Det danske magasin i Spanien
Lonely Planet anbefaler San Sebastián

Lonely Planet anbefaler San Sebastián

spa sanseb pincho torsk stenpande shutterstock 184956527
 
Hvis du elsker god mad og fantastiske strande, bør din næste rejse gå til San Sebastián i det nordlige Spanien. Det er en af verdens smukkeste kystbyer og et kulinarisk mekka med flere Michelin-stjerner pr. indbygger end noget andet sted i verden.

 
Byens bedste tapas
San Sebastiáns mad har legendarisk status, og det er de små, frydefulde tapas, der virkelig får pulsen op. Byen er plastret til med tapas-barer, som næsten alle spaniere vil fortælle dig er verdens bedste.
Hvis du kun har kort tid i byen, bør du vælge dem, der ligger i gaderne Calle de Fermin Calbetón og Calle 31 de Agosto i bydelen Parte Vieja (den gamle by). Prøv Bar Goiz-Argi (Calle de Fermin Calbetón 4) og deres særlige specialitet Gambas a la plancha (grillede rejer). Eller La cuchara de San Telmo (Calle de 31 de Agosto 28), hvor du får lækkerier som carrílera de ternera al vino tinto (kalvekæber i rødvin) med kød så mørt, at det nærmest smelter, inden det når forbi dine læber.
Et andet godt område er bydelen Gros, hvor mange lokale foretrækker at indtage deres tapas. En af de mest populære barer her, Bergara Bar (General Artetxe 8), har et stort udvalg af tapas på bardisken.
 
spa sanseb mad makrel fiskesovs muslinger shutterstock 184689398
 
Kunsten at spise tapas
Tapas er små retter, der kan indtages som forret eller sættes sammen til et helt måltid. I Spanien er det tradition at gå fra bar til bar og prøve en tapas og en drink hvert sted. Du sidder sjældent ned; det er mere som en cocktailparty i bevægelse.
 
Få indblik i madkulturen
Er du blevet glad for tapas og vil vide mere om denne skønne spanske madtradition, er der mange kurser og udflugter at vælge imellem, specielt til det formål. Her kan du kan smage på herlighederne og måske lure dem kunsten af.
En af dem er den anmelderroste skole San Sebastián Food, som arrangerer en række smagsture rundt på byens tapas-barer, og madlavningskurser, hvor du kan lære at lave dine helt egne kulinariske mesterværker. De tilbyder også vinsmagninger og daglange udflugter til den spanske vinregion La Rioja, hvor du får nogle af landets bedste vine (læs mere på www.sansebastianfood.com).
En anden mulighed er de kurser og udflugter, som byens turistkontor er med til at arrangere. En af dem er en tretimers guidet smagstur til nogle af byens bedste tapas-barer, hvor du smager forskellige tapas med omhyggeligt udvalgte vine til (læs mere om kurserne på www.sansebastianreservas.com).
 
Besøg et marked
En anden måde at få indblik i San Sebastiáns madkultur er ved at besøge et af deres markeder, specielt det populære Mercado de la Bretxa i den gamle bydel. Her finder du lokale kvalitetsprodukter og friskfangede fisk (www.cclabretxa.com).
 
spa sanseb strand3 shutterstock 177011282
 
Strande og museer
Selvom det at spise og tænke på mad fylder en del, når man er i San Sebastián, så har byen også meget andet i godteposen, som det absolut er værd at rejse efter.
Stranden Playa de la Concha og dens forlængelse mod vest, Playa de Ondarreta, er uden tvivl en af de bedste bystrande i Europa, både hvad angår placering, størrelse og omgivelser. Søger du en strand, som er mere lokal, er Playa de Gros (også kaldet Playa de la Zurriola), øst for Rio Urumea, et godt bud med dens surfere og strandløver.
Her kan du tage kurser i surfing.
Har du brug for en pause fra solen, bør du besøge byens fortrinlige Aquarium. Højdepunktet er de enorme udstillinger af det dybe hav og koralrev samt den lange tunnel, hvor dybhavets monstre svømmer omkring (www.aquariumss.com).
Eller du kan få indblik i Baskerlandets fascinerende kultur og samfund på San Telmo-museet, Baskerlandets ældste museum, som har eksisteret siden 1902 (www.santelmomuseoa.com). 
 
spa sanseb strand4 shutterstock 168573089
 
Tag en afstikker
Snup en tur langs kysten til landsbyen Santillana Del Mar. Denne honningfarvede stenlandsby, et lille stykke ind mod landet, er så skøn, at den næsten virker uvirkelig, og køreturen derhen er betagende smuk.
 
Om Lonely Planet
Lonely Planets er verdens største udgiver af rejsebøger, som indtil nu er solgt i 120 millioner eksemplarer. I 2013 udkom de første Lonely Planet-guider på dansk med titlen Oplev og Pocket.
Disse tekster er et uddrag fra Oplev-serien fra Lonely Planet. Denne serie er beregnet til rejsende, der ønsker et nemt overblik over deres rejsemål, masser af baggrundsviden og de bedste tips til ferien.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.