Det danske magasin i Spanien
Portugisisk idyl: Tavira

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Der er kun fire timers kørsel fra Costa del Sol til Portugal. La Danesa har taget turen og faldt pladask for en lille by på Algarve-kysten. Tag med til Tavira.

Det er let at blive forelsket i dette sted. Tavira finder du helt i syd og lige over den spanske grænse.
For dig, som ønsker variation fra byerne langs vores egen kyst, kan Tavira byde på fantastiske strande, landsbyidyl i lange baner, færre biler, få turister og mindre støj end på den spanske side af grænsen.

Tid til ro
En gåtur rundt i centrum af Tavira, mens solen er på vej ned i vest, er balsam for sjælen. Du kan vælge mellem flere små, lokale restauranter til aftensmaden, nogle af dem har udendørsservering, hvor du kan sidde ude i fred og ro og bare lade øjnene vandre; ud mod floden Gilão, som fra gammel tid har delt byen i to, på den romantiske bro, som knytter de to dele sammen eller på alle kirkespirene, som forsigtigt rager op over hustagene.

Mindre støj
Portugiserne virker som et mere roligt folkefærd end spanierne. På de små, hyggelige barer og serveringssteder kæmper to fjernsyn ikke om opmærksomheden med hver sin kanal, sådan som det ofte er almindeligt på spanske barer, og højrøstet snak opleves sjældent.
Da vi går gennem Tavira, dukker der mange gamle bygninger fra 1700-tallet op, som i dag er restaurerede og godt bevarede. Andre huse står for tur til en istandsættelse. Her finder du ingen masseturisme eller store strandhoteller. Tavira skal nemlig bevares, som den er. Byens eneste moderne hotel – Puerta Nova – ligger helt i udkanten af centrum og ødelægger ikke den landsbyidyl, som præger Tavira.

Kultur, kultur
Den gamle bybro midt i centrum er spærret for trafik og er et kært tilholdssted, når en forsigtig aftenbrise byder på en let forfriskning, før Tavira går til ro for natten.
På vestsiden af broen har de lokale myndigheder restaureret den åbne plads uden for byens gamle rådhus. Der er bygget en fast udendørsscene. Gennem hele sommersæsonen er der arrangementer hver aften, gerne med gadeteater, koncerter og filmfestivaler. Lidt væk og langs yderkanten af pladsen finder du flere hyggelige udendørsserveringer på rad og række.

Europas bedste strande?
Fra den vestlige bred af floden Gilão går der både i rutefart ud til øen Ilha de Tavira, som ligger nogle kilometer uden for Tavira. Dette er stedet, hvor portugiserne og de få udlændinge, der trods alt har fundet frem til Tavira, nyder sol, strand og hav.
Strandene regnes for at være Portugals bedste og er blandt de ypperste i Europa. De ligger på sydsiden af øen, byder på finkornet, lysebrunt sand af bedste kvalitet og har for længst fået blåt flag.
Badevandet er rent og klart og næsten lige så varmt som ved strandene hos os på Costa del Sol, til trods for at de dejlige dønninger kommer fra Atlanterhavet og ikke Middelhavet.
Ved stranden finder du tre restauranter, som disker op med dejlige retter fra havet og gode drikke, udover en populær campingplads. Mange portugisiske familier tilbringer en stor del af ferierne herude.

Fakta om Tavira
• Regnes for at være Algarve-kystens flotteste by og har en historie, som går tilbage til omkring 2000 f.kr.
• Byen er altid blevet anset som strategisk vigtig. Udgravninger i området tyder på en stor romersk bosættelse i hundredtallene e.kr.
• For maurerne var byen vigtig på grund af sin fiskeindustri.
• Traditionelt har byen været et handelspunkt og center for udvinding af salt, produktion af tørret fisk og eksport af vin.
• Som de andre byer på Algarve-kysten blev alle de største bygninger ødelagt under det store jordskælv i 1755.
• Tavira har i dag mange flotte bygninger, som er bygget i tiden efter jordskælvet og har hele 37 kirker.
• Byen har stadig store anlæg, hvor der udvindes salt.
• Tavira har også vådområder med store flamingokolonier.

Af Arne Bjørndal

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa