Det danske magasin i Spanien
Spaniens berømte tyreløb aflyst

Spaniens berømte tyreløb aflyst

Pamplonas centrum er normalt proppet til bristepunktet, og man skal tidligt op for at få en plads langs den rute, tyrene løber, inden de slippes løs kl. 08.00. Inden da aflægger navarro’erne besøg ved en statue af San Fermín, hvor de synger den samme ode tre gange for at bede om hans velsignelse. landets mest vanvittige festuge, San Fermín i Pamplona, en by som normalt ikke gør meget væsen af sig, men som alverdens Tv-stationer viser klip fra, når tyrene sammen med bysbørn og 1,5 millioner besøgende slippes løs i gaderne, er blevet aflyst på grund af coronapandemien.

”Det er med beklagelse, at jeg er tvunget til officielt at aflyse San Fermín-festivalen i år 2021”, fortalte Pamplonas borgmester, Enrique Maya på en pressekonference. Han sagde, at iscenesættelsen af ​​festivalen, der normalt afholdes i juli, ville være “en meget høj risiko”, da antallet af vaccinerede personer stadig er for lavt.

Navarra-regionen, hvis hovedstad er Pamplona, ​​har en af ​​de højeste smittetal af Covid-19 i Spanien. De regionale myndigheder havde allerede sagt i februar, at festivalen sandsynligvis skulle aflyses for andet år i træk. 

Festivalen til ære for skytshelgen for Spaniens nordlige Navarra-region – San Fermín – går tilbage til middelalderen og involverer religiøse processioner, koncerter og fest hele natten ud over de tyreløb, der har gjort det berømt. Festivalen tiltrækker turister fra hele verden, og aflysningen vil give endnu et slag for de lokale erhvervsdrivende, der allerede er underlagt strenge begrænsninger for at begrænse spredning af virussen.

(Kilde: TheLocal.es)

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.