Det danske magasin i Spanien
Kap. 4: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Kap. 4: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du er måske allerede bekendt med de ikoniske, spanske bygninger som La Sagrada Família i Barcelona, Alhambra i Granada og Pradomuseet i Madrid. Men Spanien er også hjemland for en lang række moderne arkitektoniske vidundere, som du lige så vel bør besøge.

La Danesa giver dig her fjerde artikel i en artikelserie om moderne designseværdigheder i Spanien.

Torre Glòries – Barcelona

Om natten lyser 4.500 farveskiftende LED-pærer op i 144 meters højde blandt de historiske catalanske bygninger og monumenter.

Som en patron har Torre Glòries skudt sig ind i Barcelonas silhuet og er blevet et symbol på moderne kunst og arkitektur. Tilføjelsen har været med til at redefinere industrikvarteret, som skyskraberen blev opsat i, til et attraktivt centrum for den kunstneriske ungdom.

Byggearbejdet blev færdiggjort i 2005, og den glatte, sfæriske glasfacade er allerede blevet en integreret del af Barcelona. Den franske arkitekt bag, Jean Nouvel, har da også været inspireret af sine catalanske omgivelser under udtænkningen af bygningens design. Nouvel har selv nævnt Gaudís klokketårne i La Sagrada Familia og Montserrat-bjergkæden som inspirationskilder.

Skyskraberen dækker over 35 etagers kontorer, og var tideligere kendt som ‘Torre Agbar’ indtil 2017, hvor ejendomsmæglervirksomheden Merlin Properties købte bygningen af det multinationale selskab Agbar og gendøbte bygningen Torre Glòries. 

Torre Glòries revolutionere design og metropoliske udtryk er blevet hyldet af blandt andet Den Europæiske Kommission med ‘The Green Building Award’ i 2011.

Af Mathias Krøyer Vejrup, mathias@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa