlyst, at hans nærmeste sagtens kunne se ham som gartner, hvis det ikke havde været for lysten til biler. Et hurtigt kig i forlaget Politikens bog “Hemmelige Haver” og Bjarnes gamle hus i Vemmetofte på Sydsjælland dukker op.
“Haven blev kåret som en af Danmarks mest bevaringsværdige. Det var et kæmpe arbejde, men vi nød det,” fortæller Bjarne, som sammen med Henriette altid har brugt meget tid på deres boliger.
De har netop sat deres hus til salg, og den nye ejer får både et hus og en have med stil, der er velholdt til fingerspidserne.
Bjarne og baronessen har altid haft en lidt pudsig tendens til at stifte bolig hver sjette år.
“Vi har noget i os, der siger, at så skal vi videre. Og så er det spændende at flytte og sætte i stand,” kommer det ordfast fra Bjarne, som drømmer om at forene sin lidenskab for biler og boliger.
“Jeg kigger lidt på en autocamper, så vi kan køre Europa rundt. Der er noget som skal indhentes her, for tidligere havde vi aldrig tid til ferie.”
 
Store bøffer og dametøj
Måske er der også noget, der skal indhentes på privatfronten. Sagen er, at Bjarne i dag gør sig store anstrengelser i køkkenet. Han erkender, at kurset i finere madlavning for herrer minder mere om madlavning for finere herrer. Men hans bøffer og pasta med pil-pil rejer og grøntsager scorer han mange points på. Points må han også få for sit tøjindkøb. Til sin kone!
“Jeg forstår godt, mange trækker på smilebåndet, når jeg fortæller, at jeg køber alt min kones tøj. Men hun hader at shoppe, så derfor gør jeg det,” fortæller Bjarne, som med glæde fylder indkøbsposerne i butikkerne omkring kirketorvet i Fuengirola. “Det er slet ikke så svært. Henriette har de sidste 30 år brugt størrelse 36. Både i sko og tøj,” slutter Bjarne Dideriksen med et smil.
 
Ti skæve til Bjarne
 
1. Hvad er det skæveste du nogensinde har gjort?
Da Henriette fik mig overtalt til at danse nøgen kun iført sokker og to balloner til vores gamle naboers 40 års fødselsdagsfest.
 
2. Hvad er det viseste råd, du nogensinde har fået?
Det fik jeg af en kunde, som opfordrede mig til at blive selvstændig. Jeg var kun 20 år og knapt færdiguddannet.
 
3. Hvis du skulle have lavet noget andet erhvervsmæssigt, hvad skulle det så være?
Så ville jeg have været pilot. Jeg har altid syntes, det er fascinerende at se de store maskiner lette og lande.
 
4. Hvad er det største dilemma, du har stået i?
Det var den dag, jeg bad lægen stoppe behandlingen af min far og slukke respiratoren. Det var en svær beslutning, men absolut bedst for alle.
 
5. Hvem beundrer du mest her i livet? – og har du en helt?
Jeg beundrer min svigerfar for hans positive sind og gå-på-mod trods sygdom. Min heltinde er min kone, som aldrig har brokket sig over min manglende deltagelse i opdragelsen af vores to drenge og alt hvad der skulle gøres på hjemmefronten.
 
6. Hvilke tre personer ville du helst have en rundbordsdiskussion med?
Peter Nissen fra Alarma Universal, general Per Svendsen og min golfmakker Flemming Lykke Hansen. En god herresnak om alt fra golf til indvandrerpolitik – og dagen ville flyve af sted.
 
7. Hvad kvinder ikke ved om mænd, er?
At mænd bliver dårligere af influenza, end de gør, da østrogen lindrer kvindernes symptomer.
 
8. Hvad er det bedste og værste ved at bo på Costa del Sol?
Klimaet og de lave leveomkostninger. De værste er, at andalusierne på mange områder er bagud og komplicerer tingene.
 
9. Har du lært noget af andalusierne? – og kunne de lære noget af dig?
Jeg har lært at være tålmodig og ikke hidse mig unødigt op. Jeg kunne lære andalusierne en masse om organisering og vigtigheden i at have en plan inden man går i gang med et projekt.
 
10. Hvilken golfbane er kystens bedste / værste til prisen?
Miraflores og Rio Real er i top. Los Lagos på Mijas Golf er forfærdelig.
Mit foretrukne Hul 19 er El Oceano i Mijas Costa.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.