Det danske magasin i Spanien
Shoptalk september 2011

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Et ikon fylder år
Sidste år fejrede det legendariske franske design- og møbelfirma Roche Bobois sit 50 års jubilæum, og allerede igen i år kan de fejre rund fødselsdag. Denne gang for sofaen Mah Jong, der i 1971 blev designet specielt af Hans Hopfer til Roche Bobois. At det skulle vise sig, at denne sofa ville blive et ikon for Roche Bobois, og en kæmpe salgssucces, var en positiv overraskelse for firmaet.
Med det firkantede og flytbare design, der giver brugeren mulighed for fleksiblilitet, er Mah Jong sofaen gennem årene blevet tilpasset tidens trend, og mange store modedesignere har hjulpet til med at skabe fornyelse og give ikonet nye klæder. Man kan nu købe Mah Jong med møbelstof designet af Kenzo og Missoni, mens det var den franske haute couture designer Jean Paul Gaultier, der i 2010 klædte sofaen på i anledning af Roche Bobois 50 års jubilæum. Mah Jong kan også betrækkes med andet stof, alt efter kundens individuelle ønske. Men Roche Bobois er meget mere end Mah jong sofaen. Det er stil på et højt niveau. Hos Roche Bobois Marbella finder man udstillingslokaler på mere end 1200 m2, hvor de forskellige specialdesignede kollektioner kan opleves.

Der er den moderne del (Los Contemporaneos) med sofaer i læder og stof, reoler, stole, spiseborde, belysning samt moderne designmøbler. Hos Roche Bobois kan du også købe møbler i “Daquacryl”, et product af polymer-plastik, der er meget holdbart, og ved det, at det er gennemfarvet, kan møblet hvis det får ridser, genoppudses. Man kan også se den klassiske kollektion i Provence inspireret stil, kirsebærmøbler, sofaer, borde m.m., og så har Roche Bobois en linie med Neoindustrielt design. Det er klassiske møbler, store lænestole og sofaer, moderniseret med farverige stoffer, stål og jern blandet med diverse træsorter.
For inspiration og design er Roche Bobois Marbella et sted, der skal opleves. Cecile Peyrard og hendes team af professionelle indretningseskperter er klar til at hjælpe dig. Ctra. Cádiz-Málaga, Km. 185, 29603 Marbella, Tel: 952 77 78 58. www.roche-bobois.com

 

Dansk Urban Design siden 1952
Ofte kræver det blot en god ide. Det gælder bl.a. de designermøbler til gode priser, som Jens Ærthøj Jensen og Tage Mølholm havde i tankerne, da de i 1952 etablerede møbelforretningen BoConcept.
Dansk tradition for møbelproduktion af høj kvalitet samt funktionelle og simple løsninger var grunden til, at dansk møbeldesign og –produktion i 1950’erne fik stor succes. Tendensen gjorde sig også gældende for BoConcept, hvis succes i Danmark førte til stor eksport samt en vision om at forvandle den lille møbelfabrik BoConcept til Danmarks største møbelforhandler med mere end 250 franchisebutikker og 90 shop-in-shop-butikker i mere end 50 lande på verdensplan.

En stor del af BoConcepts møbler bliver stadig designet og produceret i Danmark, ligesom da Jensen og Mølholm etablerede virksomheden. I dag fokuserer BoConcepts danske og internationale designere hele tiden på nye farver og stilarter. Leverandører i andre verdensdele udvælges nøje med henblik på at opretholde samme høje standard som i 1952 samt det holdbare, pålidelige og funktionelle design, som BoConcept er kendt for, og som kunderne altid efterspørger.
BoConcepts vægt på Urban Design kræver megen energi, moderne tankegang og en stor forkærlighed for design og tendenser. Udviklingen indenfor Urban Design på verdensplan kræver meget af designerne, der altid sørger for, at lækkert og funktionelt design går hånd i hånd, selv når der ikke er megen plads. Det betyder også, at BoConceopt kan tilbyde muligheden for at skræddersy en sofa eller et reolsystem, så det passer til kundens boligforhold. “Alle vil have lækkert design. Behovet for at føle sig tilpas i sit hjem eksisterer overalt, hvad enten der er tale om Shanghai, Berlin New York eller Málaga. Vi opfylder behovet for godt dansk håndværk, urban design og funktionelle møbler”, siger Jan Petersen fra BoConcept på Mijas-vejen.Hvis din bolig har behov for en “make over”, så læg vejen forbi BoConcept, hvis nye, lækre katalog er på gaden med trends og inspiration.
Besøg BoConcept på Ctra. de Mijas km. 3,5 eller gå ind på hjemmesiden www.boconcept.es. Tlf. +34 951 242 092.

 

Bedre syn, nye bryster eller en flad mave
Kosmetiske indgreb bliver stadig mere almindelige og er et valg, som mange tager for at forbedre deres livskvalitet. Det er ingen hemmelighed, at vi bliver mere og mere bevidste om vores udseende og helbred, og derfor har Europæiske Behandlingsrejser indgået et samarbejde med det velrenommerede privathospital Hospital Quirón i Málaga, og kan nu tilbyde kosmetiske operationer, der alle udføres af højtuddannede specialister med stor international erfaring. Beslutningen om samarbejdet er truffet med den begrundelse, at hospitalet og lægerne har et højt etisk og fagligt niveau.
Men her er ikke kun tale om kosmetiske indgreb. Faktorer som fx et bedre syn spiller en stor rolle for mange mennesker, der oplever gener i deres dagligdag. En LASIK-behandling (forbedring af synet med laser) tager ikke mere end 15 minutter, men betyder et liv uden briller og kontaktlinser for patienten. Andre problemer kan også nemt afhjælpes, og Europæiske Behandlingsrejser tilbyder en lang række kirurgiske behandlinger som løft, forstørrelse eller reduktion af brysterne, løft af øjenlåg, pande og ansigt, fedtsugning samt hudreduktion.

Fælles for alle indgreb er, at Europæiske Behandlingsrejser er med patienten fra første minut. Det er nemlig essentielt, at patienten føler sig tryg under hele behandlingsforløbet. Derfor foregår den første konsultation altid hos Europæiske Behandlingsrejser, hvor patienten sammen med en af selskabets sygeplejersker via en videokonsultation taler direkte med kirurgen på Hospital Quirón. Sammen med kirurgen drøftes ønsker og forventninger, og derefter fastlægges selve udførelsen af det kosmetiske indgreb.
Da Europæiske Behandlingsrejser er en del af Europæiske Rejseforsikring er det vigtigt, at behandlinger på Hospital Quirón inkluderer en skræddersyet forsikringspakke, der skaber den størst mulige tryghed for patienten. Derfor kan Europæiske Behandlingsrejser, som noget helt unikt i samarbejde med Patientforsikringen i Danmark, tilbyde en forsikring mod fejlbehandlinger, der dækker i forbindelse med en planlagt operation og ved afbestillinger helt op til selve operationen. Derved forpligter Europæiske Behandlingsrejser sig til at følge Patientforsikringens afgørelse. Ordningen er en garanti for at Europæiske Behandlingsrejser altid yder den høje kvalitet, som de er kendt for.
Læs mere om Europæiske Behandlingsrejser på www.behandlingsrejser.dk.

Allerede nu tilbyder BOX-TV 6 tillægskanaler som Viasat Golf og TV2 News
Lanceringen af BOX-TV til danskere og nordmænd på Kysten i foråret var en stor succes, og siden er efterspørgslen steget voldsomt. Derfor har Nicolai Aarestrup, indehaver af Danelca, besluttet at indgå et samarbejde med svenske Tomas Davidsson, TD Sat&Sound, for også at kunne tilbyde en pakke med svenske kanaler. Det betyder, at både Danelca og TD Sat&Sound nu leverer BOX-systemer på Kysten til både danskere, svenskere og nordmænd.

”Lanceringen af BOX-TV her på Costa del Sol har overgået alle mine forventninger. Efterspørgslen stiger stødt, og jeg møder ikke andet end tilfredse kunder,” fortæller Nicolai. ”Derfor har jeg i samarbejde med Tomas Davidsson besluttet at udvide programpakken, så de danskere og nordmænd, der skulle have lyst, nu også kan få de svenske tv-kanaler i samme gode kvalitet, som de danske og norske kanaler. Desuden er der nu også mulighed for at få yderligere seks tillægskanaler, bl.a. ViaSat Golf og TV2 News.”

Nicolai mener, at den store succes skyldes den simple måde, som systemet fungerer på. ”Så snart systemet er installeret, er det bare at sætte sig til rette i sofaen og nyde de mange nye programmer. Systemet fungerer på en standard internetforbindelse samtidig med, at man bruger sit normale internet. Dog skal BOX-TV mindst bruge 1 MB for at sikre, at billedet er samme kvalitet som øvrige TV-systemer som fx parabol-TV.
Nicolai forventer, at efterspørgslen vil forsætte med at stige, specielt fordi der ikke er nogen skandinaver i dag, der gider se TV-kanlaer i dårlig kvalitet, og det undgår man 100% med BOX-TV. Før systemet blev lanceret blev det testet flere steder på Kysten, og alle testpersoner var positivt overraskede over kvaliteten. Det samme gælder de mange nye kunder.
På grund af den store efterspørgsel på systemet og tilgangen af flere forhandlere af modtagerne, har BOX-TV nu fået sin egen hjemmeside til at dække kunderne i Spanien og Frankrig. Hvis du ikke vil gå glip af, hvad der sker på dansk TV, så find din leverandør på www.box-tv.dk.

 


Caroline Krabbe (tv) ses her sammen med Annemette og Morten Lorentzen, Lars Wiboe, galleriejer Annemette Albrectsen og Dorthe Krabbe.

Fernisering i København
Keramiker Dorthe Krabbe og billedkunstner Caroline Krabbe fra Frigiliana har netop udstillet nogle af deres værker i Albrectsens Galleri København.
Ved ferniseringen d. 11. august i det lille, men dejlige galleri, som er én af de mange pavillioner, der omkranser Kongens Have, var der mødt så mange gæster op, at man virkelig “kom hinanden ved”. Repræsentant for Danes Worldwide i Málaga, Jens M. Jensen, havde sørget for at sprede budskabet blandt sine medlemmer, der for manges vedkommende holdt ferie i Danmark – og der var en hel del spaniensdanskere blandt gæsterne.
Ejeren af galleriet, Annemette Albrectsen, var godt tilfreds med det store fremmøde, og både Dorthe og Caroline Krabbe havde travlt med at hilse på og vise deres dejlige kunstværker frem. Den kendte kunstmaler, Arne Haugen Sørensen, som er gift med Dorthe Krabbe, var selvfølgelig taget med familien til Danmark, og han havde lige så travlt med at svare på spørgsmål og tale med de mange gæster.

 

Tilfældigheder sendte nye Centro Sanum-ejere til Kysten
Det stod mildest talt ikke i kortene for bare et år siden, at fysioterapeut og Centro Sanums nye daglige leder Rikke Markussen i dag kan skrive virksomhedsejer på visitkortet. Salgsannoncen blev set ved lidt af en tilfældighed, og det var da også bare ment som en joke, at Rikke e-mailede opslaget videre til sin mand, Peter.
”Jeg sendte ham annoncen for sjov, og spurgte, om det ikke var noget. Jeg modtog et svar, som spurgte ’hvornår vi flyver vi?’, og sådan opstod det egentlig,” fortæller Rikke, der efterfølgende tog kontakt til daværende ejer Jacob Lindgreen. Prisen lød ’ganske fornuftig’, og derfra begyndte drømmen om et udenlandseventyr for alvor at tage form.
I dag står Rikke og Peter så som nyudklækkede ejere af Centro Sanum, som de har planer om at drive videre i stil med den tidligere ejer. Rikke varetager selv alt, der har med fysioterapi og genoptræning at gøre, men huset tilbyder også blandt andet massage, akupunktur og pilates, ligesom der inden længe flytter en psykolog ind. Der vil hos Centro Sanum fortsat være hovedfokus på nordeuropæiske kunder, men – understreger Rikke – spanske kunder er selvfølgelig også velkomne.
På sigt leger Rikke og Peter med tanken om at koble en webshop til Centro Sanum, men den idé er endnu ikke kommet videre fra det spæde stadie. I første omgang koncentrerer de sig om Centro Sanum i den nuværende form.
Rikke og Peter Markussen inviterer til reception for nye og gamle kunder torsdag d. 29. september kl. 16-19 i Centro Sanum i Centro Idea på Mijas-vejen.

 

Finn og Jacob indtager Costa del Sol
Den 13. november får Kystens danskere en unik chance for at opleve hjemlandets vel nok mest populære komikerpar gennem de sidste 30 år. Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard har nemlig endnu engang slået sig sammen og inviterer i samarbejde med Eventhuset publikum til at opleve alt det bedste fra de to herrers mange fælles projekter gennem årene. Rammen om denne enestående event bliver koncertsalen Sala Fortuna på det femstjernede Hotel Torrequebrada i Benalmádena Costa, hvor der er plads til 550 gæster i salen og på balkonpladserne. Stolene er ikke på klassisk manér opstillet i rækker, men arrangeret om borde, som gør stemningen hyggelig og intim. Henrik Andersen hedder manden bag arrangementet, og han har store forventninger til de erfarne komikeres comeback.

”Finn og Jacob har en utrolig bred appeal og har siden 80’erne lavet noget af det bedste komik i Danmark. Så jeg forventer et rigtig godt show, som vil give en masse latter i salen,” siger Henrik Andersen.
Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard er nok mest kendt for deres berømte reklamer for Tuborg Squash og for filmene Jydekompagniet og Jydekompagniet 3 – der blev aldrig lavet en Jydekompagniet 2, da ”2’ere altid bliver en fiasko.” Derudover er det blevet til diverse sketch og liveshow, og det er en sammenkogning af alt det bedste fra disse ting, der ruller over scenen den 13. november kl. 18.00.
Showet varer 2 X 50 minutter, og der vil for gæsterne være gode tilbud at hente i hotellets restaurant og kasino. Billetter kan allerede nu købes nedenstående steder og koster 25, 30, 35 eller 40 euro. Du kan desuden læse mere om showet i næste nummer af La Danesa, hvor vi bringer et interview med Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard.

Billetter kan købes hos:
Fuengirola: Café Copenhagen, La Panera, Holger Danske, Restaurant Lucía, UniOptica, Karen & Martin, Vitamina, Frisør Hair Inspiración, Casa Danesa, Restaurant Kromand, Café La Vida, Private Investment v/ John Frank
Arroyo de la Miel: Candy
Torremolinos: DSS
Marbella: Handelsbanken, Nykredit
Torre del Mar: Muebles Pirámides Puerto
Nerja: Annis Vitalshop, Olé Optica
Almuñecar: Café Rosa, Delta Estates
Eller bestil online på www.eventhuset.es. Info-line: Tel. 670 63 57 86

 

Alternativ tilgang til psykologi kan erstatte medicin
Dr. Frank Stahl har været psykolog i over 40 år, og har praktiseret i Sverige, Spanien og England. Derudover har han haft egne tv- og radioprogrammer i flere lande, ligesom han har skrevet flere bøger ompsykologi. Det er derfor en erfaren herre, der tilbyder behandlinger inklusiv hypnose mod bl.a. panikanfald, depression, angst, fobier, ADHD eller afhængighed og som også kan hjælpe, hvis der er knas i parforholdet. Frank Stahl tror på, at den rigtige bearbejdning af hjernen kan gøre en hel del medicin overflødig, og arbejdet med at påvirke hjernen i en hensigtsmæssig retning er derfor helt centralt i Franks behandling. “Hjernen er så kompleks, at den indeholder det meste af den medicin, vi behøver. Det handler om at få den i tale, at programmere den på ny, for så er den så intelligent, at den selv kan reparere de fleste skader”, siger Frank Stahl, der lægger stor vægt på at skabe de rigtige rammer om behandlingen, som foregår i konsultationen i hans eget hjem.

“Jeg prøver at gøre behandlingen så afslappet som muligt. Det skal helst være lidt hyggeligt, selv om det er alvorlige emner, vi taler om. Derfor går jeg heller ikke så meget op i, om vi går lidt over den aftalte tid, hvis bare der er fremgang at spore”, siger Frank. Han har selv tidligere været ramt af panikanfald, selv fundet kuren mod disse, og har desuden haft andre af de sygdomme, han behandler, tæt inde på livet. “Så jeg ved, hvad du har været igennem, og det er altså vigtigt,” siger han. “Hos mig får du aldrig et ‘tag dig sammen’. Jeg er bundærlig i mine behandlinger og kalder en spade for en spade, hvilket klienterne som regel sætter pris på, da vi derved kan komme direkte ind til kernen af problemet og spare tid”.
Du kan besøge Franks hjemmeside www.thedreamwalk.com eller kontakte ham.
For mere information og tidsbestilling på 609 50 30 21.

 

Gunnel’z Fashion – industri-cool og hippie-chik
Inspireret af urban-chic butikkerne i industriområderne i London og New York slog Gunnel Bergman tidligere i år dørene op til Gunnel’z Fashion. Strategisk placeret i San Pedros industriområde har Gunnel skabt et helt nyt koncept på Costa del Sol. Her er der fyldt med moderigtige mærker; tøj, træsko, smykker, tasker, og alt, hvad du behøver for et fuldendt outfit.
Da Gunnel kom til Kysten for 13 år siden, fik hun stor opmærksomhed for sin træsko. Det skabte idéen til Gunnel’s Zuecos, som i dag er blevet en succes med grossistsalg af træsko i Europa og til individuelle kunder verden over. Nu har det udviklet sig til denne industri-cool og moderigtige butik i San Pedro.

Inspirationen til sortimentet henter Gunnel fra sine mange rejser, og på bøjlerne hænger blandet andet Hanne Bloch, som har arbejdet for Missoni i 20 år, hvilket ses i hendes design, og det franske mærke Charlie Joe med sin enkle, minimalistiske og chikke stil. Smykkerne kommer blandt andet fra Nina Stockholm, som med sine sølvvedhæng i kombination med ben, slangeskind og sten matcher tøjet perfekt. Her findes også Temple of Spirited Living, håndlavede smykker af genanvendt, naturligt eller organisk materiale.
Træskoene designer Gunnel selv. De er håndlavede i Sverige, fremstillet af svensk træ og italiensk læder. Her findes lette sandaltræsko, træsko, træskostøvler i alt fra enkle og klassiske farver til blomstrede og med leopardmønstre, eller hvorfor ikke et par i sølv til cocktaildresset?
Stilen er trendy og hippie-chik, kombinationerne uendelige, og alting er udvalgt af Gunnel. Servicen er god, det er bekvemt, sjovt og passer helt rigtigt i tiden. Og så er prisen desuden overkommelig.
Gunnel’z Fashion, C/Dublin, 21. Pol. Ind. San Pedro. Tel: +34 962 78 56 02 / www.gunnelhome.com / Blogg: gunnelszuecos.blogspot.com

 

Succesfuld behandlingsform kommer nu til Spanien
Der er megen fokus på at motionere og træne kroppen, men da det er ansigtet, der har størst betydning for vores førstehåndsindtryk af et andet menneske, er det netop det, som danske Elsebeth Nybroe-Nielsen koncentrerer sig om. “Afhængig af om vi ser et glad, afslappet og harmonisk ansigt eller et, der ser træt, surt eller ulykkeligt ud, bliver vi tiltrukket eller frastødt af det”, siger hun og forklarer om den naturlige ansigtsløftningsmetode, som hun nu introducerer i Spanien.
“Med den naturlige ansigtsløftningsteknik, udviklet af Stanley Rosenberg, kan du bløde op på de følelsesmæssige spor, livet har afsat, så du kommer til at se yngre og gladere ud. Under behandlingerne afspændes bindevævet og de ca. 100 muskler, der er i ansigtet, hårbunden, halsen og det øverste af skuldrene.
Spændinger i bindevævet forårsager rynker. I takt med at vi bliver ældre, “synker alt mod syd”, og huden klæber sig til musklerne på samme måde, som tøj kan klistre sig til kroppen. Når det sker, nedsættes elasticiteten og blodcirkulationen”, forklarer Elsebeth.

“Behandlingerne løfter ansigt og sind på samme tid. Nyere forskning har vist, hvordan berøring ét enkelt sted kan få hele kroppen til at slappe af. Det er et utrolig blidt og effektivt behandlingsforløb. Og resultaterne taler for sig selv”, lover hun. “Forløbet består af seks behandlinger hver af en times varighed fordelt over 1 – 6 uger. Hver behandling starter med en analyse af huden og det underliggende bindevæv. Derefter arbejder jeg i dybden med musklerne i ansigtet, hovedbunden, halsen, nakken og den øverste del af skulderne.”
“Har du lige haft ferie?”, “Du ser så glad ud”” er typiske kommentarer til Elsebeths klienter efter behandlingen, som i øvrigt er velegnet til alle aldersgrupper og til både mænd og kvinder. Teknikken kan også hjælpe folk med arvæv og delvise ansigtslammelser.
Elsebeth Nybroe-Nielsen introducerer den naturlige ansigtsløftningsmetode i Spanien. Se mere om hendes baggrund, behandlingen og resultaterne på www.enncare.com
E-mail: elsebeth@enncare.com eller telefon 633 637 855.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa