Det danske magasin i Spanien
Verdensstjerne deltager i Sol-Olympiaden 2021

Verdensstjerne deltager i Sol-Olympiaden 2021

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Af Jette Theil

OL-sølvvinder i skeetskydning i Tokyo 2020, Jesper Hansen gæster Skydeklubben af 8. februar 1995. Med sig har han sin landstræner, nordmanden Tore Brovold,  som også har vundet OL-sølv, men i Beijing 2008. De skyder i konkurrence med medlemmerne af skydeklubben ved vores selvopfundne SOL- Olympiade 2021.

Vinderne af Sol-Olympiaden. Fra venstre Bronzevinder, Bent Hedehus, i midten Guldvinder, Jesper Hansen og til højre Sølvvinder, Susanne Magnus.

Da bestyrelsen af Skydeklubben fik nys om, at Jesper Hansen af og til træner i Málagaområdet, var det oplagt at sende ham en invitation til at besøge vores skydeklub og skyde “om kap” med medlemmerne. Glade og overraskede blev vi, da vi fik et positivt svar fra Jesper Hansens sportschef, Linda Andersson, som styrer Jespers kalender med hård hånd, for   når man er i Jespers liga, er der konstant turneringer rundt om i hele verden. Jesper Hansen kunne komme, sammen med sin landstræner, nordmanden Tore Brovold, den 12. oktober fra kl. 14:30 til kl. ca. kl. 18:00. Han kunne ikke blive længere, for han skulle til et live-interview kl. 18:30. De skulle rejse hjem næste dag for at fortsætte til Cypern til en anden stor international turnering i det Internationale Skydeforbund, ISSF-regi.

Der var således kun “ét skud i bøssen”, hvis vi ville have besøg af verdensstjernen, Jesper Hansen, så bestyrelsen fik travlt med at tilrettelægge et program for dagen. Vi er ikke helt sikre på, at Linda Andersson var klar over, hvor lille en klub, vi er og heldigvis for det, for så var Jesper Hansen nok ikke kommet. 

Kun de ti bedste fik chancen.

Vi medlemmer mødtes på skydebanen, i den danske forening, Club Danés, allerede kl. 13 for at skyde kvalifikationsskydning. De ti bedste ville komme i konkurrence med Jesper og Tore. Vi har rigtig gode skytter i vores klub, så vi mente nok, vi havde en lille chance mod OL-vinderne, for de skyder jo mod bevægelige mål, som lerduer er, hvor vi skyder mod en fast skydeskive.

Kl. 14:30 kunne skydeklubbens medlemmer samt bestyrelsen ved formand, Birthe Hedehus byde velkommen til Jesper Hansen og Tore Brovold med cava og flag. Begge mesterskytter var i dagens anledning iført hhv den røde danske og den mørkeblå norske OL-poloshirt – en prisværdig gestus til os.

 Kort efter gik vi til bords, hvor Jesper overraskede med at have taget sin OL-sølvmedalje med, som blev sendt rundt, så vi kunne have den i hænderne og mærke, hvor tung, den var.

Under frokosten fortalte formanden om vores klub og alle klubbens tiltag. Efterfølgende blev der mulighed for at stille Jesper Hansen spørgsmål om hans vej til toppen, og Jesper svarede oplagt og beredvilligt på dem alle.

Jesper Hansen i en for ham helt anderledes disciplin, end han er vandt til.

Sol-Olympiaden bliver skudt i gang.

Så var der endelig tid til konkurrencen, som vi lig med Olympiaden havde døbt Sol-Olympiaden.

Alle deltagere, både kvalificerede skytter og tilskuere, gik op på den guirlande- og flagpyntede skydebane, hvor der var mere cava og snacks.

Skytterne blev delt i to hold á 6 personer, som skød det bedste, de havde lært –  hvert hold á tre omgange.

Jesper Hansen og Tore Brovold havde lånt et af Skydeklubbens geværer, for det er anderledes tunge våben, de normalt skyder med.

Efter en spændende dyst blev resultatet:
Guldmedalje: Jesper Hansen
Sølvmedalje: Susanne Magnus
Bronzemedalje: Bent Hedehus 

Det var meget tæt på, at Susanne Magnus havde slået Jesper Hansen, idet han vandt med kun et enkelt point over Susanne, men hun er også vores “Annie-get-your-gun”!

Foruden førstepræmie, tre flasker vin, fik Jesper Hansen en vingave med hjem. 

Til slut udråbte formand, Birthe Hedehus, Jesper Hansen til æresmedlem af vores skydeklub og overrakte ham et diplom, som gav ham ret til at komme, som vores gæst, til alle vores arrangementer.

Faktaboks:
Jesper Hansen er født i 1980 i Svebølle på Vestsjælland.
Han deltog i sin første skydekonkurrence som 16 årig.
Siden har han vundet 11 medaljer. Tre guld, fire sølv og fire bronze.
Han blev verdensmester i 2013. I 2018 blev han Europamester. 
Seks gange World Cup mester
Seks gange dansk mester.
Har deltaget tre gange ved OL. Sidste gang i Tokyo, hvor han fik sølvmedalje.
Han ligger nr. 1 på verdensranglisten ifølge det Internationale Skydeforbund, ISSF.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa