Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Tusindvis af unge mennesker drømmer om at kunne leve af at være en eller anden form for kunstner. Christophe Siel er en af dem. Hans drøm stikker dog dybere end et kendt navn og en tyk tegnebog.

Hvem, der dog bare kunne leve af sin hobby! Den drøm har sikkert strejfet de fleste, men er kun de færreste forundt. Store dollartegn og berømmelse står malet i øjnene på folk, når de fantaserer om en karriere som rockstjerne eller professionel fodboldspiller. 23-årige Christophe Siel med pseudonymet Si El drømmer om at kunne leve af sin kunst, men for ham er der andet, der kommer foran anerkendelse og euro.

”Jeg vil egentlig bare gerne være kreativ på fuld tid. Det er ikke så vigtigt, om folk ved, hvem jeg er, eller om jeg tjener styrtende med penge,” bedyrer 23-årige Christophe, inden han med et smil skynder sig at tilføje: “Men det vil selvfølgelig være meget rart med det også.”


 

La Danesa møder Christophe på hans stamcafe i den lille by Monda nord for Marbella. Her har han boet det sidste halvandet års tid, efter han skiftede de trygge rammer i Frederikshavn ud med en tilværelse i en lille flække i Sydspanien og en dagligdag på Marbella Design Academy, hvor han læser grafisk design. Et studie, han ikke anede, hvad var, da han meldte sig til det.

“Planen var egentlig, at jeg ville tage en periode som rejseguide for på den måde at komme ud i verden. Men det glippede, og så faldt jeg over skolen her. Jeg var ikke helt klar over, hvad uddannelsen indebar, men jeg kunne forstå, at man fik lov til at være kreativ, så jeg sprang egentlig bare ud i det,” fortæller nordjyden, der foreløbig er godt tilfreds med opholdet på designskolen og de redskaber, den har givet ham. Også udenfor klasseværelset har Spanien vist sig som en succes. Han har fået en kæreste og vundet en konkurrence afholdt af bilgiganten Nissan, hvor hele tre af finalens fem tegninger var Christophes.

Historien skal være der

Ved siden af skolen har Christophe et væld af kunstneriske projekter kørende. Han er blandt andet begyndt at designe facebookprofilbilleder, og den forretning er der kommet helt godt gang i.

“Jeg har designet et billede til Remee (kendt dansk producer og tidl. dommer i X-Faktor, red.), og da jeg var hjemme i Danmark i julen, lavede jeg otte mere på bestilling,” siger Christophe, som har planer om at producere billeder af Frank Hvam og Casper Christensen for på den måde at få udbredt kendskabet til hans tilbud.

Derudover maler den flittige kunstner billeder, som han håber at kunne udstille på Kysten i den nærmeste fremtid. Favoritmotiverne er “maskuline klassikere”, og billederne skal gerne være mere end bare en muskuløs superhelt. De skal fortælle en historie.

“Mine værker er bedst, når de illustrerer noget dybere og ikke bare er et kedeligt portræt. Det er i og for sig ligegyldigt, om historien har udgangspunkt i mit liv eller er opdigtet, den skal være der for at gøre billedet optimalt,” fortæller Christophe, som udover de maskuline motiver er særligt fascineret af at portrættere, hvad der sker, inden vi dør.

Mere professionel

Christophe har erkendt, at han blot er en dråbe i oceanet af håbefulde kunstnere, der vil strække sig langt for at udleve hobbyen på fuld tid. Derfor har han set sig nødsaget til at fokusere langt mere på markedsføring i 2012. Han overvejer at hyre en agent, skal have en bil til at fragte malerier, og så skal der lægges mere vægt på facebook og den hjemmeside, der gerne snart skal være på plads. Christophe er gået ‘all in’ i jagten på drømmen.

“Nogen mener, at hvis man ikke er slået mere eller mindre igennem som kunstner, når man er 30, så skal man begynde at se sig om efter noget andet at lave. At skifte karriere er dog slet ikke et tema for mig. Det kan jeg overhovedet ikke forestille mig på nuværende tidspunkt. Det skal bare lykkes, og jeg tror virkelig på, jeg har, hvad der skal til,” slutter Christophe, der til sommer overvejer at skifte lille Monda ud med Barcelona eller London for at fremme karrieren. Foreløbig er der dog lige et halvt år mere på designakademiet i Marbella, inden næste skridt mod stjernerne skal tages.

Du kan se mere til Christophe Siels arbejde på www.siel-art.com. Er du interesseret i at udstille hans billeder i din café, restaurant e.a., er du velkommen til at kontakte ham på christophesiel@gmail.com.

Af Andreas Müller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa