Det danske magasin i Spanien
Hotel Ritz Madrid – Prestige, historie og tradition

Hotel Ritz Madrid - Prestige, historie og tradition

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

I det centrale Madrid, blandt biler, mennesker og hverdagsstress, skjult bag høje, grønne træer, der rager op uden at prale, ligger Hotel Ritz. Facaden viser klasse, haven hvisker ro, og indgangen er faktisk ganske beskeden i forhold til den luksus, der venter indenfor. Her handler det ikke om at blive set, hørt eller være størst. Hotel Ritz ligger i et barokpalads midt i Madrids Gyldne Trekant i hjertet af Retiro-kvarteret. Det udviser høj kvalitet og tidløs prestige, og hotellet tilbyder sine gæster en personlig bekvemmelighed og diskretion med royal tradition.

Diskret og privat
Fra entréen bliver taskerne båret ind i foyeren. Du takker for hjælpen, mens du står midt i en rund hal med marmorgulve og marmorsøjler. Lige fremme åbner dørene op til en elegant og eksklusiv lobbybar med lyse sofaer og teborde. Derinde er Velazquez Bar med piano og flotte drinks. Til højre bydes der velkommen til Goya Restaurant, hvor man kan få morgenmad, frokost og middag, og fra den elegante spisestue åbnes dørene til terrasse og have. Til venstre er der snoede trapper op til de forskellige etager, og lige fremme finder du check-in skranken, hvor der kun er plads til dig og receptionisten. Man møder ikke en flere meter lang disk, som man gør på de moderne hoteller. På Hotel Ritz har tanken altid været, at alting sker med diskretion og adskillelse – ingen behøver høre dit navn, hvilket værelse du bor i, eller hvilke morgenaviser du bestiller. Portieren vil vise dig til dit værelse, hvor dine tasker venter, og på bordet ved vinduet står en indbydende flaske champagne.

Diskretion og privatliv beskyttes omhyggeligt på Hotel Ritz Madrid. Tanken er, at du skal være helt i fred, og ingen kameraer er tilladt i de offentlige områder. Du kan roligt nyde en kop te i lobbyens bar og socialisere med andre, lige så lidt eller meget du vil. Personalet er yderst professionelt og er der med det samme, hvis du har brug for det. Hotellet har 255 ansatte.

Historie
Hotel Ritz Madrid åbnede dørene i 1910. Det var kong Alfonso XIII, som efter sine mange rejser gav idé til det storslåede hotel i Madrid. Han var ikke længe om at få idéerne realiseret. Charles Mewes fra Paris og Luis de Country Echo fra Madrid var de ansvarlige arkitekter, og hele værket blev udført af den legendariske Cesar Ritz, som hotellet er opkaldt efter. Alfonso XIII gav Cesar Ritz tydelige ordrer om, at Hotel Ritz Madrid skulle være det mest luksuriøse hotel i Europa.
Her skulle Alfonso XIII komme til at huse de fornemste og royale gæster, også når de besøgte ham til banketter og jagt. Hotel Ritz Madrid blev hurtigt efter åbningen kendt som et af verdens fineste hoteller.

Indretning
Alt hvad du ser, når du træder indenfor på Hotel Ritz Madrid, minder dig om Kong Alfonso XIII’s tid. Den originale indretning er bevaret, mens moderne teknologi giver moderne komfort i det skjulte. Det, som gennem årenes løb er blevet slidt, er blevet renoveret omhyggeligt for at bevare det, som Hotel Ritz Madrid står for. For eksempel har hotellet 10.000 kvadratmeter håndlavede tæpper, og fordi arbejdet er udført i hånden af hotelleverandøren selv, ses hotellet nu som et nationalmonument.

Værelser
Alle værelserne er tro mod den historiske ånd, og ingen af de 167 værelser er magen til hinanden. Møblerne er antikke, og på væggene hænger håndlavede lamper og lysekroner i keramik, og på gulvet strækker de håndlavede tæpper sig ud. Sengen er så blød, at du ikke har lyst til at stå op igen, og så kan du endda vælge mellem 10 forskellige hovedpuder, der kan bestilles i receptionen. Ønsker du ikke at gå ud i Madrids byliv, tilbydes også et udvalg af omkring 250 film i forskellige genrer, og værelserne er udstyret med trådløst netværk, MP3 og meget mere. I hvert værelse er der friske blomster, endda også på badeværelset. Alt føles godt, hyggeligt og imødekommende. De mest eksklusive værelser finder man på første sal. Da hotellet blev bygget, var der ingen elevator i bygningen (eksisterer i dag), og hotellets fineste gæster behøvede kun at tage trapperne op til første sal. I disse eksklusive værelser har du selvfølgelig adgang til din egen butler.

Bar og restaurant
Vil du ikke nyde morgenmaden i ro og mag på værelset, er du velkommen til at benytte Restaurant Goyas spisestue, og når vejret tillader det, kan du sidde på terrassen. Her tilbydes en dejlig morgenbuffet og menu udarbejdet under hensyn til alle de internationale gæster. Her er alt lige fra kogte æg til de mest avancerede kager. Restaurant Goya serverer naturligvis også lunch og middag, og menuen byder på klassiske, spanske delikatesser og innovative kreationer under fransk og baskisk indflydelse. Hvis du efter en dag i byen ønsker dig eftermiddagste, kan du nyde den i lobbybaren. Om eftermiddagen serveres der nemlig traditionel engelsk te med lette snacks og søde sager. De klassiske scones med tilbehør bliver akkompagneret af levende klavermusik i baggrunden. Besøger du Hotel Ritz Madrid, og vejret er godt, bør du ikke gå glip af den smukke have, hvor du kan nyde et dejligt måltid i det frodige udendørsmiljø. Her serveres traditionelle spanske retter og tapas til både frokost og aftensmad. Er du ikke gæst på hotellet, er det stadig muligt at besøge det til morgenmad, frokost og aftensmad, bare sørg for at booke bord i forvejen.

Hotel Ritz Madrid

Plaza de la Lealtad 5
Tel. +34 917 01 67 67

www.ritzmadrid.com

Banket, fest, bryllup
Hotel Ritz Madrid huser foruden 167 værelser, barer og restauranter også fire møde- og festlokaler, som kan rumme fra 25 og op til 400 personer. Det er ikke ualmindeligt, at fester og bryllupper afholdes på terrassen og i haven, der har plads til op til 600 personer.

Af Sara Laine

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa