Det danske magasin i Spanien
Machomand med en ganske særlig mani

Machomand med en ganske særlig mani

Han er inkarneret cykelrytter og racerkører og har i det hele taget ry for at været lidt af en machomand. Bag ydret gemmer sig dog en blød side. Her er en ting, du garanteret ikke vidste om Centro Ideas ejer Lars Viggo Jensen.
Det er ikke nogen gigantisk overraskelse at træde ind i Lars Viggo Jensens hjem i Nueva Torrequebrada. Det er et nydeligt, moderne indrettet hjem, der harmonerer fint med det lækre lejlighedskompleks. To skridt inde ad døren og et hurtigt kig til venstre er det indtryk imidlertid ødelagt. For udover et areal på mindst et par kvadratmeter breder et komplet landskab med palmer, huse og endda små broer sig over en papiragtig bund med græs, sten og krat. Rundt omkring står får og mennesker klædt, som da vor tidsregning begyndte. De har et væld af små, flotte detaljer og ser meget autentiske ud, som de står der og giver indtryk af at bede, vogte får eller se til Jesusbarnet i den lille krybbe.
”Flere af menneskene har fået navne,” fortæller Lars Viggo stolt, mens jeg beundrer det troværdige sceneri. ”Normalt er der lys på, og vi har også tilsluttet rindende vand til en å.”

For sønnens skyld
Det begyndte som et lille krybbespil for 15 år siden og blev oprindeligt til for Lars Viggos søn, Kaspers, skyld. Hvert år siden er der blevet tilføjet lidt flere mennesker og lidt flere detaljer, og lige pludselig fylder landskabet et helt skrivebord og mere til. Selv om Kasper for længst er vokset fra krybbespillet, holder Lars Viggo trofast fast i traditionen.
”Det er hyggeligt at gå og stille det op, og man kommer lidt i julestemning. Der kan godt gå en hel dag med det, for der er altid lige et eller andet, der skal ændres eller bygges om,” fortæller Lars Viggo. Det forhistoriske landskab bliver altid sat op den 20. november, på hans mors dødsdag, og taget ned igen til Helligtrekonger. Så har man trods alt også fået nok, indrømmer Lars Viggo.

Ligeglad med drillerier
Han har kørt motorløb i mere end 20 år, bl.a. 24-timersløbet Le Mans to gange, og har cyklet i Pyrenæerne og Alperne. Flere, der kender ham, kalder ham for lidt af en machomand, og derfor kommer det nok også som af en overraskelse for de fleste, at ryttercyklen og racerbilen får selskab af et krybbespil på listen over fritidsinteresser. Det har da også givet anledning til en del drilleri.
”Der har da været lidt kommentarer gennem tiden, men det generer mig ikke det mindste. Min gode ven, præsten Karsten Erbs, troede først, det var Kaspers krybbespil, men sagde så: ”Det er da rart at se, du også har nogle bløde punkter”, siger Lars Viggo, der ikke har nogen planer om at pensionere sit krybbespil.
”Nej, hvorfor skulle jeg dog det?,” spørger han. ”Nu har mit barnebarn, Viktor, også fundet interesse for det. Han synes så, der skal være krig i krybespillet,” griner Lars Viggo, der altså formentlig kan se frem til mange flere gode år med sin lidt specielle hobby.

Af Andreas Müller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.