Det danske magasin i Spanien
Sjæl og charme i Málaga: Microteatro – teater for en skilling

Sjæl og charme i Málaga: Microteatro - teater for en skilling

IMG 6732
 
De største gaver kommer ofte i små indpakninger. Det er også tilfældet med Microteatro i Málaga. Små teaterstykker udspiller sig foran de tilhørende, og for en stund drages man ind i en verden, hvor ebola, Islamisk Stat og korrupte bankmænd ikke eksisterer. Hvert teaterstykke foregår på 15 kvadratmeter, varer 15 minutter, og der er plads til 15 tilskuere.

 
Høje borde, gløden fra en udbrændt cigaret og selvlysene cocktails i neonlysets skær møder én på calle San Juan de Letrán ved indgangen til det lille teater. Stedets intime og afslappede atmosfære afspejler det teaterstykke, som snart udfolder sig i rum nummer 1. Mindre end én meter adskiller skuespillerne og de tilhørende, hvor de 15 kvadratmeter gulvplads udnyttes til fulde. På de 15 sorte skamler sidder de forventningsfulde gæster, og i sengen ligger to halvnøgne kroppe dækket til med et lagen.
 
 
IMG 6767
 
Kærlighed og musik er på menuen
Stykket hedder Por Culpa del Amor (for kærlighedens skyld) og indgår i denne måneds tema: Musik. En mobilalarm går i gang, og den sovende kvinde springer ud af sengen med et stort smil, hun bryder ud i en sang om kærlighed og gårsdagens gevinst – fyren, som ligger i sengen. Med et skræmt ansigtsudtryk vågner han af sin søvn og er tydeligvis ikke helt så begejstret for sin overnattende gæst, som hun er for ham. Stykket foregår på spansk, men selv uden ord er det tydeligt, at scenariet drejer sig om den farmøse “dagen efter”. Skuespillerinden, Christina Jimerez, kaster sig i armene på Pepe Labraca, der spiller den unge fyr, som forgæves forsøger at skubbe pigen fra sig. Kærlighed og troen på samme diskuteres mellem de to mennesker på scenen, som gentagende gange får de 15 personer på skamlerne til at grine højlydt. Det indforståede blik og nik til sidemanden afslører, at de fleste kan genkende den akavede situation fra deres eget liv – og så lyder grinene endnu højere.
“Vi elsker at lave denne form for teater, for selvom det kan være grænseoverskridende at være så tæt på publikummet, så skaber det en helt utrolig stemning i rummet,” fortæller Pepe Labraca, efter de 15 minutters sceneshow. Nu skal de holde pause på små 30 minutter, inden de skal på igen. De spiller stykket fire gange denne aften, før de afløses af en ny gruppe, der skal underholde publikummet ud på de sene aftentimer. Sidste forestilling fremføres kl. 01.05 torsdag og fredag, hvor den om lørdagen foregår kl. 01.30.
 
 
IMG 6810
 
Microteatro, Madrid og Málaga
Konceptet Micro-teatre kommer fra Madrid, hvor det for lidt over fire år siden voksede frem i den spanske hovedstads gyder. “Et teater for folket,” lyder betegnelsen. Konceptet fra Madrid har efterhånden spredt sig til flere steder i Spanien, og både i Sevilla og Granada kan man også se et stykke for en skilling. Uden tidsbestilling eller idé om, hvad der er på aftens skuespil-menu, inviteres folk fra gaden indenfor til en drink og en forestilling. I Málaga koster en billet 3,5 euro og giver adgang til kælderetagen, hvor et tungt rødt gardin leder ind til fire små “sale”, som rummer aftens shows. Hver måned ændres temaet, og forestillingerne og skuespillerne skiftes ud med nye. I november er temaet: Døden, og på trods af det dystre emne, er der dog garanti for en opløftende aften med lattertårer og noget til eftertanke. Microteatro i Málaga har altid otte forestillinger på plakaten, nogle med musik andre kun med monologer.
 
I Micro-teateret i Málaga er forestillingen slut for denne gang, og de to skuespillere er igen påklædte. Og som i de fleste andre situationer her i livet fik kvinden sin vilje og sin mand, da det gik op for ham, at han også elskede hende. 15 minutter er passeret. Tilbage på gaden er cigaretskoddet brændt ud, men de kølige selvlysende drinks glimter stadig i mørket. Følelsen, af at man vender tilbage til virkeligheden efter en begivenhedsrig rejse, er slående – og snart dykker hånden ned i lommen for at finde endnu 3,5 euro frem.
Af Foto & tekst af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.