Det danske magasin i Spanien
Mens vi venter på Thomas Helmig

Mens vi venter på Thomas Helmig

Helmig-LDsept
 
Med et ønske om at komme tæt på sit publikum – og at publikum skal komme tættere på ham, drager Thomas Helmig nu ud på sin første egentlige soloturné. Han begynder i glassalen i Tivoli og slutter i Mijas den 4. december. La Danesa har mødt Helmig til en lidt dybere snak om livet, musikken og byen, han holder så meget af, Málaga.
 
Han kan sidde for sig selv med sin guitar i timevis. Først kommer melodien. Senere kommer der ord på. I løbet af foråret har Thomas Helmig skrevet en række nye sange, som han nu er klar til at præsentere for sit publikum.
“Jeg føler, de nye sange lyder bedst, når jeg synger dem alene. Det har fået mig til at indse, at det jeg har mest lyst til nu, er at stå helt alene med mine sange foran mit publikum,” forklarer den danske musiker forud for sin nye turné, hvor Helmig også vil levere nogle af sine gamle sange.
“Nogle sange får en anden betydning, når jeg spiller dem alene, og ikke har et stort band bag mig. For eksempel bliver Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af mere alvorlig eller oprigtig, når jeg synger den alene”.
Med sig på scenen har han sin guitar, klaver, trommer og nogle småinstrumenter, som han selv spiller til de enkelte sange.
Idéen med denne soloturné er også at optræde på mindre, uvante spillesteder, som danner en intim ramme.
“Jeg er sulten efter at optræde på nogle spillesteder, hvor jeg ikke tidligere har optrådt, som for eksempel på nogle af mange smukke teatre,” fortæller Thomas Helmig, som glæder sig til atter at skulle optræde i Málaga.
“Og så vil jeg gerne tættere på publikum, og tilsvarende have dem tættere på mig. På den kommende turné vil jeg åbne mig, fortælle lidt om baggrunden og inspirationen til mine sange, kombineret med men en masse sjove historier om musikerlivet på landevejen.”
Helmig har netop fejrer 30 året for udsendelsen af sit første album, så der er rigeligt at fortælle om.
 
Hviler i historien
Der var næppe nogen, som gav den unge Århus-knægt de store chancer, da han som teenager droppede ud af gymnasiet for at satse på musikken. Vel kom han fra et hjem med masser af musik, men derfra til at gøre den til sin levevej, var der et ordentligt spring.
“Min far hører til dem, der mener, at det er én ud af en million, der kan leve af musikken. Han har senere fortalt mig, at jeg dertil blot svarede, at så måtte jeg være dén ene blandt millionen,” fortæller Thomas Helmig. To år efter var han forsanger i bandet Elevatordrengene og yderligere to år senere udgav han sit første album, som blot hed Thomas. I alt har Helmig udgivet femten albums, som har solgt rundt halvanden million eksemplarer. Og så er han den danske musiker, der har modtaget flest priser ved Danish Music Awards gennem tiderne. Trods masser af succes, har Helmig aldrig mistet jordforbindelsen. Tværtimod.
“Som ung kigger man kun fremad, men med årene kigger jeg mere tilbage. Det får mig til at forstå mig selv. Jeg føler i dag, jeg hviler i historien,” forklarer Thomas Helmig, som også virker meget velovervejet i sine beslutninger. “Jeg er ikke typen, der bare griber dagen, – eller en god idé. Kommer der en god idé, lader jeg den ligge, for så at tage den op igen dagen efter.”
 
Los Helmig i Málaga
For Thomas Helmig er Málaga lig med tid, ro og inspiration. Både til at skrive ny musik og nyde familielivet.
“Málaga er en magisk by. Stemningen er helt anderledes end i danske byer og udendørskulturen gør, at Málaga om aftenen er et fantastisk sted. Specielt lyset i vinduerne, lige når mørket begynder at sænke sig, fascinerer mig. Det er i disse øjeblikke, jeg får inspirationen til en ny tekst eller melodi,” fortæller Helmig, som ikke skjuler, at en stor del af hans musik er skrevet i netop Málaga. Enten i familiens hus i landsbyen Canillas de Aceituno nær Cómpeta eller i lejligheden i Málagas bymidte.
“Min kærlighed til Andalusien og Málaga stikker dybt, og har gjort det i nu 20 år. Jeg føler mig hjemme og tryg her,” fortæller han. På samme måde har hans kone, Renée Toft-Simonsen, det. I Málaga finder hun også roen og inspirationen til at skrive en stor del af sine bøger, artikler og indlæg til netvirksomheden delebarn.dk, som hun er medejer og medstifter af.
Thomas Helmig og Renée Toft-Simonsen har sammen, og fra tidligere forhold, i alt fire børn.
“Når den yngste fylder 15, kunne vi godt tænke os at tilbringe vinteren i det sydspanske,” slutter Thomas Helmig, som nu taler i flertal. For efter at være gået fra hinanden i en kortere periode i 2013 er parret atter sammen.
Nu det er tid til at nyde hinanden. Og gerne i Málaga.
 
