Det danske magasin i Spanien
Sommerdrikke med vin og cava

Mens jeg sidder og skriver denne artikel er det overskyet udenfor og måske regner det lidt senere, men jeg går ud fra, at når denne artikel bliver trykt, er sommeren og solens varme stråler for alvor kommet til Costa del Sol, og vi vil alle søge skygge og forfriskende drikke for at kunne holde varmen ud.

Når sommeren for alvor nærmer sig og varmen tager fat, ændrer vinbehovet sig også. Det er på tide at skifte de mørke og tunge ud med de mere lette og friske.
Derfor skal vi se lidt på forskellige friske sommerdrikke, som passer godt til de varme sommerdage, og de er naturligvis alle lavet med vin eller cavaß.

Tinto de Verano (sommerrødvin)
Det vidunderlige ved denne drik er, at den er så simpel at lave. Som med mange andre sommerdrinks skal man bare huske at sikre sig, at man har nok is. Man må aldrig løbe tør for is….
Den traditionelle Tinto de Verano er den simple blanding af rødvin med Caceras, som er en let sødlig, transparent sodavand (findes ikke i Danmark). Bland halv rødvin og halv Caceras i et glas godt med isterninger og evt. en lille skive citron.
I de senere år har man kunnet bestille flere typer af Tinto de Verano på barerne og restauranterne. Nu blander mange rødvinen med Fanta limon eller med Sprite, alt efter smag. Mange laver den endog af en blanding af det hele. Men altid med rødvin og en til to skiver lime eller citron, godt med is og derefter Caceras, Fanta limon eller Sprite. Prøv jer frem og find jeres egen ynglings-Tinto de Verano. Jeg vil helst selv have halv Sprite og Caceras – med rødvinen naturligvis. Og godt med is og lime.
Og glem alt om den Tinto de Verano, I kan købe færdigblandet i 1 1/5 liters flasker. Den er ikke halvt så god, som den man selv laver fra bunden. Og man skal slet ikke bruge en dyr rødvin til denne drik, en vin med god farve er dog vigtig, ellers bliver drikken lidt bleg.

Vin med jordbær
Det bugner med jordbær i forretningerne, så prøv lige denne opskrift, som jeg fandt på internettet. Først troede jeg ikke, at jordbærene ville passe særligt godt til rødvin, men da jeg prøvede, er det faktisk en enormt forfriskende og velsmagende drink på varme sommerdage.

Man skal bruge:
• 1 flaske rødvin (ikke for kraftig, men heller ikke for syrlig)
• jordbær – gerne søde
• isterninger
• et par skiver lime (hvis jordbærene er meget søde)
• lidt rørsukker (hvis jordbærene ikke er særligt søde)
Isterningerne kommes i bunden af en kande, og de overhældes med jordbær skåret i mindre stykker. Er jordbærene meget søde, kan man bruge et par skiver lime. Har man derimod fået fat i nogle ikke særligt søde jordbær, så er lidt rørsukker på sin plads. Over dette hælder man en flaske almindelig rødvin, rører lidt rundt og serverer det i vinglas med sugerør.

Drikkevarer til grill
Det er iskold øl, kølig hvidvin, god rødvin og masser af sodavand, som står øverst på hitlisten, når der bydes til samling omkring grillen på en lun sommeraften.
Men har du lyst til at servere noget andet, så er Sangria sommerens drik.
Sangria er en klassisk spansk drik (navnet kommer fra ordet sangre, som betyder blod), en vin-punch som indeholder vin, sædvanligvis rødvin, spiritus og frugt, sodavand og gerne et sødemiddel. Andre ingredienser kan også høre med. Der findes mange forskellige varianter og opskrifter.
Her får I et par opskrifter, som I kan prøve jer frem med.

Opskrift på klassisk sangria
• 1 flaske spansk rødvin (saftig, ikke for kraftig vin er at foretrække)
• Ca. 1 dl flydende honning
• 1 citron, 2 appelsiner, 2 ferskner og 1 æble
• Spiritus f.eks. gin, vodka eller martini
• 1-2 flasker appelsin- eller citronsodavand eller dansk vand
• Isterninger
Frugterne skrælles og deles i mindre stykker.
Frugtstykkerne og appelsinskrællerne lægges i en bowl, rødvinen hældes over og det hele trækker i køleskab 2 – 6 timer.
Tilsæt spiritus og smag til med honning.
Lige før servering tilsættes sodavand, mousserende vin eller danskvand og isterninger.

Hvis sangriaen laves på hvidvin kan f.eks. bruges jordbær, hindbær, melon.
TIP: Istedet for isterninger, så kan du bruge frosne vindruer. De fortynder ikke drikken, når de tør op og er samtidig pæne at se på.

“Lidt anderledes” Sangria lavet med Cava, fersken og hindbær

(Opskrift til 4 personer)
cava 1 flaske
sukker 3⁄4 dl
vand 1 dl
citron 1 stk.
fersken 2 stk.
hindbær 1 dl
rosenvand

Kom sukker og vand i en lille gryde, og kog op. Afkøl sukkerlagen helt. Kom en halv flaske cava på en kande. Pres citronen herned og smag til med sukkerlage og lidt rosenvand. Start med 2 tsk. rosenvand, og smag dig frem. Kom isterninger, skiver af fersken og hindbær i fire glas. Kom resten af cavaen i kanden, hæld op, og servér.

Fortsat god sommer!

Af Jeanett Lorentzen, Birdie Vinos

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.