Det danske magasin i Spanien
Online – 8 apps til at redde julen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
shutterstock 231501619
 
Efterlader juletravlheden dig stresset? Så er det tid til at komme tilbage til juleånden og få lidt energi tilbage.
Julen er en af de mest travle tider på året. Stressniveauet kan stige drastisk, når der er lange køer på motorvejen og i de butikker, hvor du skal købe ind til festlighederne. Og når du så kommer hjem, skal gaverne pakkes ind, der skal laves julemiddag, og du skal måske også selv på julebesøg hos familie og venner.

Vi har gennemgået en masse juleapps og udvalgt nogle af de bedste for at give dig smilet tilbage. Grib fat i din smartphone og prøv nogle af disse gode apps!
 
jibjab
 
Elfdance – Videofilm af dig og skøre nissealfer, der danser
Når julen presser dig, er et godt grin det, der skal til. Med Elf Dance kan du bruge kameraet på din mobil og computer eller hente et billede fra Facebook, og optage rigtig sjove videoer med dig selv som hovedperson i et fantastisk danseshow med fem nissealfer. Når du har valgt dit billede, vil det blive tilføjet til nissealferne, som vil afspille en sjov film. Du kan endda gemme din video og sende den til andre som et elektronisk julekort via email eller Facebook. Appen kan bruges både på Iphone, Android og computer.
Hjemme hos appnørden er det en årlig begivenhed at lave en nissealfe-video og sende den som julekort til nær og fjern.
Hjemmeside: www.jibjab.com
 
bogga
 
Bogga Christmas Tree – Virtuelt juletræ
Efter at have lavet sjove fotos og videoer, hvad så med at dekorere et juletræ? Bogga Christmas Tree er en app, der virker på alle nyere telefoner, og kan bruges både af dig og dine børn. At dekorere et virtuelt juletræ er noget nær den perfekte løsning i en travl tid. Der er nemlig ikke noget at gøre rent bagefter.
Vælg blandt meget julepynt, farver, julehjerter og alt muligt andet, der kan hænges på, og kreer dit eget unikke juletræ. Skift baggrunde, lyt til appens radio eller tag et billede, som vil blive forvandlet til en juleglobus.
Hent appen i Appstore eller Google play.
 
somaFM
 
SomaFM Holiday Radio – Juleradio
Sæt endnu mere fut i julehumøret med SomaFM Holiday Radio. Appen er annoncefri og spiller julemusik i både høj og lav kvalitet. Der er tre forskellige julekanaler med masser af numre. En af kanalerne er børnevenlig. At lytte til gode julemelodier er en velafprøvet metode til at få eventuelle dystre skyer til at forsvinde og invitere julestemningen ind i dit hus og hjerte.
Hent appen i Appstore, Google Play eller besøg http://somafm.com/christmas/
 
Yummly
 
Yummly: Opskrifter og indkøbslister
Hvis al det juleri har gjort dig sulten, er Yummly den perfekte app til at hjælpe dig. Appen giver dig over 1000 juleopskrifter, så der er god mulighed for, at du finder netop den ret, du havde glemt, at du havde lyst til. Yummly hjælper dig med at finde præcis de kageopskrifter, du står og mangler. Yummly er en perfekt app til at have på din mobil i juletiden.
Hent appen på hjemmesiden: www.yummly.com
 
Holiday-Fireplace
 
Holiday Fireplace
Tænd den virtuelle pejs. Efter du har fundet nogle gode juleopskrifter, kan du jo smide fødderne op på bordet og varme dig ved julepejsen. Altså, hvis du har en pejs. Har du ikke det, vil den her app få dig til at føle, at du har en. Pejsen er flot og afslappende at se på. Appen indeholder også otte velkendte julemelodier. Noget af det gode ved pejsen er, at du kan streame pejsen og musikken til dit TV via Airplay. Holiday Fireplace er perfekt til at bringe julestemningen ind i stuen.
Appen kan hentes i Appstore eller Google Play.
 
secret-santa 2764937a
 
Secret Santa Tombola – Find gaver til venner og familie
Er du nu blevet alt for afslappet, kan du passende bruge Secret Santa Tombola til at købe gaver i fred og ro. Det er ganske simpelt. Du vælger kønnet på gavemodtageren, om gaven skal være sjov, underlig eller sød – og så selvfølgelig dit budget. Herefter er det bare at dreje rundt på roulettehjulet og se hvilke gaver, der bliver anbefalet. Du kan spinne alt det, du vil – eller købe gaver online – direkte fra appen.
Hent appen på hjemmesiden: www.secretsanta.me
 
appygraph
 
Applygraph eCards – Personlige digitale kort og fødselsdagskalender
Ingen jul uden julekort. Flere og flere vælger at sende elektroniske kort og hilsner i stedet for traditionelle julekort med posten. Applygraph er den perfekte app til at hjælpe dig med at sende smukke elektroniske julekort – og samtidig sparer du papir, penge og tid. Du kan vælge mellem over 100 designs, og der er tonsvis af gratis elektroniske postkort tilgængelige. Det tager kun et kort øjeblik at sende fantasifulde, personlige e-postkort via email. Du har også mulighed for at sende postkort via AirDrop, Twitter og Flickr.
 
norad 2764953a
 
Norad Santa Tracker. Den oprindelige julemandstracker
Den officielle julemandstracker er et must i denne elektroniske tidsalder.
Siden 1955 har USAs luftforsvar sørget for, at alle børn og barnlige sjæle kan følge julemandens færd rundt på jorden. Det hele skete faktisk ved et tilfælde. En Sears-forhandler i Colorado Springs, USA, havde lavet en reklame, hvor børn kunne ringe til julemanden og fortælle ham, hvad de ønskede sig. Desværre var det et forkert nummer, så børnene endte med at tale Oberst Harry Shoup, der var chef for USAs luftforsvar. Opkaldene væltede ind, men i stedet for at blokere nummeret beordrede den venlige oberst sine mænd til at give børnene opdateringer på julemandens luftkoordinater, så de selv kunne følge julemandens julefærd. Luftforsvaret har fortsat traditionen lige siden. Norads Julemandstracker kan ses på internettet eller ved at installere Norad Santa Tracker som iPhone- eller Android-app.
Hvor befinder julemanden sig nu: http://www.noradsanta.org/
 
Vi håber, du vil få det sjovt med disse apps – og måske komme i lidt bedre julestemning, end du i forvejen er. Julenørden ønsker dig en rigtig god jul! :o)
 
shutterstock 64836217
 
Funfacts:

  • Island har 13 julemænd, inklusiv en, der kidnapper børn.
  • Hollands julemand har en hjælper, der hedder Black, som smider pakkerne ned i skorstenen. Han straffer også uartige børn ved at smide dem i en sæk og slæbe dem til Spanien.
  • Den første jul blev fejret 25. december, år 336, i Rom.
  • Det første kunstige juletræ var lavet af tørrede gåsefjer.
  • Norske videnskabsmænd mener, at Rudolfs røde næse skyldes en parasit, der har inficeret åndedrætssystemet.
Af Michael Andersen, michael@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa