Det danske magasin i Spanien
Gabriel’s Private Junior Suite

Gabriel's Private Junior Suite

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
G1

Det er ikke et hotel. Det er en ikke en lejlighed. Det er Gabriel’s Private Junior Suite. Det er et lukushotelværelse, det eneste af sin slags – for det er faktisk en privat bolig i det centrale Stockholm. Et unikt koncept i Sverige, højst sandsynligt også i Europa og muligvis i hele verden.
 

Med den lille weekendtaske under armen slentrer jeg langsomt gennem Södermalm. Ved de udendørs serveringssteder sidder stockholmere og turister og slikker sol op mod husmurene. De grønne områder blomstrer. Trafikken er stille, endda på den travle Hornsgatan.

Jeg når frem til Reimersholme og det er her, mit værelse for natten ligger – Gabriel’s Private Junior Suite. På internettet ses billeder af et smukt hotelværelse, i samme stil som de mest luksuriøse, jeg har boet på, men det er svært at forstå, at det skulle være her, blandt almindelig byhuse.
Nogle sommerfugle strækker deres vinger i min mave: “Hvad har jeg gang i? De billeder, jeg har set, passer da ikke med en lejlighed heromkring”, tænker jeg for mig selv.
Jeg tjekker adressen og jo, det er rigtigt nok, og ham der står længere fremme ved porten må være Karl. På meget venlig og professionel vis hilser han mig velkommen. Han er min private butler under mit besøg, en moderne butler; “Den lækreste i byen”, som man kan læse på hjemmesiden. Rutineret tager han min taske og viser mig op igennem trappeopgangen – en almindelig trappeopgang, ren, tom og kedelig – og frem til døren.
 
G2
 
Fra kedelig trappeopgang til underspillet, lækkert miljø
Takket være Karls behagelige behandling har den flaksende sommerfugl i maven forvandlet sig til store forventninger. Nu er jeg blevet nysgerrig. Hvad er det her?
Efter hvad der føles som en evighed glider døren op. Jeg mødes af blide farver i en sober, lækker atmosfære inspireret af Paris ved århundredeskiftet. Alt emmer af luksushotel, ro og harmoni.
Karl stiller min taske fra sig og jeg takker for den behagelige velkomst. Jeg får den nødvendige information og så står jeg der alene. Ligesom i filmene slænger jeg mig så lang jeg er i sengen og indsnuser atmosfæren og kan mærke, at jeg smiler stort – sengen er så skøn, at jeg ikke vil op igen.
 
G3
 
Eksklusive kakler, Molton Brown og broderet emblem
Som altid er jeg nysgerrig efter hvad et hotelværelse tilbyder. Jeg har allerede opdaget den bløde badekåbe, til min glæde af mærket Pellevävare, på sengen og fortsætter min opdagelsesrejse i badeværelset. Her træder jeg ind på håndmalede, italienske kakler fra Vietri sul Mare, væggene er dækket af polerede pizarra-sten, alle plejeprodukter er fra Molton Brown og håndklæderne, og badekåben, er broderet med Gabriels eget emblem, skabt af Timothy Crisp. Badekarret ser virkelig indbydende ud – og jeg skal nok finde tid til at slappe af i det med en god bog.
 
Sikke et køkken!
Min opdagelsesrejse fortsætter. Bag skydedørene finder jeg et fuldt udstyret lille køkken og det er her, Gabriel’s Private Junior Suite adskiller sig fra et almindeligt hotelværelse – hvis man selv vil lave mad eller bare have en kop te, har man muligheden og man kan dermed også spare lidt penge.
Tilbage i værelset lægger jeg mærke til de tunge gardiner. Over sengen hænger kunstværket Hip, Hip, Hurra! af skagensmaleren P.S Krøyer fra 1888. Og med billedet af de glade mennesker, skålende i champagne midt i det grønne på nethinden åbner jeg balkondøren og bliver mødt af udsigten over Pålssundet og mod Riddarfjärden, og det grønne område virker som en forlængelse af den danske malers billede.
 
