Det danske magasin i Spanien
En uforglemmelig jul på Rold Storkro

En uforglemmelig jul på Rold Storkro

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Sneen ligger fin og hvid, frosten bider i kinderne, mens solen sender sine svage vinterstråler ned på det sneklædte landskab. Dådyrenes ellers fredelige færden i skoven forstyrres pludselig, og flokken fordeler sig hurtigt ud i terrænet, da en gruppe eventyrlystne personer langsomt bevæger sig gennem sneen mod en stor gruppe grantræer. Begejstringen er stor, for endelig har gruppen fundet det, de kom efter – det perfekte juletræ. Værktøjet findes frem, og med små hurtige hug fældes det majestætiske træ, der nu skal pyntes med kugler, engle og stjernestøv. Der holdes en velfortjent pause. Den friske vinterluft krydres med duften af frisk hjemmebag, og de medbragte termokander går på tur, inden gruppen vender hjemad igen. Træet rystes for sne, og gruppen tager fat i stammen og begynder turen tilbage – alle i højt humør og med stor lyst til at komme hjem til ilden i pejsen. Dådyrene er tilbage, og mens de følger med i dagens store begivenhed, finder skoven atter ind til sin rolige natur.

Den ideelle juleferie
Gæsterne er nu endelig kommet indendørs igen, og selvom kulden har sat sit præg, viser ilden i pejsen og de varme drikke hurtig sin effekt, og lysten til at begynde pyntningen af juletræet stiger. Snakken går lystigt i krogene om dagens skoveventyr og den store glæde ved i år at holde jul på Rold Storkro, hvor barndommens dejlige juleminder kan genopfriskes. Mange af gæsterne er kommet langvejs fra, mange endda fra sydligere himmelstrøg, hvor sne og dansk julehygge ikke rigtig kan opnås. De har derfor valgt at fejre julen i Danmarks største skov ved Rebild Bakker på en af landets hyggelige kroer, Rold Storkro. Kroens fantastiske beliggenhed i Rold Skov og med naturparken Rebild Bakker ved siden af er de perfekte kulisser skabt for en uforglemmelig jul. Men hermed er eventyret ikke slut, for Rold Storkro tilbyder nemlig en komplet juleoplevelse, hvor alt fra juletræspyntning, gløgg foran pejsen, julemiddag, julegudstjeneste og julefrokost er med i prisen. Nætterne tilbringes på et af de 43 dejlige dobbeltværelser, der alle er holdt i hyggelig, klassisk landstil dog med moderne faciliteter. De mere kræsne gæster kan booke et af de to deluxe-værelser, hvoraf det ene har en romantisk himmelseng og det andet en privat altan. Bøgesuiten er også en mulighed. Den har separat sove- og opholdsstue samt en lille terrasse og eget spa. Lige meget hvor man vælger at få sin nattesøvn, hersker der ingen tvivl om, at man vågner veludhvilet og frisk til nye oplevelser hver eneste morgen.

Traditionerne holdes ved lige
Det er ikke kun kulisserne, der gør Rold Storkro til det perfekte sted at fejre julen. Et andet stort plus er, at man ikke behøver at bekymre sig om de mange timers tilberedning af julemaden i køkkenet, men i stedet kan klæde sig pænt på, og lad kroens køkken servere en god, traditionel, dansk julemiddag. Juleaften står menuen på mange dejlige juledelikatesser. Aftenen indledes med et glas champagne, og derefter serveres der god, gammeldags hønsekødsuppe med hjemmelavede kødboller samt grøntsager, andesteg af frilandsænder serveret med æbler, svesker, hvide og brunede kartofler, rødkål, sødt og surt samt naturligvis en dejlig andesauce. Desserten er velsmagende ris a la mande med lun kirsebærsauce. Når maven er fyldt indtages Storstuen og det flot pyntede juletræ afsløres. Alle de gæster, der har lyst, tager hinanden i hånden, sangstemmerne findes frem, og der danses om juletræet på traditionel vis. Når repertoiret af julesange har nået sin ende, er der mulighed for at fortsætte festlighederne med kaffe, knas, chokolade, kager, frugt og nødder samt naturligvis med et glas cognac eller likør.

Dagene derpå
Efter det store måltid juleaften byder første juledag på en tiltrængt udflugt i den friske luft.. Turen gå til den lille skov Mosskov og Store Okssø og derefter ned til stranden ikke langt fra kroen, hvor gæsterne bydes på formiddagskaffe. Klokken 13.00 serveres der en stor julefrokost på kroen med alt, hvad der hører sig til.

Efter en forholdsvis afslappende 1. juledag er der igen 2. juledag flere oplevelser på programmet. De morgenfriske gæster har mulighed for at spise en dejlig morgenmad allerede fra klokken syv, men hvis man er et b-mennesker, er restauranten heldigvis åben til klokken ti, så dagen ikke startes på tom mave. Efter morgenmaden går turen til Thingbæk Kalkminer, hvor gæsterne kan opleve de 3.000 levende lys, der skaber en hyggelig og eventyrlig hulestemning, hvor minernes skulpturer bliver levende i skæret fra de blafrende stearinlys. Efterfølgende nydes der en dejlig frokost på kroen, hvorefter gæsterne trækker hver til sit og forbereder sig på, at dette års dejlige ophold på Rold Storkro desværre har nået sin ende.

De gæster, der ikke kan vente et helt år på at genbesøge Rold Storkro, kan benytte sig af de mange andre lækre oplevelser, kroen byder på. Desuden er det selvfølgelig muligt selv at booke et par overnatninger og lægge sine egne planer. Der er nemlig altid et stort udbud af aktiviteter i området, hvoraf kan nævnes:

  • Wellvære®, som er det perfekte ophold, når man ønsker at slippe væk fra den stressede hverdag. Udstyret med rygsæk og kildevand kan man udforske den omkringliggende natur og det vidunderlige dyreliv med vildheste, vildsvin, urokser, kronvildt og ørne.
  • Golfophold i samarbejde med Hobro Golfklub med en overnatning fra søndag til mandag. Der er mulighed for at spille både søndag eftermiddag og mandag formiddag.
  • Romantiske dage i “Eventyrets Syvmileskov” er den perfekte måde at tilbringe et par romantiske dage i den danske natur sammen med livets store kærlighed. Opholdet er tilrettelagt, så de passer til nyforelskede par, kærestepar eller ægtepar med mange år på bagen.
  • Vildtfestivalen den 21. oktober byder på vildtbuffet med en bred vifte kolde, lune og varme retter samt supper, oste og pæretærte, kort sagt månedens mest aktuelle retter tilberedt på en fantasifuld måde. Hele ugen frem til og med den 27. oktober er restaurantens menu spækket med vildtretter a la carte.

Læs mere om juleopholdet på Rold Storkro på www.rold.dk. I sektionen “Oplevelser” er der en liste over alle de forskellige ophold, som kroen tilbyder. For bestilling af brochure eller booking af ophold kontakt Rold Storkro på roldstorkro@rold.dk eller +45 98 37 51 00.

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa