Det danske magasin i Spanien
Syv positive ting, som covid-19 har lært os

Syv positive ting, som covid-19 har lært os

Sundhedspersonale værdsættes væsentligt mere

De arbejder dag og nat, i nogle tilfælde under vanskelige forhold. Hvor covid-19 spredes, er sundhedsplejen klar til at møde og behandle de berørte. De virkelige helte, der er involveret i kampen mod covid-19, er sundhedspersonalet, der konstant lever med risikoen for at blive smittet. Dette gælder også rengøringspersonale, der bidrager til at skabe et renere samfund. Disse er kommet til at spille en grundlæggende og højt værdsat rolle i hele verden.

Hvis der er en ting, som denne pandemi har gjort os opmærksom på, er det, hvor vigtig investeringen i folkesundhed, videnskabelig forskning og sundhedspersonale er for, at samfundet kan klare de udfordringer, vi har og måske står overfor i fremtiden.

Mindre miljøfarlige udslip og luftforurening

For at reducere spredningen af covid-19 har de fleste af os været nødt til at arbejde og studere hjemmefra under nedlukning. Fordi virussen stadig spredes, har de fleste af os valgt ikke at rejse i det forgangne år for ikke at udsætte andre eller os selv for infektion. Dette har resulteret i en reduktion i kuldioxidudslip rundt om i verden. Selvom covid-19 kan ses som en menneskelig tragedie, har pandemien positive virkninger på klimaet. I marts 2020 faldt luftforureningen fra nitrogenoxider i Kina med 36 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Ifølge NASA-rapporter er det også bevist, at planeten er grønnere i dag end for 20 år siden.

Større fokus på god hygiejne

Vi bliver mere og mere opmærksomme på, hvor vigtig god håndhygiejne er for at forhindre spredning af smitte. Vi mindes konstant af sundhedsorganisationer og medierne om at vaske vores hænder og holde vores rum så rene som muligt. At tage bussen eller gå til købmanden er ikke længere det samme som før. Vi mindes dagligt om ikke at røre ved håndtag, men først at rense overfladerne for at beskytte os selv og andre for at undgå, ikke kun den nuværende virus, men sygdomme af enhver art.

Mere tid sammen med vores kære

I takt med covid-19 er vi blevet mindet om vigtigheden af at bruge mere tid sammen med vores kære, især dem, der har været alene under nedlukning. Personerder ikke har været i stand til at møde nogen personligt, har været mere i kontakt med deres venner og familie end før takket være sociale begivenheder på forskellige online platforme. Med apps som Zoom, Whatsapp eller Skype har venner og familier været i stand til at tilbringe tid sammen – fra hinanden.

Bedre sammenhold og ansvar

Alt, hvad vi gør, påvirker og påvirkes af andre. Hvad der skete i Kina (hvor covid-19 først blev opdaget) har påvirket hele verden. En lektion, som vi kan lære, og som vi kan tage med os efter krisen, er, at vi alle har et ansvar for fremtiden. Vores handlinger, uanset hvor små de måtte virke, kan påvirke andre negativt eller positivt, og som vi har set med pandemien, har det påvirket hele verden. Det påvirker rige, fattige, gamle og unge. Husk, at når du tager dig af dig selv, tager du dig også af andre.

Vi bruger mere tid på gode gerninger

Når vi mindst forventer det, vil der ske fantastiske ting. Covid-19 tager os fra adskillelse til sammenhold. Mennesker bringes sammen, selvom det ikke er fysisk. Vi ser det overalt, på flere sociale kanaler og i nyhederne ser vi, hvordan fantastiske idéer og hjælpsomhed får stor værdi. Unge og voksne køber mad til risikogrupper og rækker en hånd ud til mennesker i nød. Flere og flere støtter op om lokale forretninger, der dagligt kæmper for at åbne deres døre og genoptage driften.

Øget interesse for kost og livsstil

En stor del af risikofaktorerne forbundet med covid-19 er livsstilsrelaterede sygdomme. I mangel af en vaccine mod covid-19 gøres alt for at styrke immunsystemet. Flere og flere er opmærksomme på deres egen sundhed og livsstil ved at følge sundhedstendenser. Det er heller ingen hemmelighed, at mennesker med et stærkt immunsystem, uanset alder, håndterer situationen bedre i tilfælde af infektion. Sund kost og motion styrker immunforsvaret.

Kilde:

RTVE.es

BBC.com

NASA.gov

Af Gabriella Elkhouri

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.