Golfsiderne december 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Lee Westwood – ny verdens nr. 1
Lee Westwood sad i sin sofa i England og fulgte Andalucía Valderrama Masters. Hvis ikke tyskeren Martin Kaymer sluttede med en topplacering, ville Lee Westwood blive nr. 1 i verden. For nøjagtig et år siden var der ingen som troede på, at Tiger Woods i de kommende år ville fravristes tronen, som han har haft i mange år. Et turbulent privatliv og en skilsmisse har påvirket ham så meget, at han ikke har vundet en turnering i 2010. At det går op og ned, er Lee Westwood et godt eksempel på. Efter at have vundet Order of Merit i 2000, var Westwood igennem et voldsomt formdyk, hvor han var helt nede som nr. 266 på verdensranglisten.
At blive nr. 1 i verden er ikke noget, man kan planlægge. Alle troede, at Tiger var urørlig. Form kommer og går og ingen troede på Lee Westwood som verdens nr. 1. Lee Westwood takker i dag sin far for den støtte, han har fået igennem hele sin golfkarriere. Derfor var det helt naturligt, at champagnen kom frem, da hans forældre overværede, at han blev verdens nr. 1. De kommende turneringer bliver meget spændende at følge, da Westwood bliver jagtet af Martin Kaymer, Tiger Woods og Phil Michelson, som alle kan blive verdens nr. 1, hvis de vinder én af de kommende turneringer.

Proark Golf – Topgolf til fantasipris


Spil frit på 6 baner hele 2011 for kun 1700 kroner.

La Danesa er stolt over samarbejdet med Proark Golf, der giver herboende danskere en enestående mulighed for billig golf på nogle af Danmarks bedste golfbaner.

Proarks golfbaner er to baner i Skjoldenæsholm, Hjarbæk Fjord, Blokhus Klit, Odense Eventyr og Kalø. Du kan blive langdistancemedlem med ret til frit spil hele året på alle Proarks golfbaner for 1700 kr., dog med et tillæg på 500 kr. for frit spil på Trent Jones banen på Skjoldnæsholm.

Skjoldenæsholm
Du kan glæde dig til at spille to forskellige 18 hullers golfbaner, begge i international standard, anlagt i den historiske atmosfære omkring Skjoldenæsholm Gods. Banerne ligger i et smukt kuperet landskab, hvor de naturlige forhindringer – små søer, stendiger og skovarealer – giver udfordringer og rig afveksling i spillet.

Den ene bane er designet af den amerikanske, verdensberømte banearkitekt, Robert Trent Jones Jr. Denne bane giver optimale udfordringer i de smukke omgivelser, med store, anlagte søer og 55 bunkers og sine 6094/5191 meter fra gul/rød tee er den ikke bare blandt de længste baner i Danmark, men også en af de mest taktiske.

Du har mulighed for at benytte den store driving range, to puttinggreens, to indspilsområder med øvebunkers samt en 9 hullers par-3 bane – alt tæt på klubhuset.

I det eksklusive klubhus finder du golfrestaurant og lige udenfor en terrasse med udsigt mod banen, golfshop, golfbiler samt omklædningsfaciliteter med sauna.

Proark Golf Skjoldenæsholm ligger ca. 45 minutters kørsel fra København, ved det landskendte Skjoldenæsholm Sporvejsmuseum.
Der er mulighed for overnatning på Skjoldenæsholm Hotel.

Blokhus Klit
Proark Golf Blokhus Klit ligger i et af de skønneste ferieområder, tæt ved vand og by og i skøn natur. Den smukke 18 hullers golfbane byder på stor variation i landskabet – den bugter sig igennem plantage, klit og åbent land krydret med den barske vesterhavsnatur.
Der er mulighed for at indtage et dejligt måltid mad i restauranten eller på terrassen.

Nye golfere
Her er en af Danmarks bedste 9 hullers "Pay and Play-baner", og mangler du udstyr kan det lejes i proshoppen, som har, hvad der behøves for at komme i gang. Proark Golf Blokhus Klit tilbyder desuden gode træningsmuligheder med stor overdækket driving range og 9 hullers "Pitch and Put-bane" samt putte green.

Hvis du har brug for at få justeret golfsvinget, tilbyder deres pro’er daglig undervisning samt løbende golfskoler hen over sæsonen. Proark Golf Blokhus Klit råder over 10 nybyggede ferielejligheder, som ligger ved banen. Lejlighederne er indrettet med dejlig opholdsstue og åbent køkken, to soveværelser, lækkert badeværelse samt bagrum til opbevaring af golfudstyr.

Hver lejlighed har en hyggelig terrasse med eftermiddags- og aftensol samt udsigt til Pay and Play banen.

Odense Eventyr – Historiske rammer på Fyn
Proark Golf Odense Eventyr, som blev åbnet i 1993, er beliggende i grønne omgivelser på toppen af Odense.

Golfcentret består af en 27 hullers bane af international standard, en udfordrende DGU-rated Pay and Play bane samt en 6-hullers par 3-bane. Af træningsfaciliteter tilbydes en ny overdækket driving range, stor indspilningsgreen med bunker og to indbydende puttinggreens.

Klubhuset er indrettet med alle moderne faciliteter såsom touchscreen til booking, fladskærm med aktuelle oplysninger, mødelokale, omklædningsrum med sauna, badehåndklæder, shampoo og hårtørrer samt små opbevaringsskabe til fri afbenyttelse for gæsterne.

Nyholm Golf Academy står for al undervisning. De har det nyeste videoudstyr samt videoanalyse og kan give dig den bedste trænerrådgivning.
Shoppen er fra 2010 overtaget af Proark Golf og den har velassorteret golfudstyr og beklædning til den almindelige golfer.

Endvidere findes en 1.klasses cafe/restaurant med flot panoramaview, som betjener gæster og medlemmer såvel som selskaber.

Proark Golf Odense Eventyr har gennem årene lagt bane til større begivenheder. I september 2006 blev der f.eks. afviklet Ladies European Tour "Nykredit Masters" med stor succes.

Hjarbæk Fjord
Proark Golf Hjarbæk Fjord ligger, som det antydes i navnet, helt ud til Limfjorden. Det er en meget spændende og udfordrende 27 hullers bane, som er anlagt i en fantastisk natur i let kuperet terræn med flere af hullerne helt ud til fjorden.

Der findes en super restaurant, som er placeret på 1. sal med udsigt over banen og fjorden. I klubhuset finder du også en velassorteret proshop samt omklædning med sauna og mødefaciliteter. Der er også gode træningsfaciliteter, driving range, indspilningsgreen og putte green samt en 6-hullers par-3 bane.

Proark Golf Hjarbæk Fjord er ikke kun en rigtig god bane – der er også 24 lejligheder samt rigtig gode mødefaciliteter. Lejlighederne ligger i gåafstand til klubhuset.

Kalø
Djurslands grønne paradis.

Med køreafstand under 30 km til Århus, Randers, Grenå, Tirstrup Lufthavn og Ebeltoft er Kalø meget centralt beliggende for golfere fra hele landet.
Kalø Golf Center har en 18 hullers bane af internationalt format. Banens course rating er for herrer 72,3 slope 134 og for damer 71,8 slope 127.
En af Danmarks flotteste Pay and Play-baner ligger i en gammel frugtplantage. Træningsfaciliteterne består af bl.a. en driving range med over 35 udslagningssteder, stor indspilningsgreen og øvebunker.

I umiddelbar tilknytning til det store klubhus ligger restaurant Møllerens Hus, en stor velassorteret pro shop og en putting green med en fantastisk udsigt.

Langdistancedlemmer
Der er mange fordele ved at være langdistancemedlem af Proarks golfbaner. Udover Proark banerne har medlemmerne ret til specielle rabatter på følgende baner: Værløse Golfklub, Mølleåens Golfklub, Sct. Knuds Golfklub, Næstved Ny Golfklub og Sydsjælland Golfklub.
Greenfeepriserne ligger på 200 kroner på hverdage og 250 kroner i weekenden. Medlemmer får også rabat, hvis man ønsker overnatning på golfcentrene.
Kontakt Brit S. Nedergaard på e-mail: bsn@proarkgolf.dk eller telefon +45 70 21 19 00

Marbella Golf & Country Club bliver smukkere


Når man har spillet Marbella Golf, har det skæmmet denne naturskønne bane, at et planlagt hotelbyggeri i 11 etager aldrig er blevet færdiggjort. Det har stået som et rædselsfuldt skelet og det er nu lykkedes at få en nedrivningstilladelse fra Marbella Kommune. Nedrivningen er i gang og skelettet ventes at være helt væk i løbet af et par måneder.
Marketingsdirektør Antonio Conde Galdó fortæller, at man i løbet af 2011 vil tage stilling til, om der skal bygges på jorden. Nedrivningen koster ca. 100.000 euro.

Santana i sol og blæst


Medlemmerne af Club de Golf Dinamarca på Mijas Golf holdt fællesmatch på Santana Golf d. 14. november. Der var i alt mødt 20 spillere op, som spillede stablefordturnering i et flot men lidt blæsende vejr. Efter matchen var der fællesspisning og præmieoverrækkelse. Præmierne var sponseret af Dansk Bank og Bounty Club. Da matchen var en stor succes, har medlemmerne besluttet, at det godt kan blive en tradition.

Resultaterne blev:
A-rækken
1. Ib Brøndum 32 point
2. Claus Rasmussen 31 point
3. Benny Seiffert 29 point
B-rækken
1. Ulla Müller 33 point
2. Niels Yde 32 point
3. Ernst Stub 32 point

European Tour – Race to Dubai
Pr. 14. november 2010
1. Martin Kaymer 3.283.930 euro
2. Graeme Mcdowell 2.916.330 euro
3. Lee Westwood 2.362.143 euro
4. F. Molinari 2.249.324 euro
5. Ernie Els 1.911.760 euro
6. M.A. Jiménez 1.907.952 euro
7. Ch. Schwartzel 1.873.139 euro
8. E. Molinari 1.785.937 euro
9. Louis Oosthuizen 1.767.617 euro
10. Ian Poulter 1.681.697 euro

23. Anders Hansen 1.023.772 euro
43. Søren Kjeldsen 703.165 euro
55. Thomas Bjørn 612.047 euro
59. Søren Hansen 522.783 euro

Verdensranglisten
Pr. 14. november 2010
1. Lee Westwood 8,70 point
2. Tiger Woods 8,25 point
3. Martin Kaymer 7,81 point
4. Phil Michelson 7,61 point
5. Steve Stricker 6,94 point
6. Jim Furyk 6,87 point
7. Paul Casey 6,16 point
8. Luke Donald 5,90 point
9. G. Mcdowell 5,57 point
10. Rory Mcillroy 5,53 point

77. Anders Hansen 1,90 point
80. Søren Kjeldsen 1,83 point
113. Thomas Bjørn 1,42 point
117. Søren Hansen 1,41 point

La Quinta Golf & Country Club: Luksusgolf i golfvalley

La Quinta Golf & Country Club er beliggende i et pragtfuldt resort, kun 5 min. fra Puerto Banús og med direkte afkørsel fra motorvej A7 ved San Pedro.

La Quinta golf er designet af Monolo Pinero og de første 18 huller åbnede i 1989. Manolo Pinero er tre gange world champion vinder og han har vundet mange internationale priser. Manolo Pinero er også involveret i La Quinta´s akademi og golfskole. Han har boet i Marbella siden 1989 og ved siden af sit arbejde i akademiet designer han golfbaner i hele verden.

Golfbanen
La Quinta Golf har 27 huller fordelt over 3 gange 9 huller, som kan kombineres efter ønske.

A-banen er 2707 meter fra gult teested og 2345 meter fra rødt teested. Banen har brede fairways og er virkelig godt designet. Her vil det være en god idé at bruge woods og lange jernslag. Greens virker nemme og her har du gode chancer for en virkelig god score. A-banen hedder San Pedro.
B-banen er efter min mening de bedste 9 huller. Den er 2445 meter fra gult teested og 2138 meter fra rødt teested. B-banen hedder Ronda og har smalle fairways og fantastiske greens, der er meget bugtede og som er svære at læse. Rundt om B-banen ligger de mest eksklusive villaer, som falder naturligt ind og på ingen måde forstyrrer oplevelsen af en topbane.

C-banen, som hedder Guadaiza, er den længste af de tre baner med 2896 meter fra gult teested og 2461 meter fra rødt teested. Selvom det er den længste, er den også den letteste. Den kan anbefales til højhandicappere. Der er brede fairways med få doglegs og rimelig nemme greens.
Til lav- og middelhandicappere vil jeg anbefale at spille A+B banerne, til middel og højhandicappere vil jeg anbefale A+C banerne.

De tre sløjfer og hele anlægget er i en fantastisk stand, mange huller har udsigt over Middelhavet.

Banen fortjener 4 golfbolde

Priser
Denne topbane er naturligvis ikke billig, men du får "value for money". Spiller du mellem kl. 8:00 og 9:00 er prisen 75 euro med buggy.
Hvis du spiller efter kl. 15:00 er prisen 75 euro med buggy.
Hvis du spiller efter kl. 9:00 og før kl. 15:00 er prisen 100 euro med buggy.
Hvis du går ind på www.laquintagolf.com, kan du booke din egen tid og du kan også bestille tid til golfundervisning.
Der er tit "last minute offer" både på golf og overnatning på Hotel Melía La Quinta & Spa.

Klubhuset
Udover de 27 huller er der mange aktiviteter. Klubhuset indeholder restaurant, bar og cafeteria, hvor der bliver holdt mange banketter og møder. I forbindelse med restauranten er der en kæmpe terrasse, hvor du kan nyde udsigten over Middelhavet og de andre topbaner i Marbella Golf Valley bl.a. Los Naranjos.

Golfakademiet
Det sociale liv på La Quinta er helt specielt og mange bruger golfakademiet til at blive en bedre golfer. Dygtige instruktører finder ud af dine svagheder og underviser derefter. Du kan nøjes med en times undervisning, men kan også vælge undervisning i helt op til fem dage. Der er speciel undervisning for børn og for grupper.
La Quinta er også perfekt til ferier i kortere eller længere tid. Du kan booke hotellet eller en lejlighed med 2-3 soveværelser, som kan rumme op til 6 personer. Der er specielle golfpriser til feriegæster der bor på La Quienta Resort.

Af Stig Wiberg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa