Sportshots januar 2010

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

’El Clásico’ fra en anden vinkel

De fleste kender resultatet fra den sidste ’El Clásico’ mellem FC Barcelona og Real Madrid, så det vil vi undlade at nævne her. Til gengæld kommer her en række fakta, som viser, hvor meget fodboldkampen handler om og hvor store, de to klubber er.
• Det er den ligakamp i verden, der har den største mediebevågenhed. Det er kun slutrunder som EM og VM, som bliver transmitteret til flere lande, sidste gang blev den transmitteret direkte til 25 lande.
• Der er blevet spillet i alt 238 kampe mellem de to klubber, heraf kun de 207 har været officielle, mens resten har været venskabskampe.
• 68 af de officielle kampe er endt med sejr til Real Madrid, 61 til FC Barcelona mens 30 er endt uafgjort.
• Målscoren hedder 262-244 i Real Madrids favør.
• I alt har de to klubber haft 16 spillere, der har vundet Balon d’Or, som er pokalen til Europas bedste spiller, og ni, der har vundet FIFA World Player, der er titlen som verdens bedste.
• Ved sidste ’El Clásico’ anslog man, at der var fodboldspillere for en samlet værdi på over en milliard euro, set ud fra deres frikøbsklausuler.
• Den største sejr over rivalen har Real Madrid stået for, da de i sæsonen 1933/34 udraderede FC Barcelona med hele 8-2 på Bernabéu.
• Få år før satte kongeklubben en bemærkelsesværdig rekord, da de gik gennem en hel sæson uden et eneste nederlag. Ydermere tabte holdet ikke en eneste hjemmekamp i otte år, fra 1957-1965 hvilket svarer til 121 kampe.
• Et af de mere spektakulære resultater fandt sted 10. januar 1943, da kampen på Camp Nou endte 5-5. Den legendariske Real Madrid-spiller Alfredo de Stéfano er den mest scorende spiller i kampene mellem de to hold med ikke mindre end 19 fuldtræffere. På andenpladsen finder man endnu en Real Madrid spiller, nemlig Puskas, der har nettet 17 gange.
• Real Madrid er den klub, der har scoret flest mål på en sæson, nemlig 107. Den rekord var tæt på at blive slået i sæsonen 08/09 af FC Barcelona, der nettede 105 gange.
• De to klubber har til sammen vundet ikke mindre end 50 nationale mesterskaber, heraf er 31 gået til Real Madrid.

Spaniens suveræn i Davis Cup
Det spanske landshold i tennis spillede i begyndelsen af december finale i Davis Cup, tennissportens VM. Modstanderen var Tjekkiet, og finalen blev spillet på grus, der normalt er spaniernes foretrukne underlag, i Palau Sant Jordi i Barcelona.
Der skulle spilles i alt fem kampe, og Rafael Nadal startede som forventet og fejede sin tjekkiske modstander af banen i første kamp. Anden kamp blev en gyser, efter David Ferrer havde været nede med 0-2 i sæt, men alligevel kom tilbage og vandt kampen i fem sæt efter mere end fire timer på banen. Dermed førte Spanien 2-0 og skulle kun bruge en sejr i de sidste tre kampe, for at kunne vinde deres fjerde Davis Cup trofæ. Spanierne spillede med stor selvtillid, godt hjulpet på vej af tilskuerne og vandt doublen uden de store problemer.
Dermed var de sidste to singler ubetydelige, men spanierne ville alligevel sætte trumf på, og vandt også disse.
Den samlede sejr blev dermed på 5-0, noget der ikke var sket siden Sverige vandt i 1997. Tilbage står rekorden med tre sejre i træk, som blev sat af Australien for over 100 år siden. Spanien har således vundet to år i træk og starter forsvaret af mesterskabet i februar mod Schweiz med en vis Roger Federer på holdet.

Messi kåret til verdens bedste
Den argentinske fodboldkunstner, Lionel Messi, blev i starten af december kåret til verdens bedste fodboldspiller.
Argentineren, der til dagligt tørner ud for FC Barcelona, henviste Cristiano Ronaldo fra Real Madrid til andenpladsen, mens holdkammeraten Xavi Hernández sluttede som nummer tre. Det er tredje gang siden 2001, at en spanier er med på podiet. Fernando Torres sluttede sidste år også på en tredjeplads, mens Real Madrid legenden Raúl i 2001 sluttede et trin højere.
Den eneste spanier, der har vundet trofæet, var Luis Suárez tilbage i 1960.

Champions League opdatering
Det indledende gruppespil i den mest fornemme klubturnering Champions Leaguei fodbold fandt den 8.-9. december sin afgørelse. Der var hård kamp for at slutte på én af de to øverste pladser i puljerne, som ville give adgang til ottendedelsfinalerne, der spilles i foråret.
Atlético Madrid, der har skuffet fælt i både La Liga og Champions League, havde ikke meget at spille for i den sidste kamp, eftersom de ikke kunne nå at gå videre. Det bliver dog alligevel til europæisk fodbold i foråret, eftersom tredjepladserne kvalificerer sig til Europa League, der tidligere hed UEFA Cup.
Bysbørnene fra Real Madrid kunne med en sejr i kampen ude mod Marseille sikre sig førstepladsen i puljen og dermed møde en på papiret lettere modstander i ottendedelsfinalerne. Kongeklubben vandt overbevisende 3-1 og sluttede øverst i puljen foran AC Milan. Real Madrid har ikke vundet en gruppe i Champions League de sidste fem år, hvilket giver håb om endelig at komme i finalen som spilles på Bernabéu i maj.
FC Barcelona havde meget på spil i sidste runde og kunne nå at blive snydt på målstregen. Modstandere var Dynamo Kiev og med en temperatur på et godt stykke under frysepunktet i Kiev, var det ikke de optimale forhold for spanierne, der er vant til varmere himmelstrøg. Trods en tidlig føring til hjemmeholdet lod spanierne sig ikke stresse og vandt 2-1, det sidste mål scoret kort før tid på frispark af den argentinske guldfugl Lionel Messi.
Det andalusiske storhold Sevilla var allerede videre inden sidste spillerunde, og havde således kun placeringen i gruppen at spille for. Modstanderen var de skotske mestre fra Glasgow Rangers, der har skuffet i Champions League og ikke havde noget at spille for. Andalusierne havde stor overvægt i spil og chancer og vandt fortjent 1-0. Dermed er Real Madrid, FC Barcelona og Sevilla med i bowlen ved lodtrækningen til forårets ottendedelsfinaler.

Stort år i vente for spansk golf
I løbet af sæsonen for 2010 kan Spanien se frem til at få ikke færre end seks turneringer fra Europa Touren, og der skal blandt andet spilles på legendariske Valderrama.
De seks turneringer strækker sig over hele året og er som følger: Open de Andalucía, i marts på Parador de Málaga, Open de España, i slutningen af april i Sevilla, Open Cala Millor Mallorca på Pula i midten af maj, Madrid Masters i slutningen af maj på en endnu ikke fastlagt golfbane, Castelló Masters i oktober på CC. Mediterráneo og endelig Andalucía Masters, som spilles på Valderrama.
I samme ombæring har Spanien meldt sig ind i kampen for at arrangere den traditionsrige golfturnering Ryder Cup i 2018. Blandt konkurrenterne er Frankrig, Tyskland, Portugal, Holland og Sverige.

Tidligere Tour-vinder hjælper Contador
Efter det kom frem, at den dobbelte vinder af Tour de France, spanske Alberto Contador, besluttede at opfylde sin kontrakt med Astana, har mange stillet spørgsmålstegn ved, om holdet nu også er stærkt nok til at kunne hjælpe deres spanske kaptajn frem mod podiet i Paris. Holdet har mistet prominente navne som Lance Armstrong, Levi Leipheimer, George Hincapie, Andreas Klöden og Yaroslav Popovych. Alle nævnte ryttere, med undtagelse af Hincapie, er blevet en del af Lance Armstrongs nye hold, RadioSchack.
Der er dog hjælp at hente i og med det kasakhiske hold har hentet den tidligere Tour-vinder, Óscar Pereiro til holdet. Spanieren vandt det franske cykelløb tilbage i 2007 og vil dermed være en mærkbar forstærkning til Contador, der kan vinde Tour de France for tredje gang til sommer.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa