Det danske magasin i Spanien
Ristorante Le Tre Galline – Italiensk for begyndere

Ristorante Le Tre Galline – Italiensk for begyndere

 

Italiensk mad fra A-Z er, hvad Restaurant Le Tre Galline byder på, og her er ikke tale om italienske delikatesser i fåreklæder, men derimod den ægte vare. Derfor er restauranten det ideelle sted at spise, hvis man vil prøve andet end den almindelige pizza eller kedelige pasta. Le Tre Galline er uden tvivl svaret på en vaskeægte italiensk restaurant, og det giver sig også til udtryk i teamet bag Le Tre Galline. Restauranten er ejet af italienske Manuela Calvi bedre kendt som ”mama” og Mario Morra samt Helen Hernandez og Javier Gonzalez, der er ”silent partner”. Men det er Manuela og Mario, der sørger for restaurantens ”italiano-stemning” og med samme ære som italienere på bedste stereotype maner er kendt for.

Ægte italiensk mad
Det, der adskiller Le Tre Galline fra andre italienske restauranter, er det brede udvalg af italienske delikatesser fortrinsvis fra Torino, hvor restauranten i 1987 første gang åbnede for publikum. Hver eneste ingrediens er italiensk, og alt fra pasta til pizzabunde og saucer er hjemmelavede og friske. Mario slår fast, at intet fryses ned, alt kommer direkte fra komfuret, men anrettes og serveres på en delikat måde uden at det virker pompøst. Derfor kan Le Tre Galline nemt sammenlignes med en italiensk kogebog fra A-Z, der er gået videre fra forælder til barn igennem mange italienske generationer.

Stolthed er halvdelen af konceptet
Mario og Manuela fortæller stolt, hvordan Le Tre Galline åbnede i Torino i 1987, hvor restauranten oplevede stor succes med sin fokus på ægte, hjemmelavede retter. For selv i Italien er der mange, der giver sig ud for at være specialister i hjemegnens traditionelle retter, men som i virkeligheden bare har taget italienske klæder på. For seks år siden besluttede Manuela og Mario dog at sælge restauranten i Torino og flytte til Sydspanien, hvor de åbnede samme restaurant i Málaga centrum. Selvom de ikke længere er restaurantejere i Italien, fortæller Mario stolt, at deres tidligere restaurant i Torino stadig bærer samme navn. Navnet må der ikke ændres på, selvom restauranten får nye ejere. Det er Mario og Manuela, der ifølge italienske traditioner har patent på navnet, også selvom de nu bor i Spanien. Derfor har restauranten her på Kysten i dag stadig en navnesøster i Italien. For kort tid siden lukkede restauranten i Málaga på grund af metroarbejdet, men flyttede til Benalmádena få meter fra indkørslen til La Reserva de Higuerón. ”For det første er det nemmere at få parkering her, og så er der nem tilkørsel fra både Málaga og Marbella,” fortsætter Mario.

Egen ”pizzaiolo”
Med mindre man selv er italiener, er det nok ikke sandsynligt, at man ved, hvad en ”pizzaiolo” er. Manuela forklarer, at det er den person, der tager sig af at lave pizzaen lige fra blanding og formning af dejen til dekoration og bagning af pizzaen. Giorgio Tuscano er restaurantens ”pizzaiolo”, og det er skam ikke noget at gøre grin med. Han tager sit arbejde meget alvorligt og sætter en ære i hver eneste pizza, han laver. ”Pizzaer har lidt af et dårligt ry, og betragtes ofte som junkfood, men det er kun fordi, den der tilbereder pizzaen, ikke kender hemmeligheden bag tilberedningen. En pizza skal tilberedes med kærlig hånd. Følger man denne simple huskeregel, får man den perfekte pizza, som kærtegner gæsternes smagsløg” smiler Giorgio.

En stor familie
Manuela, Mario, Giorgio, Helen og Isabel er restaurantens kerne. Selvom de hver især har deres officielle titel, hjælper alle til der, hvor det er nødvendigt. Manuela står oftest i køkkenet, da det er fra hendes familie, at de italienske opskrifter kommer. Hun assisteres af Helen og Isabel, der begge fungerer som tjenere, og Mario som hjælper til hvor det er nødvendigt for at alt skal gå op i en højere enhed. Men i alles øjne er det Manuela, der er restaurantens ”mama”.
Restaurantens navn Le Tre Galline, der betyder ”de tre høns” er lidt af en familiehistorie. Da Manuela og hendes to søstre voksede op i Italien, kørte snakken altid non stop, de var umulige at få til at være stille, derfor kaldte deres mor dem altid hendes tre høns. I Italien er det almindeligt, at restauranter bærer indehaverens efternavn, men da Manuela ville starte sin egen restaurant i Torino, lagde hun hovedet i blød og kom frem til det meget anderledes navn Le Tre Galline. Men udover navnet er der ikke noget uortodokst ved Le Tre Galline.

Mamma mía for en menu!
Udover byens bedste pizzaer byder menukortet på alt fra forretter som Caprese og Carpaccio, traditionelle pastaretter som pasta Calabrese og pasta Amatriciana samt friske pastaretter som Fagottini og Cannelloni. Blandt restaurantens mange lækre pizzaer skal nævnes pizza Pinocchio, pizza Rugantino og pizza Le Tre Galline. Selv vinen, kaffen og likøren er også italiensk.
Fra mandag til fredag står Manuela for dagens ret, der altid er noget nyt og anderledes, der almindeligvis ikke er på menuen. Dagens ret serveres ved frokosttid fra mandag til fredag.
I december måned tilbyder restauranten desuden en speciel italiensk julemenu, der består af tre retter samt dessert eller kaffe til 22 euros, 25 euro eller 28 euro pr. person. Denne julemenu egner sig også til større selskaber, der for eksempel ønsker at holde julefrokost på en italiensk restaurant.

Også mad ud af huset
Sidst men ikke mindst kan man også bestille take-away, der leveres direkte til døren, og hvis man har lyst til at sidde i fred og ro, mens man bestiller sin mad hjemmefra, kan man gå ind på restaurantens hjemmeside www.letregalline.es og bestille det, man ønsker, hvorefter ordren bliver sendt til restauranten pr. e-mail, og maden leveret indenfor et kort tidsrum.

Ristorante Le Tre Galline
Centro Comercial Altos de Higuerón
Local 5 & 6
29639 Benalmádena

Tlf. 952 56 58 11
www.letregalline.es

Åbningstider:
Mandag – Søndag 13.00 – 16.00 og 19.30 – 23.00
Tirsdag lukket
Onsdag kun åbent om aftenen.

Af Louise Kathrine Pedersen Fotograf Alex Moreno

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.