Det danske magasin i Spanien
Shoptalk oktober 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det er altid sjovt at handle i Ewalds Matbutik
De mange danskere på Kysten har taget rigtig godt imod dagligvarebutikken Ewalds i Los Boliches i Fuengirola, hvor der nu er mulighed for at få mange af de dagligvarer, man savner fra Danmark. En af butikkens ejere, Annika Wikström, fortæller, at Ewalds gerne vil hjælpe kunderne med at gøre madlavningen i hverdagen sund og nem samtidig med, at man i butikken også kan finde lækkerier til lørdagshygge eller en festmiddag.
”Der er ikke noget i vejen med spansk mad,” forsikrer Annika, ” men når man har boet i Spanien i en længere årrække, begynder man at blive træt af den traditionelle spanske madlavning. Min familie og jeg har boet her i mange år, og vi foretrækker mad, der ikke indeholder så meget fedt som spansk mad, og vi kigger derfor meget på fedtindhold, tilsætningsstoffer mm., når vi køber varer hjem. Inden vi sælger en madvare i butikken, prøvesmager vi den altid selv, så vi kan fortælle kunderne, hvad de kan forvente sig.”
Bageriet tilbyder hjemmebagt brød uden tilsætningsstoffer. En af efterårets nyheder er brødet “Jylland”, et honningsødet fuldkornsrugbrød, der er bagt efter den oprindelige danske opskrift. Butikkens anden ejer, Ewald Wikström, fortæller, at han selv er meget opmærksom på det brød, han spiser. Der bliver derfor ikke solgt frosne brød i butikken, hvorimod alt bages fra bunden.
Udover det friske brød har Ewalds et stort udvalg af fisk, specielt sild, der er importeret fra de mest anerkendte producenter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Men derudover kan man også få luksusrejer, krebs og gravad laks. Efteråret byder også på andre røgede fisk samt rensdyrkød, elg eller bjørnekød til festlige lejligheder.
Kunderne kan prøvesmage mange af varerne i butikken. Og selvom julen ikke lige er om hjørnet, vil der også i den kommende tid være julevarer på hylderne, så kunderne er sikre på at kunne få det, de behøver til højtiden.
Alle danske juledelikatesser kan forudbestilles hos Ewalds allerede nu. Annika og Ewald ønsker alle velkommen i butikken til en sjov og tilfredsstillende indkøbsoplevelse.

Liberty Seguros tager kampen op mod maskinerne
Med over 150.000 internationale kunder i Spanien er Liberty Seguros det mest populære forsikringsselskab blandt udenlandske borgere bosat her i landet, og det er der flere grunde til. Den brede vifte af forsikringer, der dækker bil, bolig, liv, ulykke, fritid og erhverv alle til fornuftige priser kombineret med en personlig service har vist sig at være den perfekte opskrift på succes. Hermed vil mange måske mene, at virksomhedens målsætning er nået, men ikke hos Liberty Seguros.
Der har de sidste par år på bl.a. forsikringsmarkedet været en stigende tendens til at lade kunderne blive betjent af “maskiner”, der fører kunden igennem kundeservicesystemet uden nogen reel kontakt med et levende menneske. Det har nu fået Liberty Seguros til at intensivere markedsføring af selskabets personlige kundeservice. Det sker ud fra den overbevisning, at maskiner og båndoptaget vejledning ikke er i stand til at hjælpe en fortvivlet kunde, der har brug for svar her og nu. Derimod bliver kunden endnu mere frustreret og føler sig hjælpeløs i det, der ofte er en meget alvorlig situation.
Hvor Liberty Seguros tidligere fortrinsvis har fokuseret på bilforsikringer, intensiveres markedsføringen af alle selskabets forsikringer nu med hovedvægten ligger på den personlige service, hvor kunderne kan få personlig rådgivning alle årets dage 24 timer i døgnet. Denne fokusering gælder selvfølgelig ikke kun på den centrale kundeserviceafdeling, men ligeledes hos de mere end 2.500 forsikringsagenter fordelt over hele landet, hvor samme retningslinjer gælder overfor kunderne.
For yderligere information om Liberty Seguros se www.libertyseguros.com/expatriates, hvor der også er mulighed for at finde en forsikringsagent, der hvor du bor.

MÁSmovil fokuserer 100% på det skandinaviske marked
Den norsk/spanske mobil- og internetudbyder MÁSmovil, der i 2006 tog konkurrencen op med de store mobiludbydere på det spanske marked, tager nu et stort skridt for at yde en komplet service til de mange skandinaver, der er delvist eller permanent bosat i Spanien. Med medstifter af MÁSmovil, norske Christian Solli Nyborg, i spidsen bliver der etableret en afdeling, der kun tager sig af det skandinaviske marked. ”Til trods for det store antal nordmænd, danskere og svenskere i Spanien er der ingen af de andre mobiludbydere, der tilbyder en tilpasset service til de udenlandske kunder, selvom der i dag er tale om et betydeligt segment på mobilmarkedet. Og det er kun i ganske få tilfælde, at kunderne kan blive betjent på engelsk. Det er min erfaring efter mange år inden for telekommunikationsbranchen hos bl.a. Ericsson samt min store viden om det spanske marked, at skandinaver foretrækker kundeservice på deres eget sprog, og det gør vi derfor noget ved”, fortæller Christian. I sidste måned dannede MÁSmovil som den første mobiludbyder i Spanien et kundecenter med skandinavisktalende personale, hvor kunderne vil blive betjent på deres eget sprog.

Men ikke kun servicen overfor de skandinaviske kunder vil blive betydeligt forbedret. Allerede i juli måned reducerede MÁSmovil sine samtalepriser til Norge, Sverige og Danmark med op til 25% set i forhold til måneden forinden. Det betyder, at kunderne nu kan ringe til Skandinavien til meget fordelagtige priser. Prisen på samtaler til fastlinjetelefoner koster 0,06 euro pr. minut og 0,15 euro pr. minut til mobiltelefoner. En stor del af MÁSmovils succes skyldes også det store net af forhandlere på Costa del Sol, hvor der de sidste år er kommet mange professionelle MÁSmovil-udbydere til. Det gælder hele kyststrækningen fra Manilva i vest til Nerja i øst med den største koncentration i Fuengirola og Marbella.

Dansk ferieboligportal med vokseværk
Siden 2002 har Feriebolig-Spanien.dk ageret bindeled mellem boligudlejere og -lejere over hele Spanien. Fra den spæde start med blot én medarbejder og hjemmesidetekst på kun dansk og engelsk har virksomheden vokset sig så stor, at den i dag tæller 13 medarbejdere, som udbyder boliger på 10 sprog. Hvert eneste år har firmaet oplevet en kontinuerlig fremgang på ca. 30 %, både hvad angår trafik på hjemmesiden og omsætning. Manden bag virksomheden hedder Claus Sørensen, og det var ifølge ham det kæmpe udbud af boliger og den dårlige organisering af udlejningen, der for godt ni år siden fik ham til at gå ind i branchen.

”Der var jo et enormt marked for udlejning af boliger i Spanien, og der var ikke rigtig nogen, der formidlede kontakten. Derfor tog jeg chancen og startede Feriebolig-Spanien.dk, og det har vist sig at være en rigtig god idé,” siger Claus Sørensen, der i dag fungerer som daglig leder. Han kan på nuværende tidspunkt tilbyde ca. 5200 boliger overalt i Spanien, og det er alt lige fra nicher som gamle vandmøller og slotte med egen kirke til klassiske villaer eller toværelseslejligheder.
I hælene på Feriebolig-Spanien.dk’s succes er flere virksomheder trådt ind på markedet. Alligevel fortsætter væksten i Claus Sørensens firma ufortrødent. Han har selv et bud på årsagen.
”Vi har valgt fuldstændig at fokusere på det spanske marked, så vi er efterhånden specialister på området,” forklarer virksomhedsejeren, der også nævner den gode pris for annoncørerne, som en årsag til succesen. ”Vi er alt for billige,” griner Claus, hvis pris på 199 euro for en udlejningsannonce er under halvdelen af nogle konkurrenters ditto.
Årligt har Feriebolig-Spanien.dk godt 6 millioner besøg. Det tal skal gerne blive endnu større, hvis Claus’ mål om 10.000 boliger og indlemmelse af det russiske marked bliver en realitet.

