Det danske magasin i Spanien
Shoptalk december 2009

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Nu også parkeringsservice hos Costa Biler

Costa Biler i Los Boliches, Fuengirola, har de sidste 20 år udlejet biler på Kysten. Med sin store flåde af udlejningsbiler og omfattende kundeservice er Costa Biler, ifølge indehaver Kim Pilgren, altid en god løsning, når man skal leje bil på Costa del Sol. Ved ankomst leveres udlejningsbilen personligt ved lufthavnsterminalen, og når man skal hjem igen afleveres bilen ved afgangsterminalen til en af Costa Bilers skandinaviske medarbejdere.
Costa Biler har for nyligt erhvervet et stort lokale ved Málaga lufthavn, og kan nu tilbyde kort- og langtidsparkering både uden- og indendørs. Priserne ligger fra 4,50 € pr. døgn, og et årsabonnement ligger fra 690 €. Inkluderet i prisen er bilvask, samt syn og service, hvis kundens skulle ønske det. Desuden er parkeringsydelsen fuldt forsikret.
Udover biludlejning og parkeringsservice har Costa Biler et stort udvalg af udlejningsbiler til salg. Der er tale om alt fra små biler som Fiat Panda til store luksusbiler som Mercedes. Alle biler sælges med 1 års garanti og er synede og røgfrie. Costa Biler tager sig desuden af alt papirarbejdet i forbindelse med ejerskiftet. Årsagen til det pæne udbud af biler er, at Costa Biler løbende fornyer sin udlejningsflåde. Sidst men ikke mindst tilbyder Costa Biler prisgaranti, hvilket vil sige, at hvis man kan finde en billigere udlejningsbil nøjagtig magen til den Costa Biler tilbyder, så tilbydes bilen til samme pris hos Costa Biler.
For yderligere information om Costa Biler se www.costabiler.dk.

Bagerforretningen Café Copenhagen har fået vokseværk


Det er efterhånden længe siden, Tina og Mads åbnede Café Copenhagen i Los Boliches, Fuengirola. Parret, der i mange år har været indenfor bagerbranchen på Kysten, har siden åbningsdagen haft stor succes, hvilket betyder, at udvalget af brød, kager, frokostanretninger samt delikatessevarer fra Skandinavien er blevet meget bredere, end da Café Copenhagen åbnede.
Her i december måned byder Café Copenhagen desuden på mange dejlige julelækkerier så som julekage, juleboller, småkager, gløgg med æbleskiver og masser af marcipan, nougat og juleslik.
Café Copenhagens succes betyder endvidere, at forretningen den 2. januar 2010 flytter i nye, større lokaler bagved den eksisterende café. Nærmere bestemt finder man fra det nye år Café Copenhagen ved siden af restauranten Mata Hambre, der hvor supermarkedet Navarrete tidligere lå. Lokalet er dobbelt så stort som det nuværende, og Tina og Mads benytter derfor lejligheden til at kombinere caféen med en stor delikatesseforretning, hvor man vil kunne finde skandinaviske varer til gode, konkurrencedygtige priser.
Tina, Mads og resten af personalet hos Café Copenhagen ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår og ser frem til at kunne betjene såvel nye som gamle kunder i den nye café fra nytår.

Nyt ansigt hos Flor Valentin


I forbindelse med åbningen af Flor Valentin II ved Centro Ideas hovedindgang fik Janne og Anna brug for endnu en kollega, som forstår sig på blomster, dekorationsartikler og boligindretning. Da Tonny Larsen en dag kiggede ind i butikken, og fortalte, at han netop havde solgt sin blomsterforretning i Danmark, tog Janne chancen og spurgte, om han kunne tænke sig et job. Det kunne han – heldigvis, for Tonny er en erfaren blomsterdekoratør med et stort kreativt talent.

"Jeg havde min blomsterbutik på Strandvejen i Hellerup i 19 år, men ønsket om at flytte til Spanien gjorde, at jeg satte den til salg. Pga. krisen tog det halvandet år, inden der var en køber, og i den tid rejste jeg i pendulfart frem og tilbage mellem København og Málaga. Så nu er jeg fastboende her, og jeg elsker det", siger Tonny. "Det har altid været min drøm at flytte hertil, og min familie og venner har tit sagt: en dag kommer han ikke hjem igen." Og sådan er det blevet.
"Jeg har været kanon-heldig med at få job i Flor Valentin, og Janne er verdens bedste chef. Selvfølgelig var jeg lidt bekymret over at skulle arbejde for en anden efter alle årene som selvstændig, men det går fantastisk godt. Det er også skønt at have fået kolleger, så man har nogen at tale med om sine ideer samt søge inspiration hos. Jeg er virkelig glad for min beslutning om at flytte og for mit nye liv i Spanien," fortæller Tonny og minder om julemarkedet i Centro Idea lørdag d. 12. december, hvor bl.a. årets juletræ kan købes.

Fakirmåtter og gangstave – den pefekte julegave


Time Shipping Spain, der har tilknytning til Sverige, Storbritannien og Spanien, markedsfører og sælger som noget nyt på Costa del Sol mange forskellige produkter, som fx fakirmåtter og gangstave, der fokuserer på helse samt forebyggelse af sygdom. Desuden tilbydes hudterapeutiske behandlinger i kundens eget hjem. De første produkter, der lanceres inden jul, er fakirmåtten (Yantramattan)e, som i Sverige er udnævnt til årets julegaveidé, samt de testvindende gangstave fra Axess.
Som udgangspunkt henvender Time Shipping Spain sig til skandinaver på Costa del Sol, men virksomhedens netværk i Spanien er stort, og det overvejes i nær fremtid at satse på hele det spanske marked.
Firmaets terapeuter, der er diplomuddannnede i Sverige, tilbyder ansigts- og spabehandlinger i afslappende omgivelser.
Time Shipping Spain har stor kompetence og erfaring indenfor helsevejledning, med speciale i helse- og profilundersøgelser samt forelæsninger. I Sverige har firmaets salg af træningsudstyr desuden været en stor succes.
Man kan besøge Time Shipping Spain på C/Leo i Riviera del Sol i Mijas Costa. Nemmest er det dog at henvende sig til firma via e-mail timeshipping.spain@euphony.es eller telefon +34 670 653 693, hvor personalet besvarer og hjælper kunderne med at opnå et helhedskoncept, der omfatter helse, velvære og forebyggelse af sygdom.

Fart over feltet med smarte farver og mønstre hos Mi Perla


Leg, sport, ferie eller skole – børnetøjsforretningen Mi Perla i Fuengirola har det hele. I modsætning til den traditionelle børnemode har Susanne, der er indehaver af Mi Perla, valgt at satse på anderledes børnetøj, der fanger børnenes interesse. Bluser og bukser i stærke farver, mønstre der sætter fart over feltet med racerbiler, motorcykler, tog og meget mere til drengene og sjove gamacher i stærk pink eller lilla samt patchwork-bluser med en cowboynederdel til pigerne. Det sidste touch kan være et par funky lakgummisko i pink til pigerne med lynlås og snørebånd, der også kan bruges på en regnvejrsdag eller et par seje gummisko til drenge med gummipolstring og et smart mønster.
Mi Perla fører fortrinsvist det danske tøjmærke Molo, men har også andre danske kvalitetsmærker. Størrelserne går fra 0-12 år og bomuldstøjet er slidstærkt og holder vask efter vask – også selvom der er krudt i ungerne i skolegården eller på legepladsen. Hos Mi Perla finder man Pippi vind- og regn-jakker i brun med frækt limegrønt for til drengene og i pink til pigerne. Og skal familien på skiferie i løbet af vinteren kan man nemt kombinere vind-jakkerne med en lækker fleecejakke med søde detaljer.
Til de helt små er fleecedragterne ideelle, da de ikke er for varme men utrolig dejlige og bløde for barnet. Mi Perla har dragter til små piger og drenge med ærmer, der kan vendes, så de fungere som vanter på en kølig dag.
Udover en bred vifte af spændende tøj har Mi Perla også solbriller, øreringe, hårelastikker, hårbøjler og armbånd ikke kun til pigerne men også til mødrene.
Mi Perla får løbende nye varer – fælles for tøjet er, at det er anderledes, farverigt, praktisk, slidstærkt og fyldt med liv. Desuden har Susanne forskellige ideer på tegnebrættet, som både børnene og forældrene vil kunne glæde sig til.
Forretningens åbningstider varierer fra uge til uge, men der åbnes hver dag kl. 10 eller kl. 11, åbningstiderne fastsættes altid lørdag og en uge frem. Som kunde skal man også være opmærksom på, at man ikke kan betale med kreditkort.
For mere information om efterårets trends indenfor børnetøj ring til Mi Perla på +34 633 230 740 eller besøg forretningen på Plaza de la Hispanidad i Fuengirola tæt på feriapladsen.
Som noget nyt her i december fører Susanne forskellige UNICEF-produkter. Blandt andet kan man købe UNIFEFs julekalender til børn hos Mi Perla.

Juletid hos Anni’s Vitalshop i Elviria
Det er juletid og hos Anni’s Vitalshop i Elviria fejres denne med en masse nye og spændende tiltag. Butikken i Elviria holder en særlig juleuge fra den 30. november til den 5. december, hvor der serveres dejlig julete og julegodter. De besøgende vil blive budt velkommen af biopat Maja Andersen og psykologisk rådgiver Malene Goth, der er de nye ansvarlige for Elviria afdelingen.
Hele ugen vil der være en masse gode tilbud, bl.a. på produkterne Q-10, Omni Vital og Ginkgo Biloba til energien og hukommelsen, Lepicol til fordøjelsen, sojaproteinsproduktet Body-Kraft til sportsudøvere samt immunforsvarsstyrkende produkter som C-long, Echina Gold, og vitamin- og mineralpillen Omnimin. Endelig vil der være tilbud på de berømte Aloe Vera hudpleje produkter fra Jason. Et nyt produkt hos Anni’s Vitalshop i julen er Berberin, der bl.a. er særlig god for diabetikere, cancerpatienter eller patienter med hjerte- og kredsløbssygdomme.
I juleugen kan de besøgende deltage i lodtrækningen af en gratis vitamin- og mineraltest eller en englekortslæsning. Anni’s Vitalshop sælger også smukke gavepakker i forskellige prisklasser, hvis kunderne lige står og mangler en god værtinde- eller julegave. En julegaveidé kunne være et gavekort til køb af vitaminer & mineraler, til en bio-kinesiologisk vitamin- og mineraltest, en clairvoyance session, en positiv psykologi session eller en englekortslæsning.

Udnævnelse
I forbindelse med implementeringen af Nykredits ny koncernstrategi 2013 – "Ét nyt Nykredit" – er repræsentationschef i Nykredit Marbella, Michael Ingolf Johansen (tidligere repræsentationschef i Cannes) udnævnt til områdedirektør for de private Nykredit centre og Forstædernes Bank filialer i Nordsjælland. Michael tiltræder det nye job senest den 1. april 2010.

Nykredit International, herunder Nykredit i Spanien er fortsat en vigtig del af den ny strategi. For at sikre kontinuitet overfor kunder og samarbejdspartnere og fortsat forretningsmæssig udvikling, vil souschef for Nykredit i Marbella, Christel Mark Hansen, varetage de fremadrettede arbejdsopgaver.

Centro Omega udvider med himmelske oplevelser
Kystens mest populære fodplejer, Yolanda fra Centro Omega, har igen nyheder på klinikken i Fuengirolas centrum. I november begyndte María nemlig på sit nye job som massør, og har allerede fået mange trofaste kunder.
María, der oprindeligt er fra Valladolid, taler et flot engelsk, og er derfor også i stand til at kommunikere med de ikke-spansktalende kunder om de problemer, som hendes behandlinger kan afhjælpe. Uddannelsen har hun taget i Katalonien på Escuela de Masaje Dr. Sagrera Ferrandiz, som er den eneste godkendte massøruddannelse i hele Spanien. Udover fysiologisk massage arbejder hun med zoneterapi og Reiki healing – og gerne en kombination.
Fysiologisk massage har været kendt i flere tusinde år for dens positive indvirkning på musklerne og kroppen. Den fysiske påvirkning af muskelvævet under massagen medvirker til en række forbedringer af kroppens funktionsevner, bl.a. forebyggelse og afhjælpning af infiltrationer, anspændte muskler,ischiasproblemer og spændingshovedpine, forbedring af blodcirkulationen, leddenes bevægelighed og styrke samt udskillelse af skadelige affaldsstoffer. Massagen er også med til at give rankere holdning og et øget velbefindende.
Mens Reiki er en mere spirituel behandlingsform, er zoneterapien meget konkret, og kombinationen af disse tre giver fantastiske resultater, har María fundet frem til. Hvorvidt der skal kombineres, og med hvilke behandlingsformer, beslutter hun, når hun møder kunden og har lyttet til dennes ønsker og behov.

La Danesa’s udsendte trængte til en antistress-massage ovenpå deadline, og Mária foreslog en afslappende ryg-, nakke- og hovedbundsmassage, zoneterapi samt cellulitis-massage på benene. Behandlingen foregik i et rum svagt oplyst af stearinlys og var helt i top, enormt afslappende og behagelig. Cellulitisbehandlingen af benene føltes særdeles effektiv, og det samme gjorde zoneterapien. En sådan himmelsk oplevelse varer i næsten 1,5 time og koster 45 euros. Rygmassage alene koster 25 euros. Idet Centro Omega, som bekendt, også tilbyder fodpleje, slanke- og skønhedsbehandlinger, kan man med fordel slå to – eller flere fluer med ét smæk.
For nærmere information om behandlinger samt tidsbestilling kontakt Centro Omega på 952 59 20 08.

Den skandinaviske dyrlægeklinik Pet Vet Kamu fejrer 10 års jubilæum


Fredag den 11. december er det 10 år siden, dyrlæge Susanne Kamu åbnede dyrlægeklinikken Pet Vet Kamu i centrum af Fuengirola. Det bliver fejret samme dag med en hyggelig reception fra kl. 14.00 – 16.00, hvor kunder og læserne af La Danesa, En Sueco og Det Norske Magasinet er inviteret til et glas Cava og en lille snack.
Ifølge Susanne er der de sidste 10 år sket utrolige fremskridt indenfor dyrlægebranchen på Costa del Sol. I modsætning til tidligere er der i dag mange specialister indenfor neurologi, kirurgi, EKG mm, der gør det muligt som dyrlæge at kunne tilbyde både hunde og katte alt fra A-Z.
I forbindelse med sit 10-års jubilæum kan Susanne også fejre, at klinikken er blevet udvidet, og der er nu en helt separat afdeling, hvor man finder foder, kosttilskud, hundelegetøj og meget mere. Desuden betyder ansættelsen af den engelsktalende dyrlæge Miguel, at klinikken nu har to dyrlæger, der begge er kyndige til at hjælpe hunde og katte på alle områder.
Susanne har som den eneste dyrlæge i Spanien autorisation til at fungere som dyrlæge i både Spanien, Danmark, Sverige og Finland. Det giver sig til utryk i en stor ekspertise indenfor dyrlægefaget, og specielt hvad angår procedurer og behandlingsformer i alle fire lande.
Fra midten af december bliver teamet forøget med en engelsk pige, der er under uddannelse til dyrlæge og skal være praktikant på klinikken.
For yderligere information om dyrlægeklinikken se www.petvetkamu.com.

En rejser og en ny kommer til


Dorthe Olesen, der etablerede Simzar Estates sammen med Tom Sørensen i 2001, har, efter 12 år i Spanien, besluttet at flytte til Danmark. Trods den geografiske afstand vil Dorthe fortsat have et tæt samarbejde firmaet her, og bl.a. varetage kontakten til kunderne i Danmark.

I forbindelse med Dorthes afrejse har Tom fået en ny kompagnon . Det er Mette Skovby Jensen, som mange kender fra hendes 20 år i Nordea Bank i Fuengirola og siden som autoriseret revisor i kontorfællesskab med netop Simzar Estates i Centro Idea.

Mette og Tom vil drive Simzar Estates i videre i den oprindelige ånd, og yderligere fortsætter Mette som selvstændig revisor uafhængigt af mæglerforretningen. 

Brødrene Damgaard opsætter tagrender på Costa del Sol


De fleste herboende danskere kender Bjarne Damgaard som ejer af BJ Auto, men nu er også hans bror, Per Damgaard, kommet til kysten. Per flyttede hertil i forsommeren og bor her sammen med sin kæreste Birgitte Birger Gaarsdal, som ejer galleriet www.gallerihjerterum.dk
Per besluttede sig for at etablere et firma, der tilbyder at sætte tagrender op. ”Det er jo irriterende for folk, at vandet drypper ned i hovedet på dem, når det regner, og det er her, vi kommer ind i billedet”, siger Per Damgaard og fortsætter: ”Der findes adskillige flotte huse langs kysten, og tagrender kan spare folk for en masse gener. Prøv at forestille jer et hus i Danmark uden tagrender” siger han. Brødrene Damgaard er navnet på firmaet, der kun har et lille halvt år på bagen, men budskabet om deres tilstedeværelse er gået hurtigt. Når firmaet har været ude at sætte tagrender op, ser naboerne, hvad der sker, og på den måde spredes kendskabet til firmaet. Arbejdet udføres professionelt med dansk kvalitet og til fornuftige priser. Der tilbydes tagrender i både zink, kobber og plastik.
Kontakt Per eller Bjarne for et uforpligtende tilbud på telefon 608 957 253 eller på mail perdamgaardlarsen@gmail.com 

Restaurant Colinas del Faro – En ny stjerne på Kysten


Den 4. december åbner en ny restaurant i El Faro med udsigt til både Middelhavet og bjergene. Restauranten Colinas del Faro drives af tyske Hermann og russiske Svetlana og byder på et spændende køkken med fokus på retter fra Middelhavslandene.
Hermann er kendt i Tyskland som kok og køkkenchef på adskillige fashionable restauranter, heraf flere med Michelin-stjerner, men derudover har han været kok for sportsstjerner og politikere.
Colinas del Faro er et godt valg til store familiesammenkomster og til par, der ønsker en romantisk middag. Restauranten byder som udgangspunkt på en a la carte menu, der ændres en gang om måneden. Derudover er der hver dag forskellige specialiteter på menuen. Frokostmenuen kører fra mandag til lørdag og skiftes på ugentlig basis og om søndagen serveres brunch i tidsrummet 10.00–15.00.
Der anvendes kun friske råvarer og produkter. Menuen består primært af kød med forskelligt tilbehør eller salat og sauce eller en lækker dressing, fisk, kanin og vegetarretter.
Hermann og Svetlana inviterer d. 4. december kl. 19.00 til velkomstdrink og gourmetbuffet til kun 19,99 euros. I julen holder restauranten åben den 24., 25. og 26. december, hvor der serveres en speciel julemenu. Nytårsaften tilbyder restauranten velkomstdrink, en luksus gourmetbuffet og et glas Cava og en spændende dessert kl. 24.00 til kun 29,50 euros. Det anbefales at bestille bord i god tid, da der forventes fuldt hus alle dage.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa