Det danske magasin i Spanien
Shoptalk oktober 2009

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Fødselsdagsfest i Centro Idea
Det danske indkøbscenter på Mijas-vejen afholder lørdag den 17. oktober et brag af en fødselsdagsfest.
Dagen igennem er der masser af spændende underholdning og aktiviteter for store og små. Århus Garden underholder kl. 11.30, ligesom der vil være anden musikalsk underholdning, og en klovn, der forsikrer, at også børnene får en sjov dag.
Traditionen tro er der også flere modeshows, hvor Boutique Viggo og Boutique Daniella viser efterårets mode for damer og herrer, og Boutique Divina præsenterer sæsonens flotteste lingeri og badetøj.
Der er en konkurrence i form af "Hammerslag", hvor den heldige kan vinde en flot købmandskurv. Konkurrencen afholdes af Simzar Estates, Kaas og Kirkemann samt Mette Skovby Jensen.
Hos Flor Valentin kan man deltage i et blomsterbindingskursus. Det finder sted i forretningen på den nederste parkeringsplads, mens der i den nye afdeling, som vender ud mod den øverste parkeringsplads afholdes reception.
Indimellem underholdningen er der mulighed for at prøve den lækre fødselsdagsplatte i Bistroen.
Forretningerne har i dagens anledning en række gode tilbud, og patioen bugner af boder, tøjstativer, stande med brugskunst og en helse- og skønhedsworkshop.
Centret holder denne dag åbent fra kl. 10.00-16.00. Kom og få en hyggelig dag i Centro Idea på Ctra. de Mijas, Mijas.

Lær at lave sølvsmykker
The Sky´s the Limit Art Workshop ligger i hyggelige omgivelser nær Orgiva i Alpujarras. Indehaveren er Rachel Mackie fra Skotland, der har evner både som juvelerer og kunstner.
Hun har hentet inspiration og erfaring i både London og her i Andalusien. I London arbejdede hun i et firma, der restaurerede kunstværker for bl.a. den engelske dronning, senere med metalsløjd på Sheffield’s Granville College. Rachel Mackie har stor erfaring indenfor sine områder, og The Sky’s the Limit Art Workshop er kulminationen på alle hendes eventyr.
Rachel tilbyder vejledning indenfor smykkekunsten og har arbejdet med sølv og fremstilling af skulpturer og kunstmaling. Hun bruger en stil, som hun kalder en blanding af kunst, flamenco og alkymi.
The Sky’s the Limit Art Workshop byder alle interesserede velkommen.
Læs mere på: www.rachelmackie.com

Mini Crosser – El-kørestolen der dækker alle dine behov
"Hvad vil du have, en Lada eller en Mercedes? Samme spørgsmål stilles ofte, når gangbesværede og handikappede køber en el-kørestole," forklarer Jan Bill Henschke fra det danske firma Mini Crosser fra 1981, der designer og producerer el-kørestole og nu også har en forhandler i Spanien.
"Ligesom der er forskel på bilmærker, er der forskel på el-kørestole. Vores er designet og produceret i Danmark og er derfor af en høj dansk kvalitet. Derudover kan vores el-kørestole tilpasses individuelt, og vores Mini Crosser er blevet kåret som el-kørestolenes Mercedes" fortsætter Jan. Det eneste, der ikke kan ændres, er "skallen", men ellers kan el-kørestolen udstyres med hardtop, klimaanlæg, trailer og meget andet.
Forhandleren sørger for levering af el-kørestolen samt vedligeholdelse og servicering. "En el-kørestol er som et par ben for gangbesværede og handikappede. Derfor er vores forhandler meget nøjsom med vedligeholdelse og servicering af el-kørestolen, så kunden ikke behøver at undvære den længere end nødvendigt. Vores forhandler har de samme midler og tilbehør, som vi har, og kan derfor garantere det samme høje serviceniveau, som vi tilbyder i Danmark. Der er mange ældre danskere bosat i Spanien, som efterspørger hjælpemidler af vores type, men som tidligere ikke har kunnet komme i kontakt med en forhandler. Det problem er nu løst, da vi dækker hele det spanske marked," afslutter Jan. Leveringstiden fra bestilling er ca. 14 dage, da el-kørestolen kommer fra fabrikken i Danmark.
For yderligere information om Mini Crosser se www.minicrosser.com.

Flor Valentin udvider – igen
Janne Lassen, der åbnede sin blomsterbutik i Centro Idea i februar 2007, fejrer nu åbningen af en Flor Valentin 2. Den nye butik har til huse i Centro Ideas overetage – altså i det lokale som Aqua Pool tidligere havde. Fra og med åbningsdagen d. 5. oktober kan man her finde moderne og stilren brugskunst og gaveartikler, altså komplemeterer sortimentet det, man finder i den "gamle" butik, hvor krukker, lanterner, stager og nips i romantisk og nostalgisk stil er passet ind blandt træer, planter og blomster.

"Der er ikke rigtig flere udvidelsesmuligheder for mig her i den gamle butik – jeg kan jo ikke overtage hele parkeringspladsen", griner Janne, der sprang til, da lokalet ovenpå blev ledigt. "I første omgang lejer jeg 90 m2, som jeg er i gang med at fylde op med masser af spændende nyheder; vægpynt, plaider, smykketræer, krukker, potter, lanterner, lys, servietter og meget mere, fortæller Janne, der også sidste år kunne præsentere en udvidelse af forretningen for kunderne efter sommerferien. Dengang blev butikkens areal nemlig fordoblet, og et blomsterværksted samt kølerum blev bygget til.
I forbindelse med åbningen af Flor Valentin 2 har Janne ansat danske Cathrine Hansen, der er uddannet blomsterdekoratør. "Jeg søgte specifikt en medarbejder med den uddannelse, så vi kan skiftes til at være i de to butikker. Cathrine er en meget dygtig og inspirende pige med en supergod stil, så hun vil kunne vejlede kunderne på bedste vis." I den nye butik kan man finde dagens buket hver torsdag, fredag og lørdag samt et udvalg af typiske gaveplanter, som fx orkideer, og sammenplantninger. Og dermed er værindegaven eller weekendbuketten til den eneste ene på plads.

"Jul er en af de skønneste tider på året og i begge vores butikker starter den så småt allerede nu med masser af julepynt og julegaveideer. Julepynten er i den nostalgiske og gammeldags stil i Flor Valentin på parkeringspladsen, mens vi i den nye butik vil præsentere en flot serie af moderne julepynt med hovedvægten på årets farve, lilla, krystaller og festlige bling-bling-artikler. Og så får vi selvfølgelig nye Medusa-modeller, som er gået hen og blevet et collector’s item".
Janne, Anna og Cathrine byder velkommen til reception med Cava og hjemmebagte muffins i den nye, flotte butik i Centro Idea i forbindelse med centrets 21 år fødselsdag lørdag d. 17. oktober fra kl. 10 til 16.

Jens Ole Damgaard hos Østjylland
Mange vil nikke genkendende til navnet. Jens Ole Damgaard boede fire og et halvt år på Kysten, hvor han arbejdede med private banking og dermed rådgav og havde relationer med rigtigt mange herboende danskere. På grund af krisen blev han og familien dog nødsaget til at rejse hjem til Danmark.
"Vi var alle kede af at forlade Spanien, men i vores tilfælde kunne det dog ikke være gået meget bedre. Min hustru, Birthe, rejste hjem før mig, da hun blev tilbudt en stilling som bioanalytiker på sygehuset i Randers. Vores datter, Lea, har lige nu et sabbatår, hvor hun arbejder for senere at kunne tage på en rejse Jorden rundt, og vores søn, Frederik, er på kostskole i Grenå. Selv tiltrådte jeg i sommer en stilling som afdelingsdirektør i Sparekassen Østjylland. Vi trives alle med at være hjemme igen," fortæller Jens Ole på telefonen fra Randers, hvor han og familien nu er bosat.
Han håber at kunne besøge Costa del Sol ofte: "Da vi var i Spanien, savnede vi mange ting fra Danmark. Nu savner vi mange ting fra Spanien – det anderledes liv, man lever der, menneskene og maden, og det håber jeg at vende tilbage til," fortsætter han.
Hans besøg vil blive tilrettelagt i forbindelse med kundebesøg, da han tilbyder sin kundekreds i Spanien at varetage deres økonomiske affærer i Danmark. "Sparekassen Østjylland kan ikke mere end andre banker, men bestemt heller ikke mindre," fortæller Jens Ole om banken, der har 19 afdelinger i det østjyske.
"Det er en lille bank, hvor kundeservicen er meget personlig, og jeg mener, at jeg med min erfaring fra årene i Spanien ved, hvad spaniensdanskere forventer sig af deres bank. Af almindelige bankforretninger kan vi bl.a. tilbyde ind- og udlån, gældspleje eksempelvis ved sommerhus eller feriebolig og investering af danske midler," slutter Jens Ole Damgaard, der håber i løbet af efteråret at kunne genoptage kontakten med tidligere kunder og venner på Costa del Sol.

Linea Directa tilbyder også natassistance
Udover konkurrencedygtige priser tilbyder Linea Directa natassistance. En praktisk løsning til deres over 230.000 motorcykelkunder for at reducere de mange ulykker, der er for to- og trehjulede køretøjer. Med natassistance kan man blive transporteret hjem uden beregning, hvis man har drukket alkohol eller føler dig utilpas. Linea Directa er det eneste forsikringsselskab i Spanien, der tilbyder sådan en service.
Siden 2003 har Linea Directa haft et specialiseret team til udelukkende at tage sig af motorcykelforsikringer, hvilket gør, at de forsat kan tilbyde en række produkter, der er specielt rettet til kunder, der foretrækker at køre på to hjul.
Uanset hvilken type køretøj man har, kan Linea Directa tilbyde den rigtige type forsikring til en fornuftig pris. For eksempel kan man få fuldt dækkende bilforsikring fra så lidt som 299 euro.
For Linea Directas kunder, der ikke taler spansk, tilbydes en komplet service og dokumentation på engelsk.
Linea Directas højtuddannede team af tosprogede fagfolk er klar med rådgivning og støtte ved ulykke og hjælp ved bøder. Teamet vejleder og hjælper med udførelse af de givne procedurer, så alt forløber så gnidningsløst som muligt.

Høreapparater gør en forskel
Høreapparater giver en bedre livskvalitet. Det svarer 85 procent af deltagerne i en international undersøgelse.
Den nye undersøgelse er gennemført af Hear-It – en sammenslutning af brugerforeninger og producenter fra Europa og USA, der blandt andet har spurgt deltagerne om tilfredshed og livskvalitet. Og der er overvældende stor tilfredshed med høreapparaterne blandt deltagerne.
85 procent svarede ‘ja’ til spørgsmålet om, hvorvidt høreapparater havde gjort en positiv forskel i deres liv; og hele 94 procent ville anbefale andre med høretab at anskaffe sig et høreapparat. Om det drejer sig om større eller mindre høretab, har ifølge undersøgelsen ikke betydning for graden af tilfredshed.
Hear-Its generalsekretær, danske Kim Ruberg, siger i en pressemeddelelse, at der har været udbredte fordomme og stigmatisering af det at få et høreapparat.
"En af misforståelserne er, at de ikke virker. Her er en dokumentation af, at de klart hjælper," siger han.
"Høretab er én af de mest alvorlige funktionsnedsættelser i sociale og private forhold for både den ramte og omgivelserne. Denne undersøgelse viser, at det nytter noget at behandle et høretab, og jeg vil opfordre alle med høreproblemer til at få gjort noget ved det," siger han.
500 deltagere fra forskellige lande har deltaget.
Vil du have testet hørelse eller prøve et af de nye fantastiske høreapparater helt gratis, er du velkommen til at ringe til Hanne Rothe, AudioMas på 951 260 702 .

Ny internetradio for danskere
Radio Solymar i Mijas er en radiokanal, der er kendt af langt de fleste skandinaver på Costa del Sol. Gennem mange år har kanalen været trofast udbyder af nyheder, information, interviews samt rådgivning og vejledning indenfor en lang række områder. Radioudsendelserne er målrettet danskere og svenskere med spanske forhold, dvs. ofte herboende eller langtidsferierende.
Nu har radioen fået en lillebror i form af netradioen Mermaid Radio. Den nye internetradio gik i luften den 1. september 2009 og består af et nyt og anderledes koncept, hvor det bl.a. er udenlandskdanskere, dvs. lytterne, der står for at fortælle historierne. Det går ud på, at man som dansker bosiddende både i Danmark eller i udlandet vil kunne registrere sig som "verdensjournalist", radioreporter eller begge dele, på hjemmesiden www.verdensjournalist.com. Her kan man uploade de artikler, man finder relevante for radioen med billeder og dermed dele sine oplevelser med danskere over hele verden. Når man så er registreret bruger, så vil man også have muligheden for at fortælle sin historie, så den kan blive bragt i Mermaid Radio. Udover de forskellige indslag fra danskere i udlandet, vil der selvfølgelig også være nyheder, infomationer og andre interesante historier.
Hjemmesiden www.verdensjournalist.com startede i begyndelsen af juli 2009, og der er allerede 53 danskere, der har tilmeldt sig som frivillige reportere og der er plads til mange flere. Jo flere, der kan fortælle deres historie til lytterne, jo bedre. Kravene for at blive journalist eller reporter på Mermaid Radio er forholdsvis enkle, man skal udfylde en formular om, hvem man er, uddannelse, beskæftigelse, alder, bopæl osv., hvorefter man bliver registreret indenfor 24 timer. Derefter er man klar til at fortælle sin historie til danskere over hele verden. For at radiostationen kan viderebringe historier "live" i radioen, er det mest hensigtsmæssigt, hvis de registrerede reportere benytter internetprogrammet Skype, der giver den bedste lyd til udsendelserne i forbindelse med et interview. Selve programmet er gratis at hente og benytte, og giver muligheden for at man kan snakke med andre brugere over hele verden.
"Forventningerne til det nye radiokoncept er høje, og allerede nu er der da også verdensjournalister repræsenteret på alle fem kontinenter, og lige fra Australien til de Hollandske Antiller" fortæller Kathrine Hesner, der er redaktør på Mermaid Radio."Vi vil selvfølgelig gerne have en verdensjournalist i alle lande, men det bliver nok svært. Men jo flere historier fra så mange forskellige lande som muligt, jo bedre er det for lytterne", siger Kathrine, der glæder sig til at byde nye verdensjournalister velkommen. Der vil hver måned være et nyt emne på Mermaid Radio, som vil være i fokus i udsendelserne, i september er det således "danskhed". Her vil bl.a udenlandsdanskere kunne fortælle, hvad de forstår ved begrebet, og om det er blevet mere eller mindre vigtigt at holde fast i danske traditioner, når man ikke længere bor i landet.
Udsendelserne kan høres hver formiddag fra kl. 10.00 europæisk tid og på MermaidRadio.eu. På hjemmesiden er der også mulighed for at høre tidligere udsendelser op til 10 dage tilbage.
For mere information, besøg www.mermaidradio.eu eller www.verdensjournalist.com

Veletableret spansk byggefirma nu også for skandinaver
Antonio Cuevas, der er oplært i byggebranchen på Costa del Sol og i dag leder det firma, hans far for mange år siden etablerede, har indgået et samarbejde med svenske Larissa Johnsson og norsk-danske Tom Muller. Antonio Cuevas er bygmester for det middelstore byggefirma Cuevas Construction, der tager sig af arkitekttegninger og den efterfølgende opførelse af huse. Derudover sørger Cuevas Construction for tømmerarbejde, elinstallationer, VVS, gulvvarme, swimmingpools, og renoveringer samt mindre opgaver som istandsættelse af badeværelser, flisearbejde og udskiftning af gulvbelægninger.
Larissa og Toms funktion er at fungere som kontaktpersoner og mellemled mellem kunden og Antonio Cuevas, for at gøre kommunikationen mellem byggefirmaet og kunden simpel. Larissa har i mange år været ansat indenfor ejendomsbranchen i Madrid og er vant til at have med alle nationaliteter at gøre og forstår derfor deres kvalitetsbehov og ønsker. Tom sørger for, at kunden hele tiden holdes opdateret ved at sende ugentlige mails og fotos af byggeriet eller renoveringen, hvis kunden ikke befinder sig i Spanien. Da Tom tidligere har beskæftiget sig med dekoration og mode, kan han derfor assistere med indretning og farver.
Antonio var allerede som meget ung bygmester for 80 arbejdsmænd og har arbejdet for alle nationaliteter. Det giver sig til udtryk i stor punktlighed, god organisering af den pågældende arbejdsopgave og et højt kvalitetsniveau, som kunderne er vant til fra Skandinavien. Derfor kommer Antonio hellere fem minutter for tidligt for at sikre sig at arbejdet udføres i henhold til kundens forventninger.

Alverdens nyheder på Restaurant Lucia
Efteråret på Lucia byder på en mangfoldighed af nyheder. Restauranten i Fuengirola har i 19 år været kendt for sin hyggelige, familiære atmosfære og det store udvalg af traditionelle skandinaviske retter.
Lucias i forvejen store udvalg af smørrebrød er nu udvidet med bl.a. omelet efter ønske eller luksus-snitte med rejer, laks og kaviar. Også for- og hovedretterne har fået en ansigtsløftning og inkluderer nu bl.a. Chorizo Campesino, Scampi i Pernod, andebryst á la Orange, lammekoteletter og dampet fisk á la Dorthe. Dorthe er også en nyhed på Lucia. Hun var tidligere indehaver af Ellington og har bragt mange nye ideer med til Lucia.
Skipperstuen er også blevet istandsat og er nu en tv-stue, hvor der vises sportsarrangementer som fodboldlandskampe og klubkampe, og så vil der selvfølgelig også være mulighed for at nyde god musik.
Restaurant Lucia har altid været kendt for sin hyggelige patio, hvor man kan sidde og nyde sin mad i fred og ro, men efter renoveringen af vejen og fortovet foran restauranten, kan man nu også nyde sin kaffe eller frokost foran restauranten.
Gæster, der er gode til at spille klaver eller guitar, kan få lov til at underholde på restauranten, men det tilrådes, at man har mere end én tone i livet, hvis man har lyst til at optræde.
Lena, Anders, Gerrie, Dorthe og Poul-Erik ser frem til efteråret og byder alle gamle og nye gæster velkommen til en ny sæson.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa