Det danske magasin i Spanien

Costa del Sol byder på mange attraktioner og aktiviteter. Hvad med elegante delfiner, dødbringende krokodiller, brølende tigre, hylende ulve og farverige sommerfugle? Eller hvorfor ikke udfordrende stier, hurtige quad bikes, vandrutsjebaner og forfriskende padling?

Her præsenterer La Danesa et udvalg, som du kan krydre sommerdagene med!

Vandland

Dette er med garanti børnenes førstevalg! Forestil dig at bruge en hel dag i et vandland med masser af forskellige vandrutsjebaner og leg. Uanset hvor du er på Costa del Sol, er du aldrig langt fra et vandland, da der findes tre her: Aqua Mijas (Mijas Costa), Aqualand (Torremolinos) og Aquavelis (Torre del Mar).

Fælles for alle tre er, at de har attraktioner for alle aldre, de har chill out, vandleg for de mindste, sjov for hele familien og udfordringer for dem, der leder efter et rigtigt adrenalinsus, og de har alle forplejning. Den største af de tre er vandlandet i Torremolinos, men ingen af ​​disse tre vandlande er ens!

aquamijas.com

aqualand.es/torremolinos

aquavelis.es

Costa Water Park – her skal det også nævnes, at der i Benalmádena, Fuengirola og Puerto Banús også er flydende vandlande på strandene, se: costawaterpark.com

Hop on Hop off – turistbus i Málaga

Málaga er meget mere end en strandby? Provinshovedstaden er faktisk næsten 3.000 år gammel og fyldt med kultur, historie og spændende seværdigheder. For en guidet tur i denne pulserende middelhavsby er en sightseeingtur med byens “Hop on Hop off” busser et glimrende valg. Med City-Sightseeing’s Hop-on-Hop-off ture – i en åben-top dobbeltdækker – vil du blive ført til Málagas mest populære attraktioner såsom Centre Pompidou, Plaza de Toros, Castillo de Gibralfaro, Jardín Botánico og mange flere, mens du lytter til en lydguide, som er tilgængelig på otte sprog.

Med Hop-on-Hop-off busserne kan du også frit vælge, hvilket stoppested du vil hoppe af og på. Ved at booke bus sightseeing med City-Sightseeing kan du også supplere busturen med adgang til attraktioner, museer og endda bådture!

city-sightseeing.com/es/24/malaga

Andalusiens længste zipline-svævebane

For et rigtigt adrenalinsus, tag ind i landet til Sunview Park i Alhaurín de la Torre. Her får du en unik oplevelse, mens du suser afsted med 100 km/t i en 1.350 meter lang zipline-svævebane gennem det andalusiske landskab.

Sunview Park tilbyder også aktiviteter såsom discgolf (også kaldet frisbeegolf), bueskydning og ridning. Anlægget har også terrasse med spisning og panoramaudsigt.

sunviewpark.com

Zoologiske haver

På Costa del Sol er der mange muligheder for at møde dyr. I Estepona finder du kystens største zoologiske have, Selwo Aventura, som strækker sig over 100 hektar og er hjemsted for mere end 2.000 dyr af forskellige arter, lige fra elefanter, zebraer, næsehorn, giraffer til den truede iberiske los. Serengeti-safarien gør det muligt at komme helt tæt på dyrene og for dem, der vil forlænge deres eventyr, kan man også booke en overnatning i en afrikansk hytte.

selwo.es

En anden zoologisk have er Biopark i Fuengirola. Denne er mindre og var den første med zooimmersion-design i Europa. Her kan du gå i tropiske skove og opdage dyrene, der lever der, mere end 200 arter, såsom gorillaer, chimpanser, orangutanger, tigre, komodo-drager og mange forskellige slags fugle. I juli og august er den zoologiske have åben indtil midnat og byder på særlige natarrangementer. Da den zoologiske have ligger midt i byen, er den meget let tilgængelig.

bioparcfuengirola.es

Flere dyr…

I Benalmádena ligger delfinariet Selwo Marina. Her kan du udover at opleve delfinshow besøge pingviner i Andalusiens eneste “pingvinarium” og hvorfor ikke hilse på legesyge søløver. Her kan du også træde ind i Amazonas med piranhaer (og andre fisk), frøer, fugle og krybdyr.

selwomarina.es

Også i Benalmádena, men længere oppe ad kysten, ligger den fine sommerfuglepark Mariposario de Benalmádena med sin asiatisk inspirerede facade. Her, i et tropisk miljø, med masser af planter, vandfald og farverige blomster, flyver mere end 1.500 sommerfugle i alle regnbuens farver frit rundt.

mariposariodebenalmadena.com

I Krokodilleparken i Torremollinos kan du gå blandt hundredvis af krokodiller, hvoraf den største vejer over 600 kilo. Her kan du finde nilkrokodiller, brillekaimaner og amerikanske alligatorer samt mindre skræmmende dyr som kamæleoner, firben og skildpadder.

cocodrilospark.com

Hvis du tager til Antequera om natten, kan du forvente at se ulve i måneskin. Det er her ulveparken Lobo Park ligger, som byder på besøg efter mørkets frembrud, til en uforglemmelig oplevelse. Ulveparken er naturligvis også åben i dagtimerne, med guidede ulveture.

lobopark.com

Hulebesøg

Hvis sommerdagene føles overvældende varme, kan et besøg i en hule føles dejligt nedkølende. I Nerja finder du drypstenshulerne Cuevas de Nerja, hvor du går langs trapper og små broer blandt mægtige drypsten og stalagmitter – det er ikke for ingenting, at disse huler er verdenskendte og anses som de mest spektakulære i hele Spanien. I tilknytning til hulerne ligger et museum, der fortæller om hulerne og deres ældgamle historie. Nyt for i år er, at besøgende nu også kan opdage hulerne med VR, og at 3D- og AI-teknologi er blevet brugt til at genskabe “Pepita”, som boede her for næste 10.000 år siden.

cuevadenerja.es

Klatring med masser af vand

Canyoning er en sport, hvor du klatrer, hopper, går og svømmer i kløfter og på klipper dannet af floderosion. Dette er en aktivitet for eventyrlystne naturelskere og sportsentusiaster og kan findes på forskellige steder og sværhedsgrader langs kysten. Se for eksempel: canyoningmalaga.com med base i Marbella.

SUP og kajak

Mange forbinder sommeren med vandsport og langs kysten af ​​Málaga-provinsen er der utallige muligheder for at tilbringe dagene med kølende vandaktiviteter. Noget der er blevet mere og mere populært de senere år er SUP (stand up paddleboarding = paddle surfing), hvor man står på et surfbræt og padler sin vej, og det er sjovt for hele familien.

Vil du hellere “sidde trygt i båden”, tilbyder de fleste SUP-udlejningssteder også udlejning af klassiske kajakker. Se f.eks.: educare-aventura.com med base i Nerja.

Kabelkabine med spektakulær udsigt over kysten

I Benalmádena fører Benalmádena Teleférico-svævebanen dig 800 meter op til toppen af ​​Monte Calamarro. Her har du uden tvivl den bedste panoramaudsigt over kysten og når udsigten er klar, kan du se helt til Gibraltar og Marokko på den anden side af Middelhavet. Foruden en lille vandresti er der også fugleshows på toppen med forskellige slags rovfugle og jagttrænede falke – en ældgammel tradition, der siden 2010 har været fredet som immateriel kulturarv af Unesco.

telefericobenalmadena.com

Delfinsafari, fiskeri og andre eventyr på havet

Hvis du vil ud på havet, mærke bølgerne plaske i ansigtet, når du kører på jetski, se delfiner i deres naturlige omgivelser eller opleve en romantisk solnedgang, er der en lang række aktiviteter til søs i Costa del Sols forskellige havne. Se f.eks

costasolcruceros.com som tilbyder delfinsafari og afgår fra Benalmádena havn eller lunapesca.com i Puerto Banús – som udover delfin- og hvalsafari også tilbyder fiskeri.

Fuld fart på fire hjul

Flere steder langs Costa del Sol og inde i landet er det muligt at leje specielle “buggies” (mindre firehjulstrækkere) til oplevelseskørsel i naturen. I Marbella er et af udlejningsfirmaerne buggyfunmarbella.com og adventure-spain.com kan findes i Mijas.

Kongens lille sti

Dette er en af ​​Málaga-provinsens mest populære turistattraktioner – El Caminito del Rey, en gangbro, der fører besøgende ad en 1 meter bred sti på stejle klippesider 100 meter over Guadalhorce-floden i en smal slugt i de naturskønne omgivelser ved El Chorro, nær Ardales. Adgangen til El Caminito del Rey er begrænset, og billetter skal købes på forhånd.

caminitodelrey.info

TIPS, FØR DU TAGER AFSTED!

Tjek altid åbningstider og information på den respektive hjemmeside, inden du tager afsted. Nogle attraktioner, parker og aktiviteter kræver reservation/booking af billetter mm. Nogle attraktioner tilbyder online-, familie- og grupperabatter og i nogle tilfælde også kombinationsbilletter til flere attraktioner, samt hotelpakker mv.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.