G4
 
Stjerne for en dag
Da jeg lavede min booking, følte jeg mig næsten som en filmstjerne, da Gabriel spurgte, om jeg havde nogle specielle ønsker. Hans motto er at opfylde alle ønsker, fra blomster, drikkevarer og plejeprodukter til… ja, lad fantasien løbe løbsk. Jeg overdriver ikke, når jeg fortæller, at rummet er smykket med hvide liljer og på bordet står en flaske afkølet Pol Roger-champagne og et krystalglas. Følelsen af at være filmstjerne forstærkes, da jeg tager et bad og lader rummet fylde med min yndlingsmusik.
 
Noget negativt?
Efter badet begav jeg mig mod en af byens restauranter, anbefalet af Gabriel, og jeg kan sige, at jeg var tilfreds. Også morgenmaden, der var efter mine ønsker og som Karl kom med, kan kun roses – eller skal jeg sige “liljes” i mit tilfælde. Der er dog en negativ ting, som jeg vil påpege og det er, at nu er det slut. Da jeg træder ud af døren og forlader Gabriel’s Private Junior Suite, går jeg tilbage til virkeligheden og ved ,at jeg kommer til at tænke tilbage og ønske, at dette “hotelophold” var min hverdag – ligesom det faktisk er for Gabriel, for det jo hans private hjem, som han så gæstfrit har åbnet for os andre, så vi kan opleve det.
 
G5
 

“Jeg vil bo på et hotelværelse”

Det hele startede, da Gabriel Sundqvist gik i gymnasiet i slutningen af 1990’erne. Han havde langt til skolen og valgte at købe en lille lejlighed, hvor han kunne bo i løbet af ugen, i området Södermalm i Stockholm. En tidligere klassekammerat har fortalt, at Gabriel allerede den gang sagde, at han ville gøre lejligheden til et hotelværelse, for han havde det så godt på hoteller. Årene gik, Gabriel købte en anden lejlighed i samme hus og realiserede sin drøm. Han fik hjælp af professionelle interiørdesignere og leverandører for at få den rette følelse af hotel og skabe det, der er i dag er Gabriel’s Private Junior Suite – Værelse 351.
 
Unikt koncept
At leje sin bolig ud er ikke noget nyt, det er der mange der gør verden over. Det unikke ved Gabriel’s Private Junior Suite er, at dette faktisk er en privat bolig, som er blevet forvandlet til et luksushotelværelse, med alle de faciliteter det tilbyder, kombineret med en almindelig bolig. Og man skal ikke lade sige narre af lejlighedens hoteludseende, for det er faktisk Gabriels hjem, hvor han selv boede, i 2-3 år og som han stadig bor i, når han er i Stockholm. Han pendler nemlig mellem den svenske hovedstad og København. Men i stedet for at lejligheden står tom, når han ikke bruger den, lejer han den altså ud i stedet.
 
G6
 

Kort info:

Gabriel’s Private Junior Suite består af et værelse med king size-seng og et spiseområde, et badeværelse med badekar, et køkken og en balkon. Du finder faciliteter (der alle er inkluderet i prisen) som: fladskærms-tv med alle internationale kanaler, Netflix og Apple-tv, trådløst internet, musikanlæg og minibar. Butleren Karl er til din rådighed og sammen med Gabriel er deres mål at opfylde alle dine ønsker (inden for rimelighedens grænser) og som en ekstra luksus er der altid en flaske Pol Roger-champagne inkluderet i prisen. Vil du på restaurant, gå på bar eller på klub eller lave andet i storbyen, skal du ikke tøve med at bede Gabriel om anbefalinger. Hans smag er god og varieret og hans forslag er ofte lige i øjet. Hilser du desuden fra ham, er der en stor chance for, at du bliver behandlet som en stjerne.
 
Priser på Gabriel’s Private Junior Suite fra: 120 € / pr. nat
700 €/ pr. uge
2600 €/ pr. måned
 
Mere information/kontakt: www.sundqvist.com eller: https://sv.airbnb/rooms/1003006.
Af Sara Laine

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa