Det danske magasin i Spanien
Shoptalk november 2009

Jul hos Flor Valentin
Romantisk, hyggelig jul med naturlige detaljer – det finder man masser af inspiration til i Flor Valentins julepyntede butik på parkeringspladsen i Centro Idea, hvor kære nisser, røde hjerter og gyldne stjerner slås om pladsen med buttede grankranse, bløde gæslinger og smukke juleroser.
Lær at lave flotte juledekorationer og elegante adventskranse, skabt til at spille sammen med indretningen i dit hjem. Meld dig til blomster- og kransebindingskurserne hos Flor Valentin d. 21. og 22. november (tilmelding på tel. 951 31 10 86).

Moderne jul
Hvis din bolig ikke ligefrem behøver at drukne i nisser og andre røde indslag i den glade juletid, så besøg Flor Valentins nye butik ved Centro Ideas hovedindgang. En mere dæmpet, men meget effektfuld og moderne stemning kan nemlig skabes med hvid, sølv og lilla, som er årets store julefarve.
Hvid jul er mildest talt et særsyn på disse breddegrader , men du kan vælge at iklæde din bolig de hvide gevandter for en krystalklar højtid. Skab et hvidt juleunivers ved at pakke gaver ind i hvidt papir, sætte hvidt bånd i julepynten sat sammen med hvide accessories og hvide orkideer – enkelt og lækkert. Du finder alt, hvad du skal bruge hos Flor Valentin. 

Børnetøjsforretningen Mi Perla sætter farve på efteråret
Børnehaven og skolen er godt i gang, og sommerens sjov og ballade er blevet erstattet af frikvarterer med klassekammeraterne og lektielæsning. Men selvom vinteren nærmer sig, er der ingen grund til, at hverdagen skal være kedelig. Ligesom der er krudt i unger hele året rundt, byder børnetøjsforretningen Mi Perla på Plaza de la Hispanidad tæt på feriapladsen i Fuengirola på tøj til både piger og drenge i stærke farver og fantasifulde mønstre, der sætter liv og farve på hverdagen.
Susanne, der ejer Mi Perla, fortæller, at moden indenfor børnetøj har taget en drastisk ændring. Tidligere var det den mere klassiske og romantiske stil, der hittede blandt forældre og deres børn, men den nye tendens med stærke farver og sjove mønstre er et stort hit, specielt blandt børnene, som kan bevæge sig i tøjet og samtidig se søde og pæne ud. Børnene ved godt selv, hvad de vil have på, når de når en vis alder, men heldigvis har Susanne fundet et mærke, som også forældrene er vilde med.
Mi Perla fører slidstærkt kvalitetstøj til alle lige fra de helt små til de større børn, men derudover har forretningen også et stort udvalg af hårspænder, solbriller mm. og armbånd – også til mødrene. Kig forbi Mi Perla og lad sæsonens lækre modetøj tage dig med storm. Ved tilmelding til Mi PerlasVIP-klub kan man få de seneste nyheder indenfor børnetøjsmode sendt på SMS. Man skal blot sende en SMS med teksten MX MIPERLA til 7766, og så er man tilmeldt. 

DTC Construction – internationalt byggefirma med skandinavisk erfaring
Charlie og Juan José har de sidste 10 år været beskæftiget inden for byggebranchen på Kysten, og er kendte ansigter blandt mange skandinaver. De to er nu gået solo efter at havde været partnere i et dansk byggefirma, og tilbyder alle former for renoveringer, ombygninger, el- og VVS-arbejde, samt lægning af klinker og opsætning af fliser.
Charlie og Juan José fortæller, at de mange skandinaviske kunder gennem årene betyder, at DTC Construction kan tilbyde løsninger, der er tilpasset skandinavernes behov og ønsker om et godt kvalitetsarbejde. Desuden garanterer Charlie og Juan José punktlighed og en effektiv og korrekt udførelse af den pågældende arbejdsopgave. De har et tæt samarbejde med både elektrikere og VVS-mænd og kan derfor tilbyde kunderne en komplet løsning, hvor der er taget højde for hver eneste detalje.
Byggefirmaet dækker hele kyststrækningen samt områder inde i landet, hvor der bor mange skandinaver, og Charlie og Juan José påtager sig alle former for opgaver lige fra opsætning af et par fliser til større opgaver som en komplet boligrenovering.
Den skandinaviske erfaring kombineret med parrets engelske/spanske baggrund betyder, at firmaet kan udføre mange forskellige stilarter indenfor byggeri, og de er mere end villige til at komme med inspiration til, hvordan den pågældende opgave kan løses.
Charlie og Juan José kommer gerne forbi for at kigge på det forestående arbejde for derefter at udarbejde et uforpligtende tilbud. For mere information kontakt Charlie hos DTC Construction. 

Mere sikkerhed med Helle Hollis
Hos Helle Hollis gør man med en række nye initiativer, hvad man kan for at forebygge svineinfluenza. I det hele taget spiller gæsternes sikkerhed en afgørende rolle for det danske biludlejningsfirma, som også sørger for, at alle biler på enhver måde er sikkerhedsmæssigt i orden.
Direktør i Helle Hollis, Hans Hugo From:
”For Helle Hollis spiller kundernes sikkerhed en stor rolle, og det er vigtigt, at man som kunde føler sig tryg, når man lejer bil hos Helle Hollis. Vi ved, at mange er bekymrede for at blive smittede med svineinfluenza under deres ophold, og Helle Hollis har derfor taget de nødvendige forholdsregler”.
For at minimere risikoen under den del af rejsen, der involverer billejen, bliver alle biler nu desinficeret indvendigt før udlejning. Der er ligeledes opstillet beholdere med desinficerende gel i både receptionen, og i området, hvor bilen returneres, så man på denne måde har mulighed for at desinficere sine hænder før og efter billejen.
Andre initiativer
Sikkerhed er mange ting, og med Helle Hollis kan man som kunde føle sig tryg under hele rejsen. Inden udlejning bliver alle biler checket igennem af uddannet personale for at sikre, at alt er i orden. Herudover er alle biler udstyrede med selvlysende sikkerhedsveste, advarselstrekanter, fremgangsmåde i tilfælde af ulykke, samt et gratis nødhjælpstelefonnummer, hvor engelsk-talende personale kan kontaktes 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Alle barnestole er desuden ECE godkendte hos Helle Hollis. 

Fødselsdag, fest og farver i Centro Idea
Lørdag d. 17. oktober var der propfyldt med glade fødselsdagsgæster i det danske indkøbscenter, Centro Idea på Mijas-vejen.
Årstiden til trods var begivenheden begunstiget med pragtfuldt sommervejr, og der var trængsel om patioens borde, hvor restaurant Bistro serverede fødselsdagsplatte og kolde øl, mens musikken spillede og smarte mannequinner viste vintermoden, som kan erhverves i butikkerne Daniella, Viggo og Divina. Også smykkemode fristedes der med i patioen, idet Vitamina lancerede sin nye serie af samleringe fra Spinning Jewelry.
Der blev holdt “Hammerslag” over en Costa del Sol-bolig, og vinderen kunne gå hjem med en flot købmandskurv. Kvindelige gæster fik lagt smart makeup i efterårets nye farver af Angela fra Centro Belleza, mens andre fik sig en ny frisure under frisør Aase’s kyndige hænder.
Også børnene var der tænkt på. En herlig klovn underholdt poderne, som fik malet sjove motiver i deres ansigter.
På denne dag fejrede Flor Valentin åbningen af sin butik nr. 2, der ligger ved Centro Ideas hovedindgang, og som sælger moderne boligindretningsartikler, gaveideer og brugskunst.
Denne dejlige dag blev rigtig fin start på Centro Ideas 22. år. 

Lækre olier, spændende eddiker og alverdens likører fra fad
”Du skal smage denne chili-olie. Den er god til både mexicansk og asiatisk mad, f.eks. and. Også græskarolien, der smager pragtfuldt på vaniljeis,” siger han.
”Mango-eddiken er én af de mest populære, og den er himmelsk på grillede grønsager,” insisterer han.
”Og denne likør smager som en mild Fernet Branca med en dejlig lakridssmag, og den må du bare prøve,” fortsætter han.
Hver gang udstyres jeg med en ske med nogle dråber af væskerne, der fornøjer smagsløgene. Det er den ene af indehaverne af den nyåbnede forretning Von Fass (fra fad), dansk-schweiziske Thomas Hill, der generøst serverer de mange smagsprøver. Sammen med sin forretningspartner, Julio Hernández, åbnede han i oktober forretningen, der ligger i centrum af Fuengirola.
Blandt de mange olier er der rene olivenolier, aromatiserede oliven- og solsikkeolier. De er aromatiserede med citrusfrugter, trøffel, basilikum, oregano eller andre urter, og argana, som er udvundet af frø fra et træ, der kun findes i Marokko, ingefær og sesam, mandelolier og flere andre.
”Der findes så mange spanske olivenolier, og derfor har vi valgt kun at have tre forskellige. En her fra Andalusien, én fra Kreta og én fra Toscana, og den italienske elsker vore spanske kunder faktisk,” forklarer Julio.
Der er lige så mange eddiker som olier. Eddiker med hindbær, skovbær, figner samt figner og chili. Der er to forskellige eddiker fra Modena, én fremstillet af øl, og flere andre, der giver en hvilken som helst salat et unikt særpræg.
Blandt likørerne bør især én fremstillet af passionsfrugt og habanero-chili fremhæves, og også fransk kirsebærsnaps, hyldebærsnaps, solbærrom, cognac, armagnac og calvados, der desuden er lækre i kager og desserter.
Forretningens ene væg er fyldt med trætønder, der indeholder whiskyer fra både Skotland og Irland samt en enkelt Kentucky, spanske sherryer, rom og brandyer.
”Man kan købe olierne, eddikerne og drikkene efter mål – fra 100 ml, og man kan vælge enten selv at medbringe en beholder eller købe de flasker, vi har i forretningen. Vi skriver på flaskerne, hvad de indeholder, og når man har brugt det op, er man velkommen til at tage flasken med til forretningen og få den fyldt op. Flaskerne, og især de flotte designerflasker, er desuden fine gaver til dem, der ellers har alt,” forklarer Thomas, der kom til Spanien fra Canada i maj, hvor han havde boet siden 1992. Inden da hed adressen København. Han er dog født i Schweiz, af schweizisk far og dansk mor.
Thomas og Julio opfordrer alle til at kigge forbi Vom Fass på Calle Marbella i Fuengirola.

Et eksklusivt ejendomsmæglerfirma, der kræser for få kunder
"Andalusien er stadig danskernes foretrukne område, når det drejer sig om køb af en bolig, hvad enten det er for at slå sig ned permanent i udlandet, eller for at nyde det milde klima en del af året," siger Finn Wissenberg, der med en baggrund som bygningsingeniør har drevet sit eget byggefirma på Costa del Sol i mange år. Finn har nu besluttet at koncentrere sig 100% om sin anden aktivitet, ejendomsmæglerfirmaet WissGar Estates, som han driver sammen med sin hustru, Ana García. Ana er født og opvokset i området og kender som sådan hver en krog af Kysten.
Firmaet drives fra parrets hjemmebase. "Vi ønsker at koncentrere os om det, vi er gode til," siger parret, "og det er at kræse om den enkelte kunde og bruge meget tid på at sætte os ind i dennes behov og ønsker, for derefter at gå på jagt i markedet efter den rigtige bolig. Det er tidskrævende, hvis det skal gøres ordentligt, og da vi selv ønsker at gøre det hele, bliver vi aldrig et stort firma," fortsætter Finn. "Vi har ikke en butik, der skal være permanent bemandet, derfor har vi god tid til at give vores kunder en meget personlig service, og det er faktisk blevet en livsstil for os."
Som en ekstra service til de kunder, der ønsker at renovere den nyindkøbte bolig, tilbyder WissGar Estates at udføre dette arbejde til en fast aftalt pris, ligesom mange kunder også benytter sig af Ana og Finns store erfaring i indretning af den nye bolig.
Når det drejer sig om salg af en bolig, gør Ana og Finn rigtig meget ud af finde frem til den korrekte salgspris sammen med kunden. "Det er vigtigt at tage hensyn til kundens situation og derefter tage udgangspunkt i det øjeblikkelige markeds muligheder for salg af den konkrete bolig," forklarer de.
WissGar Estates ønsker kun tilfredse kunder – "det er vores adgang til fremtidige kunder," slutter Ana og Finn.

Velfortjent anerkendelse
Helle Byrn, grundlægger af designskolen Marbella Design Academy i Monda, modtog erhvervsprisen Costa del Sol Business Award 2009 for designskolens bidrag til erhvervslivet i området.
Overrækkelsen fandt sted på Hotel El Fuerte i Marbella og var et tilløbsstykke. Over 300 spanske og udenlandske erhvervsdrivende fra hele Málaga-provinsen deltog i arrangementet. Deltagerne benyttede anledningen til at møde forretningsfolk fra andre brancher, stifte nye forbindelser og gøre status over situationen for de erhvervsdrivende på Costa del Sol i disse krisetider.
Tre gæstetalere sørgede inden prisoverrækkelsen for at skabe den rette stemning. Olga San Jacinto, direktør for Google’s datterselskab i Spanien, forklarede med udgangspunkt i en kortfilm om fremtidsvisioner, hvor vigtigt det er for store og små erhvervsdrivende at udnytte den nye teknologi og være på forkant med udviklingen.
Claus Rohrer, administrerende direktør for Buchinger Clinic i Marbella, fortalte om privatklinikkens historie og driftsmodel, der lægger vægt på tovejskommunikation mellem ledelse og medarbejdere.
Chris Chaplow, grundlægger af hjemmesiden andalucia.com og vinder af erhvervsprisen sidste år, gjorde rede for Internettets rolle de sidste 15 år og de mange muligheder, Internettet giver ved at bruge det på den rigtige måde. Men også de mange begrænsninger ved at bruge Internettet forkert.
Bag uddelingen af erhvervsprisen står regionaladministrationens særlige center for erhvervsstøtte (CADE) i Marbella. Det rådgiver spanske og udenlandske erhvervsdrivende, som ønsker at starte virksomhed på Costa del Sol eller sprede deres aktiviteter til nye markeder. Centeret har siden åbningen i efteråret 2006 hjulpet over 2000 spanske og udenlandske erhvervsdrivende på rette vej. 

Vand på flaske
Vand på flaske – har vi brug for det, eller findes der andre og bedre løsninger for rent drikkevand
Vi har fundet følgende oplysninger fra bl.a. www.forskning.no v/Asle Rønningen samt andre kilder på internettet.

Økonomi
Literprisen er ca. 1000 til 1500 gange højere end prisen på vand fra vandhanen.

Sundhedsfare
Plastiskflakser produceres normalt af en plastiktype, der indeholder det giftige kemikalie Bisphenol-A (BPA). Norges Geologiske Undersøkelser (NGU) har fundet et giftigt kemikalie kaldet Antimon, der overføres fra plastikken til vandet. Antimonseffekten på lang sigt er endnu ikke testet, men det er sikkert, at BPA kan udvikle forskellige typer kræft, bl.a. brystkræft. BPA udskilles fra plastik til vand, når temperaturen stiger. Tænk på hvilke temperaturer, plastikflaskerne udsættes for i transportkæden fra producent via butikkens lager og til hjemmet. I lastbilen og til butikken op til 60 grader. På lager i butikken ca. 40 grader. I bagagerummet i bilen op til 50 grader, og hvor gemmer du dit vand på flaske?

Miljø
Til fremstilling af plastikflasker bruges fossile råstoffer (ikke vedvarende energi som sol og vind). I 2007 blev der på verdensplan solgt 200.000.000.000 (200 milliarder) liter vand på plastikflasker. Til denne produktion blev der i alt brugt 130 milliarder tønder (20.670.000.000 liter) olie. Udover produktionen af flasker kommer også den forurening, der forårsages af transporten af disse enorme mængder af plastikflasker, og at det tager 100 år eller mere for plastikflasker i naturen og skraldespanden at blive nedbrudt. Bare en brøkdel af dette beløb kunne have sørget for, at alle på jorden kunne få rent drikkevand og tilfredsstillende sanitære forhold.
I en lille by i New South Wales i Australien har man indført forbud mod salg af drikkevand på plastikflasker pga. miljøkonsekvenser og sløset forbrug af ressourcerne (olie). Der er flere byer, der overvejer at forbyde salget af drikkevand på flasker, ikke mindst pga. den enorme mængde af affald, som plastikflaskerne forårsager. WWF er også meget bekymret over miljøskaderne, som forårsages af plastik både til lands og til vands.

Betyder det noget for dig og mig og vores børn og børnebørn?
Ja, hvis man går ind for, at drikkevand skal være uden tilsætning som BPA, antimon, salt, klor etc., og hvis man samtidig tænker miljø, forurening og lignende. Der er vel ingen af os, der ønsker, at vores børnebørn skal lide på grund af langtidsvirkningen af kemikalier, som vi kunne have forhindret kom i drikkevandet. Der findes miljøvenlige og trygge løsninger, som giver rent drikkevand, uden at vi skal slæbe på tunge plastikflasker med vand, der kan indeholde BPA, eller drikke klorvand fra hanen. Desuden er klor en gift, som man absolut ikke bør drikke.
Kontakt Eirik Petterson på 675 622 312 , og lad ham fortælle mere om enkle og rimelige løsninger, der tilfredsstiller kravene til sikkert drikkevand, uden at det koster en formue.

Stop op, træk vejret og tænk over livet
”Vi har alle brug for en gang imellem at stoppe op, trække vejret og tænke på, hvor man er nu, og hvor man kunne tænke mig at være i fremtiden,” mener Marina Vestergaard, der inviterer alle til at gøre netop det den 5. og 6. december, hvor hun holder et foredrag på Roca Tranquila i Torreblanca (Fuengirola). Foredragets emne er Lær at coache dig selv og nå dine mål – personligt og professionelt.
Marina er uddannet NLP master og systemisk procesleder, certificeret life og business coach, ligesom hun har træning som psykoterapeut fra akademi for psykoterapi, og det er med denne række uddannelser samt en god portion erfaring, at hun rådgiver andre til, hvordan man f.eks. kan slippe fri af begrænsende mønstre, hvordan man får bedre indsigt i sit potentiale og mulighed for at leve med større glæde, overskud og balance.
”Vi vil alle gerne have gode følelser i vores liv, og succes er lig med en god følelse. Vi søger nogle tilstande. Men det kan kræve mod at træffe det valg og at holde sin retning, og der kommer coaching ind i billedet. Jeg kan være med til at sætte nogle processer i gang,” forklarer Marina, som mener, at coaching er for alle. Dem, der bare er nysgerrige og dem, der står over for et konkret problem, som de ikke ved, hvordan de bedst kan tackle.
Marina Vestergaard planlægger flere arrangementer i fremtiden, og nogle af disse vil blive med andre foredragsholdere fra Danmark. Læs mere på: www.croxroad.dk.  

Grymer Privathospital
Grymer Privathospital i Skejby ved Aarhus blev grundlagt af Frants Grymer i 1992. Hospitalet flyttede i 2004 ind i en nyopført bygning lige ved siden af Skejby Sygehus. Grymer Privathospital er specialister indenfor plastikkirurgi og øre-nøse-halskirurgi, og de tre kirurger Frants Grymer, Christian Bang og Luisa Grymer er alle specialister på hvert sit område. Frants Grymer har siden 1992 arbejdet udelukkende med plastikkirurgi og deltager jævnligt i seminarer i USA for at følge nye teknikker. Partneren i firmaet, Christian Bang er ligeledes specialist i plastikkirurgi og har bl.a. været overlæge på Aarhus Kommunehospitals plastikkirurgiske afdeling og har arbejdet på Toronto General Hospital i Canada. Luisa Grymer er specialist i øre- næse- og halskirurgi og er forøvrigt spanier. ”På Grymer Privathospital lægger vi stor vægt på, at patienten altid møder den samme kirurg, hvilket let kan lade sig gøre, da de tre kirurger udelukkende arbejder på dette hospital. Det giver kontinuitet og et højt serviceniveau og samtidig føler patienten sig godt behandlet”, siger Tina Svendsen, der er administrationschef og fortsætter: ”Vi har fokus på kvalitet, service og dialog, og det er vigtigt for os, at patienten føler sig 100% godt behandlet gennem hele forløbet”. Hospitalet råder over moderne faciliteter og omgivelserne er afslappende og beroligende.

På Grymer Privathospital arbejder læger, sygeplejepersonale og sekretærer på et højt etisk niveau med patienten i centrum. Alt personale holder sig løbende ajour indenfor de enkelte områder, så patienten hele tiden er sikker på at få de bedste resultater. ”Vi følger løbende med i, hvad vores patienter synes om os bl.a. via hjemmesiden www.mylooks.dk, og her får vi topkarakterer i den samlede bedømmelse fra vores tidligere patienter, det er vi selvfølgelig stolte over”, siger Tina Svendsen.

Grymer Privathospital samarbejder med den offentlige sygesikring, Danske Regioner, forsikringsselskaber og er i løbende dialog med andre hospitaler for hele tiden at være på forkant med udviklingen

For yderligere information, kontakt Grymer Privathospital på tlf. +45 86 10 80 11, e-mail grymer@grymer.dk eller på www.grymer.dk

Professionel sygepleje og hjemmehjælp til skandinaver
De sidste 18 år har sygeplejerske Kirsten Sonne kunne tilbyde privat sygepleje og hjemmehjælp til skandinaver på Costa del Sol. Selvom tingene har ændret sig meget i løbet af disse år, og det spanske sundhedsvæsen har gennemgået en revolutionerende udvikling, er der stadig et stort behov blandt pensionister her på Kysten for den sygepleje og hjemmehjælp, som Kirsten Sonne tilbyder. For i modsætning til sundhedsvæsnet halter den spanske sygepleje efter, og hverken spaniere eller skandinaver kan få dækket de behov, de har.
At Kirsten Sonne og hendes personale taler alle de skandinaviske sprog samt engelsk og spansk er også til stor hjælp for de mange ældre mennesker på Kysten, der ikke taler spansk. Kirsten Sonne har i dag fire hjemmehjælpere ansat, to danske, en norsk og en svensk, så hun er i stand til at dække hele det skandinaviske marked.

Kirsten Sonne tilbyder alle former for sygepleje til både børn, unge, voksne og ældre. Sygeplejen og hjemmehjælpen er bygget op omkring det princip, at alle med den rette hjælp kan undgå et hospitalsophold. Kirsten Sonne tilbyder derfor både efterbehandling, sårbehandling, genoptræning, almindelig pleje, injektioner, hygiejne, hjælp til indkøb og madlavning samt aflastning af familien. Sygeplejen og hjemmehjælpen foregår i vante omgivelser i den pågældende persons hjem sammen med familie og venner samt i samarbejde med den pågældendes læge.
Ofte kan det være svært at indrømme, at man har brug for hjælp, men når først Kirsten Sonne er begyndt at yde sin sygepleje eller hjemmehjælp, hører hun ofte folk sige: ”Hvorfor kontaktede jeg dig dog ikke noget før”. Mange er bange for at få trukket for meget ned over hovedet, derfor starter Kirsten altid med de behov, som umiddelbart skal dækkes. Da familien ofte er involveret, sørger Kirsten Sonne for at føre dagbog over den pågældende person, og altid at holde familiemedlemmer ajour med, hvad der sker.

Udover sygepleje og hjemmehjælp assisterer Kirsten Sonne også ved dødsfald. Det kan både dreje sig om planlægning af formaliteterne ved begravelsen inden dødsfaldet, men også rådgivning og assistance efter dødsfald. Kirsten Sonne samarbejder bl.a. med bedemanden Francisco Camero, der er kendt blandt skandinaver på Kysten og som er yderst pålidelig. Han tager sig af alle aspekter vedrørende selve begravelsen, men altid sammen med afdødes pårørende, så alle er enige om, hvad der skal ske. Det første, Kirsten Sonne spørger om, er altid, hvordan den syge person og familien har tænkt sig, at begravelsen skal tage sig ud og forklarer bagefter, hvilke muligheder der findes i Spanien. Desuden sørger Kirsten Sonne altid for at forberede de efterladte på omkostningerne i forbindelse med begravelsen, der selvfølgelig afhænger af mange ting og kan dreje sig om alt fra et mindre til et større beløb alt efter hvor omfattende, man ønsker, begravelsen skal være.
For yderligere information om Kirsten Sonnes sygepleje, hjemmehjælp og rådgivning i forbindelse med dødsfald se www.kirstensonne.dk.

Restaurante El Higuerón fejrer 20 års jubilæum
På Restaurante El Higuerón, der ligger få minutters kørsel fra La Reserva de Higuerón i Benalmádena (lige ved motorvejen fra Fuengiorla mod Málaga), har man de sidste to årtier specialiseret sig i at forene egnsretter fra Asturias og Andalusien. Denne kombination har været en stor succes, der er faldet gæsterne i god smag.
Alle retter er tilberedt, så de ser indbydende og anderledes ud, og kombinationen af ingredienser sætter et fantastisk særpræg på hver eneste bid. Restaurantens mest berømte ret er Fabada Asturiana, der stammer fra en gammel opskrift, der er gået i arv fra generation til generation. Andre af menukortets perler er Albóndigas de Rabo de Toro, Salpicón de Bogavante, Langostinos og Carabinero, der serveres med en mild sennepsdressing. Den mest berømte dessert er den asturianske Arroz con Leche, der har en speciel blød og sød smag, man ikke møder andre steder.
Med en traditionel men også anderledes menu, der er baseret på mange års udvikling, samt et højt serviceniveau, er Restaurante El Higuerón det perfekte sted at nyde en hyggelig kvalitetsmiddag til en fornuftig pris.
Ligesom at opskrifterne går flere generationer tilbage, har selve restauranten også en lang historie, der startede i 1840, hvor restauranten åbnede sine døre for de mange rejsende mellem Mijas og Benalmádena. I dag besøges restauranten af alle aldersgrupper og nationaliteter, og selvom omgivelserne har ændret sig siden 1840, ligger restauranten stadig i et fredeligt område med en fantastisk udsigt til havet.

Lars Højbjerg – fotokunstner
Lars Højbjerg er en dansk fotokunstner, der sammen med sin kone, Dorthe, har boet i Fuengirola siden 2006.
Lars’ stil er, af dansk presse, blevet kaldt abstrakt naturalisme, idet mange af fotografierne har en vis lighed med at malet billede. Lars’ billeder har ofte en kombinationa af stærke farver og mæsntre, og selv siger han, at hans kunst har to retninger; abstrakt og nonabstrakt.
Lars’ talent er at opfatte interessante temaer i omgivelserne, og ingen af hans billeder er manipulerede. Mange tror, at Lars har fotograferet andres kunstværker. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet. Men Lars opfatter sådanne kommentarer som et kompliment.
“Jeg maler med mit kamera” – fortæller han.
Et foto giver en klarhed og dybde i farverne, som et maleri ikke kan opnå – og det giver derved en helt anden oplevelse.
Alle er velkomne til åbning af Lars’ udstilling d. 5. nov. fra kl. 19.00 – 20.30 på Cafe Nixs, Avenida San Isidro 50 (lidt før Policia Local) i Fuengirola. Udstillingen er åben i hele november måned.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.