Det danske magasin i Spanien
Farverigt og kreativt kunstmarked med bredt udvalg

Farverigt og kreativt kunstmarked med bredt udvalg

Foto-6
 
Langs med Costa del Sol findes der et utal af forskellige markeder, og Málaga er ingen undtagelse. På Muelle Uno ved havnen afholdes det særlige søndagskunstmarked Reunión de Creadores mellem de karakteristiske lastpaller. Om søndagen er der åbent om dagen, og udstillerne er alt fra malere, skulptører og smykkedesignere. En skøn og anderledes markedsoplevelse.
Kunstmarkedet på Muelle Uno befinder sig på en lille plads i det relativt nye shoppingområde på havnen i Málaga. Her er blandt andet mode- og skobutikker, som man kan slentre imellem i solskinnet samt mange fine restauranter, der serverer lækre, lette frokoster. Den perfekte ramme for en hyggelig dag- eller søndagsgåtur.

 
Karakteristiske lastpaller
Kunstmarkedet stillede for første gang sine karakteristiske lastpaller op på havnen i september 2012. Og det er lastpallerne, som først fanger øjet, da de avendes som stadeplads, borde og adskillelse mellem de forskellige kunstneres udstillinger. Initiativet til arrangementet blev taget af foreningen Asociación (re)union de Creadores med Carmen Peña og hendes mand, Luc Rousselot, i spidsen. Idéen bag er at skabe en plads, hvor kunstnere, designere, håndværkere og andre personer kan vise deres kunst. Foreningen har lejet hele pladsen og udlejer derpå standene til de forskellige udstillere.
 
Foto-7
 
En chance for ukendte kunstnere
Når man kommer gående fra centrum i Málaga og ned mod havnen, skal man blot følge Paseo de Farola, indtil man kan øjne de rustikke lastpaller, der adskiller sig fra den ellers så moderne stil på Muelle Uno. Blandt de mange kreative sjæle er en ældre mand, som laver skulpturer i sten, utallige kunstnere med rammer, farver og pensel, som forvandler tankerne til kunstværker på lærreder, og kvinder som sidder og kreerer smukke smykker af perler. Mit blik drages af stenhuggeren, som med en lille mejsel, millimeter for millimeter, udformer skulpturerer i fedtsten. Stenen, han arbejder på, ser grov og kold ud, men hans færdige kunstværker er fine og følsomme skulpturer, som jeg godt kunne tænke mig at have stående hjemme i vindueskarmen.
Den næste kunstner, som fanger min opmærksom, er en ung, græsk kvinde fra Rusland. Victoria Tsekidou hedder hun, og det gennemgående tema i alle hendes malerier er tydeligt. Det er kendte scener, hvor menneskene er blevet byttet ud med små, runde figurerer iført røde hatte.
“Der findes så få gallerier i Málaga,” lyder det fra Victoria Tsekidou, der, inden hun flyttede til Málaga, boede i England. “En kunstner som jeg, der kun har boet her i et år, ville ikke have nogen chance, hvis det ikke var for initiativer som Reunión de Creadores. Og ikke mindst det at få mulighed for at udstille på så attraktiv en plads som Muelle Uno. Det er en rigtig god mulighed for alle os, som er her,” siger hun og forklarer, at de små figurer med røde hatte er en ny serie, som hun arbejder med. Og hvis man har lyst, kan man medbringe sit eget fotografi, som hun derpå maler efter, og hvor hun ligeledes erstatter menneskene med de karakteristiske figurer.
 
De brænder for kunsten og håndværket
Jeg fortsætter turen mellem fotokunst, håndlavede tasker og vævede bøger, indtil jeg til sidst når frem til Carmen Peña og Loc Rousselot, der begge har en stand, hvor de udstiller deres håndværk.
“Tanken bag dette kunstmarked er at give nye kunstnere, hvad end det drejer sig om malerier, håndarbejde eller anden kunst, en chance for at blive set. At give dem og resten af befolkningen en mulighed for at få kontakt til hinanden,” fortæller Carmen Peña.
“Foreningen opstod i Málaga i 2011 som en national sammenslutning af kunstnere, skulptører og håndarbejdere med det formål at skabe en platform, hvor man kan eksponere, publicere og sælge sit arbejde, og fælles for os alle er, at vi brænder for det, vi laver.”
 
Foto-3
 
Flere idéer
Kunstmarkedet Reunion de Creadores i Muelle Uno på Málagas havn er både dynamisk og foranderligt. Indimellem kan man også se optrædende dansegrupper, sangere eller andre performere. Og om foråret er der spændende projekter under markedsdagene, hvor der blandt andet bliver vist originale film fra 1920’erne, afholdes workshops og arrangeres graffitikurser for at promovere anderledes kunstformer.
 
Vil du vide mere?

Se da foreningens facebookside www.facebook.com/ReuniondeCreadores eller Muelle Unos hjemmeside www.muelleuno.com
Af Sara Laine, sara@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.