Det danske magasin i Spanien
Ny serie på vej: Smagen af Málaga
shutterstock 71363833
 
I 2011 blev et initiativ sat i søen for at fremme smagen af Málaga i udlandet. Det går under sloganet “Sabor a Málaga”, og produkterne kendes ved at være udstyret med et blå og hvidt mærke med samme tekst. Bag mærkatet gemmer sig idéen om at skabe opmærksomhed omkring de lokale produkter fra Málaga, og et ønske om at promovere den sydspanske storbys kvaliteter i form af mad og de gode råvarer fra de omkringliggende landområder. I denne serie går vi således i dybden med smagen, og ikke mindst i de mange lokale landmænds fodspor, og undersøger, hvordan alt fra olivenolie til ost, vin og kød kommer fra jord til bord i Sydspanien.

 

Sabor a Málaga har indtil videre haft stor succes. Initiativet er et samarbejde mellem Ministeriet for Industri, Energi og Turisme, gennem la Escuela de Organización Industrial (EOI), og la Diputación Provincial de Málaga. Projektet har blandt andet ført til, at den andalusiske storby nu kan promovere sig som et gastronomisk knudepunkt i udlandet, og fokusset på det spanske køkken vinder da også indpas i flere lande. Tidligere var det ellers det italienske og franske køkken, som blev anset for værende de førende, men den position bliver i disse år ufordret af Spaniens tapas-koncept, billige råvarer og gode vine. En af forklaringerne bag den øgede udbredelse af spansk mad er, at man er blevet meget bedre til at skabe opmærksomhed omkring landets mange eksportable produkter, og det er Sabor a Málaga et godt eksempel på.

“Målet med Sabor a Málaga er at skabe opmærksomhed om de kvaliteter, som produkter, der kommer fra Málagas provinser, har. Og kendskabet skal bredes ud til både ind- og udland,” lyder det på hjemmesiden for projektet.
 
567034
 
Det smagfulde initiativ er dog ikke kun en måde at promovere sig på i udlandet, men danner også grobund for en ny form for turisme i Sydspanien. Tidligere var Costa del Sol mest kendt for charterferier, det solrige klima og dejlige badestrande, med Málaga som centrum for kultur- og erhvervsturismen. Men med større fokus på de lokale råvarer og maden, manifesterer den sydspanske kyst sig nu som et nyt gastronomisk turistmål.
Smagen af Málaga er alt fra olivenolie, manchego ost, oliven, kød, fisk og grønt, og med det lille mærkat kan folk hurtigt finde ud af, om varen, de står med i hånden, er fra lokale landmænd. I de kommende afsnit af denne serie, bliver du således præsenteret for de mange smagsoplevelser, Málaga kan tilbyde. Hvordan lever en andalusisk fårebonde i dag, hvordan omdannes de små grønne perler til en gylden olivenolie, og hvad giver Málaga-vinen sin søde smag?
Så læn dig blot tilbage, og glæd dig til at blive taget med på en kulinarisk rejse, som tager sit udgangspunkt i det sydspanske køkken og de mange traditioner.
Vil du se, hvilke varer, der bærer det blåhvide mærkat, kan du altid besøge online-butikken: http://www.shoppingsaboramalaga.com/.
Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.