Det danske magasin i Spanien
Svindel ved pengeoverførsler gennem posthuset

Svindel ved pengeoverførsler gennem posthuset

WEB Svindel shutterstock 217174597
Pas også på overførsler lavet gennem Westen Union, da det er samme system.

 
I 2004 indførte alle spanske posthuse et betalingssystem (Giro Inmediato), der tillader, at en person nemt kan overføre penge til en modtager, som efterfølgende kan hæve pengene på ethvert posthus i landet. Idéen er, at det skulle gøre det nemmere og hurtigere at sende penge ved eksempelvis internethandler eller for personer, der gerne vil undgå bankoverførsler. Men systemet bliver nu udnyttet af svindlere til at narre betydelige beløb fra godtroende mennesker, som fejlagtigt tror, at deres penge er i sikre hænder. Svindlen foregår gennem eksempelvis salgsannoncer eller opslag om udlejningsboliger på nettet, hvor sælgeren/boligejeren (svindleren) beder køberen om at lave en pengeoverførsel gennem Correos Giro Inmediato til en nær ven, et familiemedlem eller en anden betroet, så han/hun blot kan se, at køber har pengene. Det eneste, køberen derefter skal gøre, er at sende en kopi af kvitteringen fra pengeoverførslen, så “sælgeren” kan se, at pengene er der. Det lyder ufarligt, men lad dig ikke narre. Kvitteringen indeholder nemlig det tracking-nummer, pengene er overført under samt navnet på modtageren. Alt hvad svindleren behøver for at hæve pengene. Posthusene skal bede om legitimation ved udleveringen, men ofte sker det ikke, da tracking-nummeret normalt kun sendes til modtageren – og så er pengene væk. Bliver du bedt om at lave denne type overførsler ved et eventuelt køb på nettet, så vær opmærksom på historien, “sælgeren” fortæller. Ofte skriver svindlerne, at de “bor” i udlandet, eksempelvis Tyskland, hvilket de bruger som undskyldning for, at de skal se, at køber har pengene, da de ellers ikke vil tage til Spanien for at afslutte handlen. De skriver ofte, at de tidligere har rejst til Spanien, hvorefter køberen ikke er dukket op – derfor vil de nu være sikre på, at pengene er der. Så vil de bede køber om at lade pengene stå på posthuset, indtil han/hun ankommer, hvorefter de sammen vil gå ned og hæve pengene – på den måde har svindleren nemlig god tid til at hæve pengene og prøve forskellige posthuse, inden det går op for køberen, at det er et stort bedrag. Det, at de beder folk om at sende pengene til en nær ven, et familiemedlem eller lignende gør desværre, at mange hopper med på vognen, da pengene jo så burde være i sikre hænder. Benytter du dig af Correos betalingssystem, så tag dine forbehold og brug ALTID betalingskort, da mange banker så dækker det mistede beløb. Oplever du svindel, så tag kontakt til OSI (Oficina de Seguridad Internauta) og indberet hændelsen.
Kontakt kan ske gennem denne side: https://www.osi.es/

 

 
Ønsker du at læse flere nyheder, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der sendes ud til vores læsere hver fredag formiddag. Tilmeld dig ved at klikke på banneret nedenfor.
 
LD Tilmed-nyhedsbrev 1140x180
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.