Det danske magasin i Spanien
Jul med farver og fjer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Vi laver en alternativ december- eller julemiddag med flamberet fasan med æbler, timian og granatæbler. Fasanen er et rigtigt vinterdyr med sine flotte brændte farver, og dens kraftige smag og mørke kød passer fint til årstidens farver og ingredienser. Jeg har valgt granatæbler, fordi de hele efteråret har prydet træerne i Costa del Sols bagland, de er super-sunde og i øvrigt meget dekorative på julebordet. Timian er et must i min vintermadlavning og æbler, ja de hører sig ligesom bare til. Om vinteren går jeg langt udenom salater efter mørkets frembrud, men lidt grønt skal der alligevel til. Rosenkålen er valgt for dens let bitre smag (fedt og sødme er der jo nok af på julebordet) – og ikke mindst for dens fine udse-ende, der også har givet den navn.

Køb: (til 4 personer)
4 fasanbryster
2 stk. madæbler
1/2 dl cognac
saft fra 2 appelsiner
1/4 bundt timian,
plukket 1 skalotteløg,
pillet og fintskåret

Tilbehør:
500 g rosenkål (de yderste kronblade plukket fra),
1 god skefuld smør
lidt citronsaft
200 g vilde svampe
1 granatæble

Kom til gryderne:
Steg fasanbrysterne helt gyldne på begge sider ved høj varme i nogle minut-ter. Del imens æblerne i store både, læg dem ved og rist dem på skære¬siderne. Flamber så med cognac og fjern derpå kød og æbler. Hæld appelsinsaft ved og indkog kraftigt, tilsæt smør, timian, løg og fasan samt æbler igen. Krydr med salt og peber og hold varm.

Tilbehør:
Kog rosenkålshjerterne i rigeligt vand. Når de er møre, fjernes van-det, og hjerterne stampes til kompot med smør og citronsaft og derpå krydres de med salt og peber. Rist nu svampene og vend dem sammen med hjerterne. Steg så rosenkålsbladene helt sprøde ved høj varme i nogle minutter, krydr også disse med salt og peber.

Og så til fadet:
Server nu fasanbrystet med kompot og stegte kronblade med granatæbleker-ner ved siden af.

Tip:
Sådan fixer man et granatæble: Del æblet som en appelsin, der skal presses. Bank løs med knivryggen – så kommer kernerne ud. Der er altid lidt extra ker-ner at pille ud, og husk at fjerne de gul/hvide hinder.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa