Det danske magasin i Spanien
Kære læser (November 2020)

Del

Spanien og store dele af Europa er fortsat præget af høje Covid-19 smittetal og en række sociale og økonomiske problemer. Omvendt kommer der nu også positive tilbagemeldinger fra dele af erhvervslivet samt klare udmeldinger på, at de første Covid-19 vacciner rammer Spanien først i det nye år.   

Altsammen indikationer på, at det værste kan være overstået.

Efter et år fyldt med omvæltninger skinner solen atter på nogle af de lokale danske erhvervsdrivende. La Danesa har talt med en håndfuld af dem, om situationen lige nu og om deres syn på fremtiden.

Stik imod alle forventninger går det tilsyneladende ganske godt på alverdens børser.

Til trods for vi står midt i en krise, hvor det økonomiske tilbageslag er meget, meget større end under finanskrisen, har tabene på aktiemarkederne været minimale. Flere steder er man sågar tilbage på niveauet fra starten af året inden Coronakrisen brød ud.

Men hvordan kan det ske? Hvordan kan aktiemarkedet holde niveauet og, i nogle tilfælde, stige til hidtil usete højder, når verdensøkonomien bløder mere, end noget nulevende menneske kan huske?

Står vi midt i endnu en gåde? Sådan lyder overskriften i månedens ”På den anden side”.

Med rene kostpriser og et lille gebyr var han med til at revolutionere energimarkedet. 

Michael Jørgensen har ført revolutionen til Costa del Sol. Et stærkt team på tolv mand står i Fuengirola klar til at sende billig, grøn energi ud til tusindvis af skandinaviske husstande. Mød den danske iværksætter der vil sikre billig energi til spaniensdanskerne. 

Mød ham i portrættet på side 24.

At rejse er at leve – men som rejseleder kan livet også blive lidt for festligt. Det mærkede en ung Thomas Harder først i nullerne, da han nød livet som udstationeret på Mallorca. Der skulle lidt mere struktur på livet. Den gyldne balance fandt han som entreprenør og køkkenleverandør i naturskønne Benahavís nær Marbella. Mød ham i månedens ”skæve vinkel”.

En tur til Ronda med sin verdensberømte bro og himmelske udsigter bør være på alles ønskeliste. Denne andalusiske bjergby, der er blevet styret af keltere, romere, vestgotere, maurere og katolske konger, er simpelthen gennemsyret af historie. Vi giver dig i denne måned masser af gode grunde til at planlægge en weekend i romantiske Ronda.

Når det kommer til mad og drikke, emner der ligger vores hjerte tæt, er udtrykket “Spanien er anderledes” meget passende, da der er nogle klare spanske madforskelle og unikke uligheder, der har ført til latter gennem årene. “Spanien er anderledes” er et udtryk med forskellige følelsesladninger afhængigt af, hvem der siger ordene, og hvem der lytter eller læser.

Hvorfor Spanien er anderledes, når det kommer til mad? Vi giver dig 11 grunde til hede diskussioner og god latter.

Den globale pandemi har rystet vores rejsemønstre betydeligt og ramt både rejsebranchen og turismen hårdt. Efter al sandsynlighed vil pandemien ændre vores fremtidige rejser for evigt, men hvordan det vil se ud i fremtiden er svært at forudsige. En række rejseportaler kommer med bud på syv tendenser, der kan forme vores rejse efter pandemien.

God læselyst!

MN


Af Martin Norrbom

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.