Det danske magasin i Spanien
El Sin Igual – spansk familierestaurant med franske, marokkanske og spanske retter

El Sin Igual – spansk familierestaurant med franske, marokkanske og spanske retter

På gaden Ramón y Cajal i Fuengirola ligger den hyggelige familierestaurant El Sin Igual. Restauranten blev i sin tid etableret af en cypriotisk familie, indtil den for små 40 år siden blev overtaget af spanske Juan Fernández Martinez.
Restaurantens alsidige køkken med både spanske, marokkanske og franske specialiteter er opstået på baggrund af Juan Fernández Martinez farverige liv, der startede i Marokko, hvor hans forældre flyttede til på grund af stor arbejdsløshed i Spanien. Juan blev født i Marokko og startede sin karriere indenfor restaurationsbranchen som konditor. I starten af 1960’erne efter mange års hårdt arbejde, havde Juan og hans franske hustru etableret en lækker marokkansk restaurant med plads til omkring 400 mennesker. Juan levede et godt liv i Marokko med sin hustru og parrets tre sønner Bruno, Miguel og Manolo, men i starten af 1970’erne besluttede de marokkanske myndigheder, at alle restauranter ejet af udlændinge skulle have en marokkansk partner, der ejede 51% af restauranten. Familien solgte derfor restauranten og flytte tilbage til Sydspanien og i 1974 købte Juan El Sin Igual.

Juan besluttede at fortsætte med den eksisterende menu, der bestod af spanske og græske retter, men tilføjede marokkanske og franske specialiteter, og det skulle vise sig at blive en stor succes, så stor at restauranten i dag stadig kører med den samme menu.
På menuen finder man alt fra couscous, tamara (torskerognssalat med persille og citron), gratineret aubergine med løg og koriander og fransk paté med akacier. Hvad angår kødretter finder man lam med spidskommen, svesker, mandler og ris, samt kylling med kastanjer, broccoli og kogte kartofler og sidst men ikke mindst entrecote med pebersauce.
En stor forkærlighed for det søde giver sig til udtryk i et stort, varieret udvalg af desserter, hvoraf profiteroles med chokoladesauce og is skal nævnes som én af de bedste. Men også chokolademoussen med flødeskum samt flan med vaniljeis er helt superb. Der er selvfølgelig mange andre retter at vælge imellem til rimelige priser. For eksempel skal man kun af med 13,50 euros for dagens menu og alle hverdage undtagen onsdag og helligdage tilbyder El Sin Igual en frokostmenu til kun 8,90 euro, der omfatter forret, hovedret, dessert og el glas vin, en øl eller en mineralvand.

For bordbestilling ring 952 47 50 96.

Restaurante El Sin Igual
Avda. Ramón y Cajal s/n
29640 Fuengirola
(Ved siden af Repsol)

Åbningstider: kl. 13.00 – 15.30 og 18.30 – 23.30
Restauranten holder lukket på onsdage.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.