Det danske magasin i Spanien
Spaniere ‘en el mundo’ – Leni Rico: “Mit største øjeblik var at indspille Knight of Cups med Antonio Banderas og Christian Bale”

Spaniere 'en el mundo' - Leni Rico: "Mit største øjeblik var at indspille Knight of Cups med Antonio Banderas og Christian Bale"

Leni 1
 
I denne serie følger vi i fodsporene på spaniere, der har succes i udlandet, og som har haft modet til at rive rødderne op, og plante dem på ny. Det er mennesker, der bryder med normen, og som, på trods af krise, arbejdsløshed og manglende sprogkundskaber, valgte at tage springet og skabe sig egne muligheder.

 

For tre et halvt år siden besluttede spanske Leni Rico at skifte livet i Mjias ud med en tilværelse i filmbyen Los Angeles for at følge sit skuespillerhjerte. Hun er nu faldet til og så småt på vej mod stjernerne, selvom der stadig skal kæmpes hårdt for at få de store kontrakter i hus. Hun er international skuespiller udenpå, men andalusier indeni, og hjemveen melder sig stadig, når festen ender, og tankerne flyver mod de sydspanske strande og familien.Leni Ricos liv er i dag meget anderledes, end da hun havde sin dagligdag i Mijas og Marbella, hvor hun henholdsvis boede og arbejdede. I godt fem år solgte hun luksusbiler som fx Mercedes Benz, men da hendes søster introducerede hende til kunst- og skuespillerskolen ESAME, fandt hun sin virkelige passion.

“Jeg begyndte at studere ‘model acting’, hvor vi arbejdede med både skuespil, at ‘filme’ foran kameraet, teater, dans, posering, sang, nærkamp, makeup etc., og jeg kunne ikke stoppe igen. Derefter fik jeg flere hovedroller i kortfilm her i Spanien, eksempelvis i La Debutante, som vandt en pris i en 48-timeres konkurrence. Jeg fik nogle mindre roller i Málaga hos en producent fra Nigeria, og på en ferie til Miami landede jeg en rolle i en soap opera kaldet ‘Eva Luna’, og jeg endte med at blive i to en halv måned.”
 
Drømmen om L.A. tog sin begyndelse
Filmoptagelserne i Miami vakte for alvor gejsten hos den smukke skuespillerinde med det lysemørke hår og grønne øjne, og tilbage i Spanien besluttede hun, at hendes fremtid skulle ligge i L.A. Seks måneder senere flyttede hun. Men at tage springet var ikke uden omkostninger.
“Jeg elsker min familie meget højt og savner dem helt vildt. Jeg taler med dem hver dag på Whatsapp, og min mor er min bedste veninde og største støtte. Jeg forlod Spanien, fordi jeg havde store forventninger og håb om fremtiden, og prisen, jeg betalte, var at forlade mit vante liv, mine venskaber, alle mine ting og mit hjem i Mijas – jeg skulle begynde forfra. Men ikke på noget tidspunkt har jeg fortrudt min beslutning.”
Kalenderen i L.A. er fyldt op med møder, photoshoots og kendisfester, og hun er altid på arbejde, da networking er det, som giver de rigtige kontakter for at komme frem i Hollywood. Det er en konkurrenceorienteret verden, og derfor kan den også være bask, og ikke mindst være meget langt fra det rolige Andalusien.
“Der findes mange mennesker, som lyver og taler for meget, ofte om ting, de ikke ved noget om, og mange prøver at ‘bruge dig’ til selv at komme frem, men når man kender spillets regler, så er stedet også helt fantastisk. Der er mange events og fester hjemme hos folk, hvor der er mulighed at lære interessante mennesker at kende. Næsten alle her er skuespillere, filmproducenter, sangere, dansere eller forfattere, og det skaber en speciel stemning, at være et sted, hvor der er så meget talent.”
Troen på egne evner, målrettethed og de rigtige kontakter bragte hende således om på den anden side af jorden, hvor hun efter skuespilklasser og intensiv engelskundervisning fik sin første rolle som paparazzi i filmen “Snapshot”.
 