Centro Idea fylder 23 år
Lørdag d. 8. oktober indbyder det skandinaviske indkøbscenter på vejen mellem Fuengirola og Mijas til stor fødselsdagsfest.
Butikkerne i Centro Idea har sat alle sejl til for at give fødselsdagsgæsterne en fin oplevelse, og der er således gode tilbud på skandinavisk mode og lingeri, kosttilskud og helseprodukter, boligtekstiler, hårplejeprodukter, smykker og skønhedspleje mm.
Dagen igennem kan man lade sig underholde af den populære gruppe Tres Divos, der optræder med megahits af Andrea Bocelli, Michael Bublé og Il Divo samt de store musicalnumre fra verdens største teatre og operahuse. For de musikalske arrangementer står et af gruppens medlemmer, Nicholas Pound, der har været hovedrolleindehaver i musicals sat op i Londons West End, fx Jean Valjean i Les Misérables, Juan Perón i Evita og Don Quixote i Man of la Mancha. Yderligere har han optrådt som Perón i Evita og Molokov i Chess på Spectrum i Oslo.

Ligesom Nicholas har Tom Lowe været professionel sanger i mere end 25 år, og kan fremvise et flot CV med mange store roller i Storbritannien.

De to kapaciteter mødte Arran Harding her på Costa del Sol, hvor han har levet af at synge igennem en årrække. Gruppen Tres Divos blev etableret i 2009, og der har konstant været bud efter dem lige siden. Nu kan du altså høre dem synge i Centro Idea, hvor der naturligvis er gratis entré.
“Vi håber, at rigtig mange både faste kunder og nye ansigter vil lægge vejen forbi”, siger Kasper Viggo Jensen fra Dansol, der står bag Centro Idea’s drift. “I løbet af sommeren har Delicatessen skiftet hænder, og Luís og Raúl, som også ejer den danske slagter, Favoritten i Los Boliches, er klar til at tage imod kunderne med masser af nye, skandinaviske specialiteter. Den italienske restaurant Da Bruno er i fuld gang med ombygningen af sit lokale, og indtil de er klar til at åbne, er det Delicatessen, der varetager udskænkningen her i Centro Idea.
Og så håber vi selvfølgelig, at arbejdet på Mijas-vejen snart er færdigt, så man igen kan køre lige til og fra centret fra Fuengirola.”
På Centro Ideas fødselsdag indbyder Delicatessen til reception, så de nye ejere kan hilse på kunder og venner samt byde på en forfriskning i forretningen.
Centro Ideas fødselsdag fejres altså lørdag d. 8. oktober fra kl. 11 til 16 med levende musik, masser af gode tilbud og en lækker frokostplatte til kun 5,50 euros.
Du finder Centro Idea på Ctra. de Mijas km. 3,6 – lige ved siden af SEAT.

BoConcept udvider teamet med to nye indretningseksperter
For at imødekomme de mange behov og ønsker fra kunderne har BoConcept ansat to nye medarbejdere. De to har stor ekspertise indenfor boligindretning og kan derfor også være behjælpelige på det område. Morten Messina har mange års erfaring indenfor møbelbranchen, og han ved, hvad der rør sig af nye trends. Han har et godt øje for detaljer og er altid parat med et godt råd. Nahida Jansson er også velbevandret i møbel- og designbranchen. Hun er ekspert i at sammensætte farver og stil og har et stort talent for at afkode de ønsker og idéer, de mange kunder har. Både Morten og Nahida taler engelsk, spansk og skandinavisk. Alle er velkomne til at kigge ind til BoConcept og hilse på det nye team, og lejligheden kan samtidig benyttes til at hente det nye katalog fra BoConcept. Du kan læse mere om virksomheden på www.boconcept.es.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa