Det danske magasin i Spanien

I min familie er der én ting, der er nogenlunde fast til morgenmad når der er fødselsdag. Hjemmebagte tebirkes. Det er så nemt at lave, og dem der ikke bliver spist kan uden problemer komme i fryseren til en anden dag. Vi bager dem med marcipan og kanel, men det kan du selv vurdere. Min mor laver dem med syltetøj i… og de smager fortrinligt.

Det skal du bruge:

Ca. 700 g mel

50 g gær

4 dl mælk

1 æg

3 spsk sukker

1 tsk salt

200 g koldt smør

Remonce:

Lige dele marcipan, smør og sukker

2 spsk mel

2 tsk kanel

Sådan gør du:

Lun mælken og rør gæren ud deri.

Resten af ingredienserne, undtagen smørret, røres i.

Dejen stilles til hævning i ca. 20 minutter.

Herefter rulles dejen ud på et meldrysset bord til ca. 25×40 cm. Nu skal det kolde smør fordeles på dejen, som gøres af tre omgange. Brug en ostehøvl til at lave tynde smørskiver med. Smørskiverne spredes på den ene halvdel af dejen. Dejen foldes en gang, så smørret ligger inde i dejen. Rul nu dejen ud igen til 25×40 cm, læg smør, fold dejen i tre lag. Processen gentages tre gange til smørret er brugt op.

Dejen skal hvile i ca. 30 minutter, gerne på køl, så smør og dej får samme temperatur. Imens røres remoncen.

Til sidst rulles dejen ud, så den er 0,5 cm tyk og 20 cm bred og i midten lægges remoncen og de lægges i tre lag hvor der pensles med vand mellem de sidste to for at klistre, rulles lidt fladere for at holde lagene sammen.

Til sidst pensles dejen med æggestrygelse og drysses med et tæt og tykt lag birkes. Derefter skæres birkes ud, så de måler 5×10 cm – der bliver ca. 20 stk. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og træk en pose over bagepladen, så birkesene kan hæve i 30 minutter. De bages ved 225 grader i 12-15 minutter, hvorefter de himmelske godbidder burde være perfekte.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.