Det danske magasin i Spanien
Virksomhedsprofil Shop Cristina – Skospecialist, der sørger for at fodtøjet passer

Virksomhedsprofil Shop Cristina - Skospecialist, der sørger for at fodtøjet passer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det hele startede med Christine Strannes personlige oplevelser med den på det tidspunkt revolutionerende MBT-sko, men aldrig havde Christine og hendes mand, Jannich, forestillet sig, at de en dag ville eje en skobutik på Costa del Sol med speciale i balancesko.

Egen erfaring satte skub i tingene
Christine har hele sit liv lidt af hypermobile led. Det vil med andre ord sige, at leddene er løse og giver efter – specielt ved stor belastning. For Christine har det betydet mange forstuvede fødder, også 14 dage før sit bryllup, men hun har også lært noget af sin situation. I løbet af sit liv har Christine trænet kroppen med gymnastik, men derudover har hun læst bøger og lægeskrifter om kroppens funktion, og hvordan man bedst lever ikke kun med hypermobile led men også andre problemer med knæ, hofter, ryg, fødder mm. Da de schweiziske MBT-sko kom frem i 1998, var Christine derfor en af de første til at stikke fødderne i et par. Hun følte hurtigt, hvordan hendes krop fandt sit rigtige balancepunkt, og hvordan hendes krop blev mindre belastet. Oplevelsen med skoene var så stor, at hun besluttede sig for at blive forhandler af MBT-skoene. Efter sin uddannelse til MBT-trainer startede Christine sit salg hjemmefra, men hun fandt snart ud af, at der var mange mennesker på Kysten, der ligesom hende selv havde problemer med kroppen, og salget af skoene tog om sig. Men hun stod i et dilemma, for sko burde jo egentlig sælges i en skoforretning, hvor folk kunne komme ind og prøve de forskellige modeller. Samtidigt ville hun også kunne have et større lager, og derved tilbyde flere modeller og reducere leveringstiden.

Fra hjemmesalg til forretning
Butikken i Fuengirola åbnede i 2006, og det viste sig hurtigt, at det nu var meget lettere at give den personlige service, hver enkelt kunde havde brug for. Ved hele tiden at følge med i de nyeste tendenser og modeller var Christine i stand til at skabe en stor kundegruppe, men kundernes feedback har også hjulpet Christine til altid at kunne tilbyde de rette sko. I dag består kundegruppen af f.eks. skandinaver, englændere og spaniere, og fælles for denne internationale kundegruppe er, at de ikke bare køber sko i Christines forretning en gang men derimod adskillige gange.

Personlig service er et must
For Christine er personlig service det vigtigste. ”Jeg kunne sagtens sælge sko til gud og hver mand, men hvis jeg sælger et par sko, der ikke passer eller afhjælper kundens specifikke behov, har jeg ikke gjort mig job godt nok. Derudover ved jeg på grund af min egen lidelse, hvor vigtigt det er, at de sko man går i, er de korrekte. Jeg har selv prøvet alle de sko, jeg har i min forretning, og herremodellerne får Jannich lov til at afprøve. Kundernes feedback er også meget vigtig for mig, så jeg kan hjælpe kunden med at finde den sko, der helt specifikt passer bedst og afhjælper den pågældendes problemer,” fortæller Christine.

 

Konstant udvikling indenfor balancesko
For omkring et år siden kom et helt nyt mærke af balancesko på markedet, der er udviklet i Tyskland. Christine, der på det tidspunkt kun førte MBT-sko i sin forretning, stødte på den nye balancesko tyske Chung Shi på en shoppingtur i Harrods i London. Hun havde aldrig før hørt navnet, men måtte prøve dem, så hun hoppede i et par og løb gennem Harrods til de andre kunders store fornøjelse. ”Oplevelsen var helt fantastisk, jeg følte med det samme den store forskel, der var mellem Chung Shi-skoene, og de MBT-sko jeg normalt gik i,” smiler Christine. ”En af de helt store forskelle var, at med Chung Shi-skoen behøvede jeg ikke at tænke på, om jeg gik rigtigt, det sørgede skoen automatisk for. Og musklerne arbejde mærkbart,” erindrer Christine. Efter at være kommer hjem til Spanien begyndte Christine med det samme at undersøge muligheden for at få Chung Shi-mærket i sit sortiment. Samtidigt bestilte hun et par, som hun afprøvede, og hendes første oplevelse med skoene gentog sig. Hun bestilte flere modeller, som både Jannich og hun afprøvede. Kort tid efter fik de første modeller hyldeplads i forretningen.

Kunderne skal have det bedste på markedet
Christine kunne nu tilbyde sine kunder to forskellige mærker, men oplevede hurtigt, hvordan kunderne begyndte at hælde mod Chung Shi-skoene. ”Forskellen på de to balancesko er, at man med MBT-skoen faktisk kan gå forkert, uden selv at være klar over det. Hvis man ikke sætter hælen i jorden først, men i stedet sætter hele foden i jorden, kan MBT-skoen belaste både knæ, hofter og ryg. Chung Shi-skoen er bygget på den måde, at det ikke er muligt at gå forkert. Konstruktionen er nemlig lavet således, at man altid sætter hælen korrekt i først, hvorved kroppen udfordres, og man opnår en rullede gang. Denne gangteknik gavner hele kroppen, idet mennesket er bygget til at være aktivt og bruge sine muskler, og når vi gør det korrekt, oplever de fleste mennesker, at smerter og fysiske problemer bliver mindre,” fortsætter Christine.
Salget af Chung Shi sko steg hurtigere end Christine havde forventet, og snart havde hun flest Chung Shi-modeller i forretningen. Derfor tog Jannich og Christine beslutningen om at koncentrere sig om Chung Shi og stoppe med at føre MBT. Dermed ikke sagt, at forretningen ikke kan skaffe en sko af MBT-typen med rund sål, hvis en kunde skulle være interesseret i det. Chung Shi har nemlig lavet en model, der har samme form som MBT-skoen, dog i en noget lettere og mindre ustabil udgave. Chung Shi, der er markedsleder indenfor balancesko, er i konstant udvikling og kan i dag tilbyde så mange forskellige modeller, at fleste kundernes behov kan dækkes. ”Det er vigtigt for mig at kunne tilbyde mine kunder det bedste på markedet, og derfor tog vi beslutningen om at stoppe salget af MBT-sko. Desuden har Chung Shi-skoene et mere moderne design, der også appellerer til unge mennesker, og dermed forsvinder tabuet om, at balancesko kun er for ældre mennesker med forskellige lidelser. Chung Shi kan nemlig fås som både sportssko, vandresko, støvler og sandaler.”

Større kendskab til balancesko
Christine og Jannichs forretning er den eneste på Kysten, der sælger Chung Shi-skoene. Udover at sælge sko fra forretningen går en stor del af Jannichs arbejde ud på at præsentere skoene til læger og fysioterapeuter, hvis interesse for balanceskoen er i stor udvikling. ”Vores kunder er en god blanding af personer, som gerne vil træne kroppen og forebygge i stedet for at skulle helbrede senere hen. Personer, som er blevet anbefalet vores sko af deres læge eller fysioterapeut, eller personer som ønsker et par balancesko for at afhjælpe en eller flere problemer eller lidelser. Kort sagt har vores kunder mange forskellige behov, og Chung Shi tilbyder sko, som kan dække de fleste behov, hvilket flere og flere læger og fysioterapeuter heldigvis efterhånden er opmærksomme på. Derudover deltager Christine og Jannich på forskellige messer og holder foredrag og demonstrationer i klubber og foreninger. ”Den eneste måde vi kan gøre dette på, er ved hele tiden at følge med i de nyeste tendenser og nyheder indenfor balancesko, og selvom vi har et tæt samarbejde med Chung Shi og har stor tillid til deres sko, sælger vi aldrig et par, vi ikke selv har afprøvet,” forsikrer såvel Christine som Jannich.

Shop Cristina
C/ Maestra A. Aspiazu 18
29640 Fuengirola
Tlf. 952 462 444
 

Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa