Det danske magasin i Spanien
På den anden side… Skal vi sætte kryds ved liste P? – P for Projekt.

På den anden side... Skal vi sætte kryds ved liste P? - P for Projekt.

Den 19. juni er der andalusisk regionalvalg. Så skal vi bekende kulør – eller skal vi?      Jeg er næppe den eneste, der ikke har nogen kulør. Jeg havde engang – men det var dengang. I dag ønsker jeg mig kun én ting, når der er valg; et projekt – et bæredygtigt politiske projekt. Det ønsker jeg mig også forud for valget til Junta de Andalucía om et par uger. For det er dét, vi har brug for.

Mit ønske blev opfyldt ved det sidste regionalvalg i efteråret 2018. Stik imod sædvane fik vi en to-parti regering som, med et støtteparti, fik gang i et nyt projekt for Andalusien. Til trods for en altødelæggende pandemi, har det givet resultater.

Det vender vi tilbage til om lidt. Først bliver vi ved ønskerne.

Skal vi have et godt projekt for Andalusien, må vi ud af tidens farveinddelinger, hvor alt og alle opdeles og sættes i en blå eller rød blok. Det er helt meningsløst og til stor skade for kompromisset. Det samme er den lige så oldnordiske inddeling med højre- og venstreorienterede. Det hører en helt anden tidsalder til. Jeg vil hverken til højre eller venstre. Jeg vil fremad. Og for at komme frem, må vi lægge fortidens synder bag os. Slå en streg over en masse ting, begynde på en frisk og rette blikket fremad. Vi skal samle de partier og de politikere, der kan, vil og tør noget. Det var præcist det, der skete i efteråret ’18. Partido Popular, Ciudadanos og Vox brød de tykke skillevægge ned og søsatte et projekt. Sidstnævnte er der altid debat omkring men, objektivt set, har ledende politikere som Juanma Moreno, Juan Marín, Elías Bendodo, Jesús Aguirre og deres nærmeste gjort det rigtigt godt. De kan, vil og tør noget. Det er derfor første spadestik til det længe ventede tredje hospital i Málaga nu er taget. Det er også derfor, Málagas metro bliver færdig til sommer, og samtlige kommuner i Andalusien får fibernet inden udgangen af 2023. Tilsvarende har den siddende PP-Ciudadanos regering ikke været bange for at sætte en ny motor i gang. Alt i Andalusien har altid været rettet mod to motorer; turismen og byggeriet. Fremover skal der skabes nye arbejdspladser indenfor industri og teknologi. Det er naturligvis et langsigtet projekt. Men projektet er søsat og fortjener at få fire år til. Derfor håber jeg inderligt, at de valgberettigede andalusere vil sætte kryds ved liste P. Det bliver et kryds for et Projekt.

Det ville klæde det gamle socialistparti, PSOE, at tilslutte sig, bidrage og påvirke projektet. Med ny leder var der også nyt håb. Bemærk jeg skriver var. For når Juan Espadas interviewes gentager han altid – højt og ordret; ”Det er os – eller det ekstreme højre”.  Knap bliver han partiets nye leder i Andalusien før alle sejl sættes ind på at bygge en Berlinmur tværs igennem det andalusiske parlament. Det er der ingen fremtid i. Intet projekt. 

Uden et projekt kommer vi ingen vegne, og alt for mange gode ressourcer er alt for længe gået tabt – både i Andalusien og i det øvrige Spanien. Jeg holder fast i, at både spanierne og andaluserne både kan og vil. Ingen her klager over arbejdsvilkårene, en lang arbejdsuge på 40 timer og kun 4 ugers ferie. Tilsvarende gløder iværksætterånden og næsten tre millioner spaniere er i dag selvstændige. Særligt i Madrid og Málaga kommer der flere og flere til. Retningslinjerne ovenfra skal naturligvis udstikkes korrekt. Og det er her, det desværre alt for ofte er gået galt. Men føromtalte kvartet har vist, at der også findes dygtige, hæderlige og visionære politikere. Politikere, der har skabt et bæredygtigt projekt. Det er netop dette projekt, der fortjener at få fire år til.

Den 19. juni bliver en mere end almindelig vigtig dag for Andalusien.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.