Et tilbageblik på fortiden og fædrelandet
For Leni Rico har rampelyset og dét at optræde altid været en del af hendes liv. Helt fra barns ben af fandt hun sig godt til rettet i model- og konkurrenceverden, og hun har hele 11 år som professionel basketballspiller, og titlen “Champion of Spain”, med i kufferten. Ved siden af den hårde sport jobbede hun som model i hjembyen Linares ved Jaén og vandt konkurrencen “Miss Simpatia y Segunda Dama de Honor en Miss Linares”, men da tiden var inde til at vælge uddannelse, besluttede hun sig for Granada og uddannelsen Tourism Management – og det skulle vise sig at være en klog beslutning.
“Studiet krævede, at man kunne nogle sprog, så jeg lærte både engelsk og tysk, hvilket i dag er kommet mig meget til gavn. Derefter arbejde jeg 13 år i Marbella, ofte på internationale kontorer, hvilket styrkede mine engelskkundskaber, men det var første, da jeg kom til L.A., at jeg lærte det rigtigt. Her tog jeg seks måneders engelskundervisning for også at lære den amerikanske accent.”
Leni Rico kunne således engelsk helt fra ungdomsårene af – noget, hun mener, flere spaniere burde have fokus på.
“Det er et problem, at du ikke kan engelsk, hvis du eksempelvis vil til udlandet eller skal arbejde, hvor der er mange turister. Og jeg tror, det er nødvendigt, at man i Spanien lærer andre sprog, for at øge jobmulighederne og kommunikationen generelt i landet.”
Hun selv er blevet opdraget med den forståelse, at muligheder er noget, man selv skaber, og at man ikke bør være bange for at kaste sig ud i noget nyt. Derfor flyttede hun også hjemmefra i en alder af 18 år, og har ikke boet hjemme siden. På mange områder skiller Leni Rico sig ud fra den gængse spanier, og fra en tidlig alder begyndte hun at drømme stort.
“Som små bliver vi opdraget til at frygte fremmede steder, og generelt eksisterer der en opfattelse af, at det, man kender, er mere værd end det ukendte. Det handler selvfølgelig også om, hvem man er som person, og hvilke vilkår, man lever under, men mentalt ligger den måde at se verden på meget langt fra min.”
På trods af at Leni Rico i dag lever det liv, som hun for godt 10 år siden kun drømte om, er der dog også aspekter ved hendes fædreland, og især Andalusien, som hun savner meget. Især det, at selvom folk ikke har meget, så glæder de sig over det, de har, vækker længslen frem.
“Folk er glade, og dagene fyldes af samværet med familien, vennerne, at dyrke sport, spise tapas eller danse, og vi plejer at sige: Det er ikke vigtigt, hvad du har eller ikke har, det som er vigtigt er, at du har det sjovt.”
Den livsindstilling har hun taget med sig til L.A., hvor det at være spanier også har haft betydning for hendes karriere, både negativt og positivt.
 
Fremtidens filmstjerne i Hollywood
Udover Leni Ricos første Hollywood-film, Snapshot, har hun indtil videre medvirket i tre amerikanske film: “Mobster” (2013), “For the Birds” (2014) og hendes hidtil største scoop “Knight of Cups” (2015), hvor hun arbejdede sammen med kæmpestjerner som Antonio Banderas og Christian Bale.
“Det var mit livs største øjeblik. Det var supersjovt og en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg følte mig tilfredsstillet ved mit arbejde og følte, at mine anstrengelser endelig begyndte at give resultater.”
Hendes spanske baggrund har i den sammenhæng både været en fordel og en ulempe. Hun bliver anset for eksotisk og spændende, da mange mennesker i USA ser mod Europa med beundrende øjne, men hendes spanske accent spændte i begyndelsen ben for hende, når hun søgte job.
“Filmproducenterne ønsker ofte en neutral eller mexicansk accent, og der er ingen tvivl om, at jeg nok aldrig kommer til at spille amerikaner, men jeg tror nu også godt, at de kan lide det eksotiske i min accent, så det går lidt begge veje.”
Leni Rico har da også kalenderen godt fyldt op i 2015 og 2016, hvor hun blandt andet skal medvirke i kommende film som “City Limits” af den spirende producer Isaac Caad, “Fifty” af Cecil Chambers og “Who Killed Jimmy Gumdrops” af Johnny Williams. Desuden ligger der nogle spændende opgaver forude, som hun desværre ikke må løfte sløret for endnu.
Selvom Leni Rico er på vej mod toppen i L.A., mindes hun ofte sine yndlingssteder i Andalusien, som hun altid besøger, når hun er hjemme på visit.
“Jeg elsker Mijas Pueblo, udsigten til havet, roen, der hviler over stedet, de små gader med urtepotterne og æseltaxaerne, som gør det til noget helt særligt at komme her. Jeg går ture ved Puerto Banús tæt ved bådene og på Fuengirolas strandpromenade, der lyses op om aften. Jeg elsker alle de små strandbarer i Málaga, og ikke mindst lysfesten La Luna Mora de Guaro i september – der er noget magisk over at se landsbyerne blive oplyst af de mange stearinlys.”
Leni Rico er nået til Hollywood ved at turde tage springet ud i det ukendte og ved at gå andre veje – og hvis hun skal give et råd videre til de mange unge spaniere, som i dag står uden job, er det: “Find din virkelige passion, vær altid professionel med det, du laver, vær modig, forlad din komfortzone og grib enhver mulighed, der byder sig. Det er dig, som skal skabe mulighederne og ikke være afhængig af, at andre giver dig et arbejde. Alt er muligt.”
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.