Det danske magasin i Spanien
Få succes med dit barn

Som forælder kan du hjælpe dit barn til at få succes i skolen, med sport eller med musik.

Gør du alt, hvad du kan, for at dit barn får mulighed for at udnytte sit potentiale – eller holder du dig tilbage på grund af usikkerhed, dovenskab eller frygt for, hvad andre vil tænke om dig?
En ny bog ”Vind med dit barn” giver en række bud på, hvordan forældre aktivt kan bidrage til at forløse deres børns potentiale. I bogen fortæller en række forældre om, hvordan de har hjulpet deres barn til succes i skolen eller inden for sport eller musik.
En af forældrene er den 54-årige Heidi Wang, der er født og opvokset i Kina, men er dansk statsborger. Hun har en søn på 24 år og er en såkaldt tigermor.
”For danske forældre betyder det alt at blive elsket af deres børn. For mig er det vigtigste ikke, om min søn kan lide mig eller ej. Men om han får udnyttet sine evner og får skabt sig en levevej. Det er det, der har været min opgave som forælder: at støtte ham eller presse ham i den proces,” siger Heidi Wang i ”Vind med dit barn”.
I Danmark oplever Heidi Wang mest den negative jantelov, som hylder middelmådigheden: ”Danske forældre retter ind og indordner sig mainstream, fordi de er bange for at blive beskyldt for at have ambitioner på deres børns vegne. Det er årsagen til, at de ikke presser børnene på samme måde, som kinesiske forældre gør.”
”Danske forældre accepterer deres børn, som de er. De er utroligt optaget af, at børnene får en god barndom, at de trives og er lykkelige. De fleste kinesiske mødre er langt mere fokuseret på fremtiden og de mere hårde værdier. Børnene skal tilegne sig viden, forbedre sig og gøre deres allerbedste.”

Nicklas Bendtner

Thomas Bendtner er far til fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Han tvivler på, om samfundet er gearet til at udvikle børn, der som Nicklas skiller sig ud fra mængden.
”Nu for tiden er man lynhurtig til at give børn diagnoser. Havde Nicklas gået i skole i dag, er jeg ret sikker på, at han var endt med en eller anden diagnose. Blev han ikke aktiveret, var han en af den slags, der kravlede rundt på væggene. Han kunne simpelthen ikke sidde stille i seks timer. Der skulle ske noget.”

I al slags vejr

I Lind uden for Herning har 44-årige Per Vesterby planer om at skabe den næste Nicklas Bendtner. Han træner intensivt med sin 8-årige søn Victor.
”Vi træner uanset hvad. Kun hvis der er snestorm eller hård frost i banerne, må vi trække indendørs. Det er i løbet af vinteren, hvor vi virkelig kan rykke ham i forhold til de andre. De spiller højst lidt indendørs en gang eller to om ugen, mens vi altså har tænkt os at holde frekvensen oppe hele vintersæsonen.”
Selv om Victor allerede er meget bedre end andre drenge på sin alder, går faren ikke rundt og roser ham konstant.
”Kun når han fortjener det. Jeg er ikke sådan en far, der hele tiden går rundt og klapper mine børn på ryggen. Det tror jeg ikke er sundt,” svarer Per Vesterby og tilføjer:
”Det er også vigtigt for mig, at han ikke får indtryk af, at han har et medfødt talent. Man skal være meget forsigtig med at fortælle børn, at de er store talenter. Det lægger både et pres på deres skuldre og gør måske, at de gør sig mindre umage, fordi de regner med, at talentet bærer dem igennem,” siger Per Vesterby, der er overbevist om effekten af sit arbejde med sønnen.
Skulle det alligevel ikke lykkes, har arbejdet ikke været spildt, mener han.
”For det første har Victor lært noget om at arbejde fokuseret for at opnå et mål. Han har lært, hvordan man bliver god til noget – en viden og en egenskab, han vil få masser af brug for i fremtiden. For det andet har vi haft det utrolig hyggeligt, mens det stod på,” svarer Per Vesterby og tilføjer:
”Var det bedre, at jeg lå hjemme på sofaen, mens han sad på sit værelse og spillede computer, sådan som det foregår i mange hjem? Nej, for mig at se, er det intet negativt ved det, vi gør. Kun positivt.”

Vind med dit barn
Af Niels Ole Qvist
256 sider. 249,95 kr.
Udkommer 6. november 2011
Forlaget Turbulenz
Bogen kan købes på www.turbulenz.dk

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.