Helmig-fans indtager Mijas
Interessen for koncerten med Thomas Helmig i Mijas den 4. december er dejlig stor – også i Danmark. Mindst 200 fans tager turen til Mijas for at se deres idol på spansk jord. Det samme skete for to år siden, da Helmig gav koncert i Fuengirola. “De mange tilrejsende er blot med til at sætte endnu mere kulør på begivenheden. Det er imponerende, at så mange betaler rejse, hotel og tager en fridag eller to for at se Thomas Helmig her på kysten,” mener Henrik Andersen fra EventHuset, som også kan fortælle, at interessen for Thomas Helmigs kommende soloturné i Danmark er enorm. “Han giver 35 koncerter i 25 byer, men allerede nu er mange koncerter udsolgt, eller også er der kun få billetter tilbage.” På Thomas Helmigs Facebookside er der publiceret et indslag med interview og musik, som er en fin forsmag på den kommende turné.
 
Billetsalg
Thomas Helmig-koncerten afvikles på det smukke Teatro Las Lagunas i Mijas fredag den 4. december kl. 21.00. Billetter koster 50 euro og kan købes hos:
 
Fuengirola:
UniOptica & Café La Vida
 
Los Boliches:
DanScan

Mijas:
Vitamina

Marbella:
Nykredit

Torre del Mar:
Heiko-by-Heiko

Nerja:
Annis Vitalshop

Almuñécar:
Costa Granada Home

 
Billetter kan også bestilles direkte hos arrangøren henrik@eventhuset.es/670 63 57 86
 
Der er 559 billetter til koncerten, hvoraf over halvdelen allerede er solgt.
 
Tidslinje: Thomas Helmig 1964 – 2015
1964:
Fødes i Aarhus
 
1969:
Begynder at spille klaver

1971:
Spiller trommer i skoleorkestret

1981:
Dropper gymnasiet for at satse på musikken

1983:
Bliver forsanger i Elevatordrengene

1985:
Udgiver debutalbummet “Thomas”. Er også med på støttesangen “Afrika”

1986:
Albummet “2” sendes på gaden. Samme år gifter han sig med Søs Fenger (skilt i 1989)

1987:
Udgiver albummet “Kære Maskine”

1988:
“Vejen Væk” sendes på gaden. Er også med på AIDS-støttesangen “Den jeg elsker, elsker jeg” med Sanne Salomonsen, Søs Fenger og Anne Linnet.

1990:
Udgiver albummet “Løvens Hjerte”. Bliver medejer af pladeselskabet Genlyd.

1992:
Det første engelsksprogede album “Rhythm” sendes på gaden

1993:
Udgiver albummet “Say When”

1994:
“Stupid Man”-albummet udgives og sælger i 250.000 eksemplarer

1996:
Albummet “Groovy Day” udgives

1997:
Første opsamlingsalbum “Årene Går” sendes på gaden. Samme år bliver han skilt fra fotomodellen Heidi Andersen, som han dannede par med siden 1991

1999:
Udgiver albummet “Dream”
2000:
Bliver gift med Renée Toft Simonsen, som han, efter en kort pause i 2013, fortsat danner par med. Tilsammen har de fem børn. Fejrer 15-års jubilæum som musiker og udsender opsamlingsalbummet “Wanted”.

2001:
Albummet “Is it you is it me” sendes på gaden

2004:
Det spansk inspirerede album “El Camino” udsendes

2006:
“Helmig Herfra” udgives som første dansksprogede album i 16 år. Albummet indeholder bl.a. sangen “Málaga”

2007:
Giver sin første koncert på spansk jord på middelalderborgen Castillo Sohail i Fuengirola

2009:
“Tommy Boy” med hittet “100 dage”, som synges i duet med Medina, sendes på gaden

2011:
Optræder med sin soloturné i Teatro Cervantes i Málaga

2010:
Opsamlingsalbummet “Past Forward” udkommer

2013:
Det femtende album “KH Helmig” kommer på gaden. Samme år optræder han atter på Castillo Sohail.

2015: Thomas Helmig afvikler fra september til december sin anden soloturné under titlen “Helmig Mutters Alene”

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.